Zdrobitor Struguri Electric cu Desciorchinator ▷ Storcator Vie

Dacă sunteți un vinificator care caută un zdrobitor de struguri cu desciorchinător, v-aș recomanda unul dintre aceste zdrobitoare de struguri electrice profesionale.

Reprezintă o opțiune excelentă pentru cineva care dorește să își facă propriul vin acasă într-un mod mult mai rapid.

Un zdrobitor de struguri electric este ușor de folosit și de asamblat, așa că veți fi gata de lucru în cel mai scurt timp.

Vă recomand cu căldură acest gen de zdrobitor cu desciorchinător dacă doriti un aparat foarte bun la un pret cat mai accesibil:

Zdorbitor struguri electric Micul Fermier
Zdrobitor cu desciorchinator cu motor B-Vitis
Zdrobitor cu desciorchinator electric cu pompa
Zdrobitor cu desciorchinator electric Marchisio inox
Zdrobitor cu desciorchinator cu motor puternic
Zdrobitor cu desciorchinator profesional Eno 3
Zdrobitor struguri Alpin Profi ZS2 simplu
Zdrobitor inox cuva rabatabila 2CP

Solutia catre cel mai bun vin consta intr-un zdrobitor de struguri electric cu desciorchinator.

La țară, majoritatea oamenilor au cel puțin o podgorie în apropierea casei lor. Acest lucru le permite nu numai să culeagă strugurii și să facă vin, ci și să deguste produsul final.

Procesul de recoltare a strugurilor și de fabricare a vinului este unul lung și dificil, dar merită în cele din urmă.

Gustul celui făcut acasa este incomparabil cu cel al vinului cumpărat din magazin. Atunci când vă faceți propriul vin, puteți controla întregul proces, de la început până la sfârșit.

Astfel, vă puteți asigura că sunt folosiți doar cei mai buni struguri și că procesul de fermentare este realizat corect.

Zdrobirea strugurilor este o etapă esențială în procesul de vinificație. În trecut, oamenii călcau strugurii cu picioarele goale pentru a-i strivi.

Cu toate acestea, această metodă era adesea neîndemânatică și ducea la obținerea unui vin de calitate mai slabă.

În prezent, se folosesc zdrobitoare de struguri electrice pentru a-i strivi în mod eficient și rapid.

Aceste mașini sunt concepute pentru a reduce cantitatea de suc pierdut în timpul zdrobirii și, de asemenea, ajută la prevenirea răspândirii mucegaiului.

Prin urmare, acestea au devenit un instrument esențial pentru orice vinificator care dorește să producă cu adevărat vin de înaltă calitate.

Cel mai bun zdrobitor de struguri electric

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți cel mai bun zdrobitor de struguri pentru nevoile dumneavoastră.

Asadar, pentru a face o achizitie pe care nu o veți regreta, luați în calcul următoarele criterii:

Tipuri de zdrobitoare de struguri

 • Zdrobitor de struguri traditional: Zdrobitorul clasic de struguri este un mod simplu și eficient de a procesa strugurii. Acesta este format din două role zimțate care se rotesc în direcții opuse. Strugurii sunt plasați în cuvă și striviti de role.
  Zdrobitoarele traditionale de struguri sunt o metodă eficace de a procesa vinurile și de a produce must de înaltă calitate. De asemenea, sunt relativ ieftine, ceea ce le face o alegere bună pentru vinificatorii casnici.
  Când vine vorba de producția de vin, fiecare detaliu este important pentru a crea un produs de calitate superioara. Un element care poate avea un impact asupra produsului final este tipul de aparat folosit pentru a strivi strugurii.
  În cazul aparatelor clasice, strugurii zdrobiți vor cădea în colector cu tot cu ciorchini, ceea ce afectează calitatea vinului rezultat. Acesta va fi mai sărac în alcool, iar culoarea va fi mai puțin vizibilă.
  În plus, unele substanțe chimice nedorite pot ajunge în vin din cauza utilizării pesticidelor.
  Pe de altă parte, zdrobitoarele electrice moderne fac posibilă evitarea acestor probleme, strivind strugurii mai eficient și împiedicând contactul acestora cu elemente nedorite.
 • Zdrobitor de struguri cu desciorchinator: Un aparat de presat cu desciorchinator este un instrument util pentru orice pasionat de vin. Acest tip de zdrobitor poate atât să striveasca, cât și să îndepărteze boale strugurilor de pe ciorchine, facilitând astfel crearea vinului de casă.
  Acesta funcționează folosind o sită pentru a împiedica ciorchinii de strugurii să treacă în vasul de colectare.
  Acest lucru vă permite să-i îndepărtați cu ușurință de pe struguri, asigurându-vă că doar boabele și mustul sunt folosite în vinul dumneavoastră.
  În plus, acest tip de zdrobitor de struguri cu desciorchinator poate fi folosit in fiecare toamna, fiind construit din materiale durabile si de inalta calitate. Dacă doriți să vă faceți propriul vin care sa fie de calitate, veți avea nevoie de un zdrobitor de struguri profesional cu desciorchinator integrat.
  Acest dispozitiv este mai scump decât unul tradițional, dar produce un vin mai aromat, cu o culoare intensă și o concentrație corespunzătoare de alcool.
  Prețul mai mare merită mai ales dacă intenționați să vă vindeți vinul. Veți putea recupera costul zdrobitorului și chiar să produceți profit.

Mod de functionare zdrobitoare de struguri

Când vine vorba de alegerea unui zdrobitor de struguri ieftin si bun, va trebui să vă decideți între un model manual sau electric.

Ambele au propriile avantaje și dezavantaje, așa că este important să cântăriți cu atenție opțiunile înainte de a lua o decizie definitivă.

 • Zdrobitor de struguri manual: Un aparat manual este o opțiune excelentă pentru pasionații de vinuri cu buget limitat. De obicei, acestea sunt mai puțin costisitoare decât cele electrice. În plus, zdrobitoarele de struguri manuale au de obicei cuve mai mici, ceea ce le face ideale pentru viticultorul casnic care nu are un volum mare de struguri de procesat.
  Deși un zdrobitor de struguri manual poate necesita un pic mai multă munca, poate fi o modalitate excelentă de a începe calatoria în lumea vinificației fără a cheltui foarte multi bani. Rotirea unei pârghii poate să nu sune ca fiind cea mai dificilă sarcină, dar când vine vorba de strivirea strugurilor, poate fi o muncă de cateva ore. Modul de acțiune se realizează prin rotirea unei pârghii, care activează rotația rolelor care vor zdrobi strugurii.
  Motivul pentru care cantitatea de struguri nu ar trebui să fie mare este că rotirea manetei poate fi o muncă plictisitoare, chiar dificilă atunci când se adaugă cantități mari în cuvă.
  Cu toate acestea, rezultatele merită efortul, deoarece veți fi răsplătit cu un must de struguri delicios, care poate fi folosit pentru a face vin sau pur și simplu, poate fi savurat ca atare.
  Zdrobitoarele manuale de struguri sunt mult mai ieftine decât cele electrice, dar necesită mai mult efort pentru a fi folosite.
  În plus, acestea pot face sa dureze mai mult timp pentru a mărunți strugurii, dar în funcție de cat de des sunt utilizate, s-ar putea să nu vă deranjeze acest aspect ca incepator.
  Cu toate acestea, rezultatele pot fi foarte satisfăcătoare și veți avea mulțumirea de a ști că ați făcut propriul must de struguri de la început până la sfârșit.
 • Zdrobitor de struguri electric: Există multe avantaje în utilizarea unui zdrobitor de struguri electric față de versiunea manuală mai tradițională.
  În primul rând, acestea sunt mult mai rapide, ceea ce înseamnă că puteți procesa o cantitate mai mare de struguri într-o perioadă mai scurtă de timp. În plus, aceste storcatoare electrice de struguri sunt de obicei mai silențioase decât cele manuale, ceea ce le face ideale pentru a fi utilizate în zonele în care nivelul de zgomot este o problemă.
  În cele din urmă, acestea necesită, în general, mai puțin efort pentru a funcționa, ceea ce înseamnă că vă puteți economisi energia pentru alte sarcini.
  Dacă aveți multa materie prima de procesat, atunci un storcator electric de struguri este o investiție bună. Vă va reduce mult timpul de procesare, deoarece nu va trebui să faceți pauze pentru a vă recupera dupa munca fizică.
  În plus, vă va face munca mai ușoară și mai puțin obositoare, astfel încât să puteți evita orice accident.
  Zdrobitoarele electrice de struguri ieftine sunt, de asemenea, mai eficiente decât cele manuale, așa că veți putea obține mai mult suc din struguri. Și, deoarece este mai puțin probabil să se supraîncălzească, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la deteriorarea calității sucului dumneavoastră.
  Dacă intenționați să investiți într-un zdrobitor electric de struguri, vă veți bucura să știți că există multe avantaje în utilizarea acestui tip de aparat.
  În primul rând, acestea sunt mult mai rapide și mai eficiente decât omologii lor.
  În plus, ele necesită foarte puțin efort pentru a funcționa, ceea ce înseamnă că puteți petrece mai mult timp bucurându-vă de roadele muncii dumneavoastră, lasand aparatul sa functioneze autonom.
  În cele din urmă, aceste storcatoare electrice de struguri sunt adesea mult mai puțin susceptibile de a se defecta decât cele manuale, ceea ce le face o investiție înțeleaptă pentru orice pasionat de vin.

Zdrobitor struguri profesional sau de uz casnic?

Odată ce ați decis în ce categorie vă încadrați, iată care sunt opțiunile dumneavoastră:

 • Zdrobitor de struguri de uz casnic: Aparatele de uz casnic au de obicei dimensiuni mai mici și o rezistență mai mică decât omologii lor comerciali. Cu toate acestea, ele sunt totuși capabile să proceseze câteva tone de struguri pe oră.
  Acest lucru le face ideale pentru gospodăriile mici care își produc propriul vin sau must pentru consumul personal.
  În plus, multe zdrobitoare de struguri de uz casnic vin cu un desciorchinător încorporat, care ajută la îndepărtarea ciorchinilor de pe struguri înainte de a fi zdrobiți. Acest lucru poate economisi timp și efort considerabil, făcând procesul de strivire și mai ușor.
  Zdrobitoarele de struguri de uz casnic sunt, de obicei, mult mai ieftine decât modelele industriale. De asemenea, au un consum minim de energie.
  Aparatele variază în funcție de dimensiuni, de la modele mici de masă la modele mari.
  În general, cu cât este mai mare cuva, cu atât mai mulți struguri poate zdrobi în același timp.
  Există, de asemenea, multe mărci diferite de zdrobitoare de struguri pe piață, așa că este important să faceți câteva cercetări înainte de a cumpăra un produs.
 • Zdrobitor profesional de struguri: Atunci când aveți o mulțime de struguri de procesat, un aparat industrial este o necesitate. Acest tip de zdrobitor poate manipula mult mai mulți struguri odată și este construit pentru a rezista la utilizarea intensă care vine odată cu utilizarea într-un cadru comercial.
  Un zdrobitor de struguri profesional nu numai că vă va economisi timp, dar va produce și un produs final de calitate superioară. Strugurii vor fi striviti mai uniform și cu mai puțină forță, rezultând un vin cu un gust și o aromă superioara.
  În general, aparatele industriale sunt mari ca dimensiune și greutate. Ele au un indice de putere ridicat care vă permite să zdrobiți o cantitate mare de struguri într-un timp scurt.
  Cu toate acestea, unele modele sunt de dimensiuni medii. De exemplu, puteți cumpăra un zdrobitor de struguri semiprofesional care are puterea de a strivi până la 4 tone de struguri într-o oră.
  Cele industriale vin de obicei cu o garanție, astfel încât puteți fi siguri de calitatea și performanța lor.
  Atunci când cumpărați un zdrobitor profesional pentru struguri, asigurați-vă că verificați specificațiile pentru a vedea dacă este modelul potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Cel mai bun zdrobitor de struguri inox sau otel?

Materialul din care este fabricat zdrobitorul de struguri electric este deosebit de important deoarece toate fructele vor intra în contact cu acesta, iar calitatea vinului poate fi afectată de caracteristicile sale.

De asemenea, dacă storcatorul electric de struguri este fabricat dintr-un metal mai ieftin și mai puțin durabil, este mai probabil să se rupă sau să ruginească în timp.

Acest lucru ar putea duce la posibilitatea ca elemente din componenta sa să ajungă în vin, afectându-i gustul și calitatea.

Pe de altă parte, un zdrobitor de struguri fabricat dintr-un oțel de înaltă calitate are mai multe șanse să reziste la rigorile utilizării repetate și să dureze mulți ani.

Aparatul din oțel vopsit este unul din cele mai ieftine modele de pe piață. Cu toate acestea, durabilitatea dispozitivului nu este foarte mare. În timp, acidul din struguri va distruge vopseaua, lăsând oțelul la suprafata, ceea ce va provoca aparitia ruginii.

Odată ce aparatul e ruginit, automat si calitatea vinului va fi compromisă și este posibil să găsiți perforații în cuva aparatului de la un sezon la altul.

Zdrobitorul de struguri din oțel vopsit nu este o investiție pe termen lung pentru o operațiune de vinificație in masa și s-ar putea să vă treziți nevoit să îl înlocuiți la fiecare câțiva ani.

Când vine vorba de zdrobitoare de struguri electrice, este important să aveți unul care este fabricat din materiale durabile.

Cuva și componentele care intră în contact cu strugurii ar trebui să fie fabricate din oțel inoxidabil, în timp ce corpul principal este de obicei fabricat din inox.

Acest lucru contribuie la facilitarea curățării și întreținerii mașinii, asigurând si durabilitatea necesara.

Oțelul inoxidabil este, de asemenea, mai rezistent la rugină și coroziune, astfel încât puteți fi sigur că acest zdrobitor struguri cu desciorchinator va dura mulți ani de acum încolo.

Dimensiuni zdrobitor cu desciorchinator electric

Atunci când alegeți o mașină de zdrobit struguri, dimensiunea este un aspect important.

Dacă gura cuvei nu este suficient de mare pentru a cuprinde întregul conținut sacului, va trebui să turnați strugurii din sac în găleată și apoi în cuvă.

Acest lucru va mări atât timpul de lucru, cât și efortul depus. Recomandarea experților este să alegeți un zdrobitor de struguri electric care să aibă un diametru de cel puțin 50 cm.

În plus, cu cât cuva este mai adâncă, cu atât mai bine.

Un alt aspect de luat în considerare este locul în care mergeți să depozitați unitatea pe timp de iarnă. Dacă cuva este foarte mare, vă va fi mai greu să găsiți un loc potrivit pentru a o proteja în timpul sezonului în care nu aveți nevoie de ea.

În cele din urmă, alegerea unei mașini de zdrobit struguri de dimensiunea potrivită vă poate economisi timp și efort pe termen lung.

Modul de utilizare a unui zdrobitor de struguri electric

Înainte de a lua o decizie finală cu privire la aparatul pe care trebuie să îl cumpărați, este important să luați în considerare cât de ușor sau dificil va fi pentru dumneavoastră să ridicați și să plasați aparatul peste colector.

O modalitate de a determina acest lucru este verificarea greutății și a dimensiunilor zdrobitorului de struguri electric.

Dacă aparatul este deosebit de mare sau de greu, atunci ar putea fi mai dificil de manevrat și fixat în poziția potrivită.

În plus, unele modele vin cu mânere încorporate care le pot face mai ușor de ridicat și transportat.

Dacă anticipați că veți avea dificultăți în a ridica și a plasa zdrobitorul de struguri cu desciorchinator singur, atunci este important să alegeți unul care va fi ușor de manevrat.

Dacă sunteți în căutarea unui zdrobitor de struguri electric ușor de utilizat, asigurați-vă că alegeți un model cu două grile amplasate la bază. Astfel, vă va fi mai ușor să ridicați și să deplasați aparatul după cum este necesar.

Grilele vor acționa, de asemenea, ca un punct de echilibru atunci când zdrobitorul este plasat pe gura vasului de colectare.

În plus, nu uitați că un storcator electric de struguri cat mai ușor va fi mai simplu de gestionat în general.

Ținând cont de acești factori, puteți fi sigur că veți alege un zdrobitor de struguri ieftin si bun, care se va potrivi nevoilor dumneavoastră.

În final, dacă doriți un aparat profesional, vă recomand modelul de zdrobitor cu desciorchinator electric Grifo Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *