UPS Centrala Termica Cea mai buna Sursa de Curent cu Baterie

Un UPS pentru centrala termica reprezinta cea mai buna sursa de curent si are 3 roluri de baza: ca baterie de rezerva, dispozitiv de protectie impotriva supratensiunilor si invertor de putere.

Bateria de rezerva si invertorul de putere alimenteaza centrala termica in cazul unei intreruperi, fluctuatii sau alte perturbari ale energiei electrice.

Iata ce UPS recomand in functie de centrala termica pe care o detii:

UPS centrala termica 500W
UPS centrala pe lemne 300W Coldex 
UPS centrala termica 700W
Sursa UPS cu functie AVR
Sursa UPS neintreruptibila pentru centrala
UPS centrala termica 1600W
UPS centrale termice VOLT 700W
UPS centrala termica 500W Ted
UPS pentru centrala termica 1200W
UPS centrala termica 1800W

Ce este o sursa UPS pentru centrala?

Un sistem UPS pentru centrala termica este un instrument valoros pentru oricine se bazeaza pe dispozitive electronice.

Atata timp cat curentul ramane pornit, acesta furnizeaza energie conditionata la prize si isi mentine bateria interna incarcata.

De asemenea, va protejeaza dispozitivele si datele impotriva problemelor de alimentare, cum ar fi supratensiunile si tensiunile anormale.

In cazul unei pene de curent, un UPS pentru centrala termica furnizeaza energie de rezerva de la bateria sa interna.

Acest lucru permite echipamentelor dvs. sa ramana alimentate in timpul unei caderi de tensiune, ceea ce este deosebit de util pentru dispozitive precum computerele, care pot pierde date atunci cand se inchid in mod neasteptat.

Un UPS cu stabilizator de tensiune este un echipament esential pentru oricine doreste sa isi protejeze investitia in dispozitive electronice.

Ai nevoie de UPS pentru centrala termica?

Majoritatea oamenilor inteleg importanta de a avea o sursa de alimentare de rezerva pentru dispozitivele lor electronice.

La urma urmei, pierderea datelor sau faptul ca trebuie sa inlocuiti un echipament scump nu este niciodata distractiv.

Dar ceea ce multi oameni nu realizeaza este ca un UPS pentru centrala pe gaz, sau o sursa de alimentare neintreruptibila, poate face mai mult decat sa ofere energie de rezerva in cazul unei pene de curent.

Un UPS pentru centrala termica poate, de asemenea, sa va protejeze dispozitivele impotriva supratensiunilor daunatoare.

Supratensiunile de curent sunt relativ frecvente si pot deteriora cu usurinta orice dispozitiv electronic care este conectat la ele.

Chiar si o supratensiune de scurta durata poate provoca supraincalzirea, topirea firelor si deteriorarea placilor de circuit.

In plus, aceste fluctuatii de tensiune pot, de asemenea, sa conduca la pierderea datelor si sa provoace defectarea hard disk-urilor.

Un UPS pentru centrala pe lemne este conceput pentru a va proteja impotriva acestor tipuri de probleme prin absorbtia excesului de electricitate si redirectionarea acesteia departe de dispozitivele dumneavoastra.

Bateria de rezerva a unui UPS cu stabilizator de tensiune este o modalitate excelenta de a va pastra in siguranta aparatele electronice sensibile in cazul unei pene de curent.

Bateria de rezerva va va pastra datele in siguranta si va va permite sa va deconectati electrocasnicele in siguranta.

In plus, aceasta va furniza suficienta energie pentru a porni generatoarele de energie sau pentru a furniza suficienta energie pana la restabilirea curentului alternativ.

Prin urmare, un invertor pentru centrala termica va poate economisi o multime de bani in reparatii si inlocuiri.

Asadar, daca tineti la dispozitivele dvs. electronice, merita cu siguranta sa investiti intr-un UPS acumulator intern. S-ar putea sa fie cea mai buna decizie pe care o veti lua vreodata pentru frigiderul, plita sau cuptorul electric neincorporabil.

UPS centrala termica te protejeaza de fluctuatiile de curent

Sunt mai multe probleme de alimentare frecvente impotriva carora un UPS pentru centrala termica va poate proteja:

 • Pana de curent – O pana de curent este o problema binecunoscuta care poate aparea din cauza unei defectiuni a echipamentelor de utilitati, a unui dezastru natural sau a unei erori umane.
  Atunci cand are loc o avarie, aceasta poate dura de la cateva secunde la cateva zile. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti atunci cand apare o pana de curent este sa ramaneti in siguranta.
  Asigurati-va ca scoateti din priza aparatele electrocasnice care erau in functiune in momentul intreruperii curentului, deoarece acestea s-ar putea sa se supraincarce atunci cand revine curentul.
 • Caderea de tensiune – Aceasta apare atunci cand tensiunea unui circuit electric este redusa sub nivelul necesar pentru o functionare corecta.
  Acest lucru se poate intampla din cauza unui numar de factori, inclusiv resurse de energie electrica compromise, un flux redus de electricitate in conditii de cerere ridicata sau cabluri defecte.
  Caderile de tensiune pot cauza o varietate de probleme, de la simpla functionare mai putin eficienta a unui dispozitiv pana la deteriorarea componentelor electronice sensibile.
 • Variatia de tensiune – Aceasta este o problema care poate aparea atunci cand echipamentele sunt conectate la generatoare de energie electrica.
  Atunci cand generatorul nu este sincronizat cu sistemul de alimentare, fluxul de curent va fi neregulat si ar putea deteriora centrala termica.
  Desi aceasta problema poate aparea cu orice tip de generator, este cel mai probabil sa apara cu cele care nu sunt sincronizate corespunzator cu reteaua electrica.
 • Distorsiune armonica – Atunci cand un dispozitiv electronic consuma curent in impulsuri neregulate, acesta provoaca distorsiuni armonice.
  Acest lucru poate duce la probleme de functionare a echipamentelor sensibile, cum ar fi centralele termice.
  Distorsiunea armonica poate cauza, de asemenea, probleme cu calitatea energiei electrice, ducand la fluctuatii de tensiune si la cresterea consumului de energie.
 • Bruiaj de tensiune– Perturbarea de curent este un tip de interferenta electromagnetica care poate avea un impact negativ asupra performantei circuitelor electronice.
  Bruiajul de tensiune poate fi cauzat de alte dispozitive electronice conectate la reteaua de curent alternativ, de interferentele undelor radio, de generatoarele de curent sau de furtunile cu fulgere.
 • Supratensiune – Supratensiunile de curent pot proveni dintr-o varietate de surse, inclusiv trasnete, linii electrice cazute, cabluri defecte si chiar retele electrice supraincarcate.
 • Supratensiune de alimentare (tensiune tranzitorie) – O supratensiune este o crestere brusca si masiva a tensiunii care poate aparea atunci cand energia electrica este directionata brusc catre o zona in care exista o cerere mare de electricitate.
  Supratensiunile sunt cel mai adesea cauzate de fulgere, dar pot fi cauzate si de contactori sau alte echipamente electrice defecte.
  Atunci cand apare o suprasarcina, aceasta poate deteriora sau distruge instantaneu dispozitivele electrice.
  Chiar si cresterile de tensiune mici, care apar in timp, pot provoca daune permanente la echipamente.
  Pentru a va proteja casa si biroul de acestea, ar trebui sa investiti intr-un UPS pentru centrala termica.
 • Scadere de tensiune – O intrerupere de curent care are o durata mai scurta.

Tipuri surse UPS pentru centrala termica

Sunt 3 tipuri principale de surse UPS: de rezerva, de linie interactiva si de conversie dubla, toate cu capacitati diferite.

 • Sursa UPS de rezerva (standby)

Atunci cand se intrerupe curentul electric, poate fi un inconvenient major.

Cu toate acestea, pentru intreprinderile care se bazeaza pe echipamente electronice, o pana de curent poate fi mult mai mult decat un simplu inconvenient.

Poate fi, de asemenea, costisitoare. Acesta este motivul pentru care multe intreprinderi investesc in surse UPS de rezerva.

Aceste sisteme trec la alimentarea cu baterii atunci cand detecteaza tensiuni de alimentare anormale.

Acest lucru protejeaza echipamentele de daunele cauzate de cresterile sau scaderile de tensiune. Cu toate acestea, exista un dezavantaj al acestei protectii.

Comutarea frecventa la energia bateriei si ciclurile de reincarcare pot scurta durata de viata a bateriei sursei unui UPS pentru centrala termica.

In locatiile cu probleme frecvente de tensiune, acest lucru poate deveni o cheltuiala majora.

Dar pentru companiile care se bazeaza pe echipamentele lor pentru a ramane in functiune, este un cost care merita.

 • Sursa UPS de linie interactiva

Sistemele UPS interactive liniare sunt un tip de sursa (neintreruptibila) pentru centrala termica care include o functie numita reglarea automata a tensiunii (AVR).

AVR este utilizata pentru a corecta tensiunile anormale fara a comuta bateria.

UPS-ul detecteaza atunci cand tensiunea de intrare este prea mica sau prea mare si mareste sau scade automat voltajul cu un procent stabilit.

Sistemele UPS pentru centrala pe gaz cu linie interactiva regleaza de obicei iesirea in limita a 10-15% din tensiunea nominala.

Aceasta caracteristica este benefica deoarece poate contribui la prelungirea duratei de viata a echipamentelor conectate, protejandu-le de supratensiuni si alte defectiuni electrice.

In plus, AVR poate contribui la reducerea consumului de energie, asigurandu-se ca echipamentele utilizeaza doar cantitatea de energie de care au nevoie.

Prin urmare, sistemele UPS pentru centrala pe lemne cu linie interactiva sunt o alegere populara pentru utilizarea in birouri si alte medii in care este esentiala o alimentare fiabila.

 • Sursa UPS cu conversie dubla (online)

Atunci cand apar fluctuatii de tensiune, pene de curent sau caderi de tensiune, o sursa (neintreruptibila) pentru centrala termica asigura o furnizare de energie sigura si constanta pentru echipamentele conectate.

Sistemele UPS online sunt cel mai avansat tip de UPS pentru centrala termica.

Acestea utilizeaza o tehnologie numita conversie dubla pentru a oferi cea mai puternica protectie impotriva tensiunii de intrare anormale si cea mai precisa reglare a tensiunii de iesire.

Acest lucru le face sa fie cea mai buna alegere pentru aparatura de baza, pentru locurile cu conditii de alimentare dificile si pentru dispozitivele care sunt deosebit de sensibile la calitatea energiei electrice.

UPS-ul converteste in mod continuu puterea de intrare a curentului alternativ in curent continuu, apoi transforma puterea curentului continuu in energie de iesire a curentului alternativ de inalta calitate pentru echipamentele conectate.

Sistemele UPS liniare pot accepta cea mai larga gama de tensiuni de intrare si, de obicei, regleaza iesirea in limita a 2-3% din tensiunea nominala, ceea ce le face ideale pentru aplicatii importante.

Atunci cand alegeti un invertor centrala termica, este important sa selectati unul care sa fie dimensionat corespunzator pentru echipamentul pe care il va proteja si pentru mediul in care va functiona.

Cel mai bun UPS pentru centrala termica

Exista cateva optiuni diferite de UPS care ar functiona bine pentru o centrala termica.

Un UPS de 300W ar fi o optiune buna pentru o centrala pe gaz de dimensiuni mici si medii, in timp ce un UPS de 500W sau 700W ar fi mai potrivit pentru centralele pe lemne mai mari.

Iata, care sunt unele dintre cele mai bune UPS pentru centrala:

 • Sursa UPS pentru centrala 300W Well
UPS centrala 300W Well

Dupa cum stie oricine a suferit vreodata o pana de curent, este esential sa aveti o sursa fiabila de energie de rezerva.

Sistemele UPS pentru centrala pe gaz ofera o sursa instantanee de energie electrica in cazul unei intreruperi de electricitate, permitandu-va sa va mentineti luminile aprinse, calculatoarele si aparatele in functiune.

Sistemul de la Well este un UPS cu stabilizator de tensiune de inalta calitate care furnizeaza pana la 300 de wati putere.

Dispune de o tensiune de intrare de 150-280V AC, un factor de putere de 1 si o unda sinusoidala pura.

Tensiunea bateriei externe este de 12 V, iar curentul de incarcare reglabil este de pana la 15 A.

Sistemul UPS pentru centrala termica 300W dispune, de asemenea, de un comutator de deviere, care va permite sa treceti fara probleme la alimentarea de rezerva in cazul unei intreruperi.

 • Sursa UPS pentru centrala 500W PRO Sinus KEMOT
UPS centrala 500W PRO Sinus KEMOT

Sursa UPS KEMOT PRO Sinus pentru centrala termica este un dispozitiv alimentat cu baterii, care ofera energie de rezerva in cazul unei pene de curent.

Acesta are o putere nominala de 500 de wati si o tensiune maxima a bateriei de 15 volti.

Acest UPS cu stabilizator de tensiune are o valoare a voltajului de intrare de 180 pana la 275 de volti AC si o frecventa de intrare de 45-60 Hertz.

Intervalul de tensiune de iesire este de 230 volti AC, iar frecventa de iesire este de 50/60 hertzi. Forma tensiunii de iesire este de unda sinusoidala pura.

UPS-ul KEMOT PRO Sinus are un randament de 85% (DC-AC) si un timp de comutare mai mic de 4 milisecunde.

De asemenea, este echipat cu protectii impotriva suprasarcinii, scurtcircuitului si supraincalzirii. Intervalul de temperatura de functionare este de 0-40 grade Celsius.

 • Sursa neintreruptibila pentru centrale pe lemne 700W
UPS centrala pe lemne 700W

Indiferent de tipul de centrala pe care o aveti, o sursa de alimentare neintrerupta (UPS) este un echipament vital.

In cazul unei caderi de tensiune, acesta ofera energie de rezerva, astfel incat cazanul dumneavoastra sa poata continua sa functioneze.

Un UPS pentru o centrala pe lemne are, de obicei, o capacitate de 700 de wati sau 1000 VA.

De asemenea, are o tensiune de iesire nominala de 230 VCA in modul invertor si 230 VCA plus-minus 8% in modul AVR.

Distorsiunea pentru tensiunea nominala este mai mica 3%. Frecventa de iesire este de 50/60 Hz. Si, in cele din urma, exista (2) conectori de iesire Schuko.

Toate aceste informatii sunt importante de luat in considerare atunci cand achizitionati un UPS pentru centrala pe lemne si carbuni.

Cu toate acestea, cel mai important lucru de retinut este ca un UPS pentru centrala termica cu acumulator incorporat poate ajuta la mentinerea in functiune a cazanului dvs. in cazul unei pene de curent, asigurandu-va ca aveti caldura chiar si atunci cand nu este electricitate.

Recomandare UPS centrala termica

In lumea de astazi, aproape toti ne bazam pe dispozitivele electronice pentru a ne petrece ziua.

De la telefoane si laptopuri pana la aparate de bucatarie, aceste dispozitive au devenit o parte esentiala a vietii noastre.

UPS centrala termica VOLT 500W

Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, vulnerabile la supratensiuni, care pot provoca daune si chiar distruge permanent componentele electronice sensibile.

De aceea, noi va recomandam UPS-ul VOLT PRO 500W pentru centrala termica.

Acest dispozitiv este special conceput pentru a va proteja impotriva fluctuatiilor de tensiune si a suprasolicitarilor, pastrand in siguranta dispozitivele dvs. electronice.

Acest UPS VOLT 500W este un sistem de rezerva alimentat cu un acumulator intern care va poate mentine casa calda in timpul unei intreruperi de curent.

Are un afisaj LED si o alarma sonora. Sloturile disponibile pentru baterii il fac usor de utilizat.

Acest lucru face ca UPS VOLT 500W pentru centrala sa fie o alegere ideala pentru proprietarii de case.

Unitatea dispune de protectie la suprasarcina, supraincarcare si supratensiune, precum si de o tensiune de intrare de 140~275 VAC si o frecventa de intrare de 45~65 Hz.

Tensiunea de iesire este de 230 V a acumulatorului, iar frecventa de iesire este de 50 Hz. Tipul de semnal este de unda sinusoidala pura, iar distorsiunea este mai mica 3%.

Sursa (neintreruptibila) pentru centrala termica VOLT 500W are, de asemenea, o greutate de doar 5,5 kg, ceea ce o face una dintre cele mai usoare modele de UPS de pe piata.

In plus, acest UPS pentru centrala cu acumulator intern vine cu o garantie de doi ani, oferindu-va linistea de a sti ca investitia dvs. este protejata.

Asadar, daca sunteti in cautarea unui nou UPS cu stabilizator de tensiune pentru centrala pe peleti, pe gaz sau pe lemne, nu uitati sa aruncati o privire la VOLT 500W!

UPS centrala termica cu acumulator extern

Sursa UPS Strong Euro Power 500W cu acumulator extern este o solutie de rezerva de energie de inalta calitate care poate mentine in functiune diverse echipamente si aparate in timpul unei intreruperi de energie.

UPS centrala cu acumulator extern

Cautati un UPS puternic pentru a va mentine centrala termica in functiune in timpul unei pene de curent?

UPS-ul Strong Euro Power 500W este o optiune excelenta. Acesta functioneaza cu o baterie de 12 V (acumulatorul nu este inclus) si poate incarca dispozitive cu o tensiune de 13,8V.

Limita de tensiune scazuta a bateriei este de 10,9V, astfel incat nu va trebui sa va faceti griji ca centrala dvs. va ramane fara energie.

Tensiunea de deconectare a bateriei este de 10,2V, astfel incat puteti fi sigur ca dispozitivele dvs. vor fi intotdeauna incarcate corespunzator.

Curentul de incarcare este de 10A, astfel incat sa puteti incarca mai multe dispozitive in acelasi timp.

Iar racirea este activa, astfel incat viteza ventilatorului este redusa si dispozitivele dvs. nu se vor supraincalzi.

UPS centrala termica cu baterie auto

O baterie auto poate fi o sursa excelenta de energie de rezerva pentru casa dumneavoastra in caz de urgenta.

Acumulator stationar cu GEL 12V FCG12-150

Daca aveti un sistem de incalzire centrala care functioneaza pe baza de electricitate, puteti conecta un UPS (sursa de alimentare neintrerupta) la bateria masinii.

Acest lucru va asigura un flux constant de energie electrica pentru a mentine incalzirea in functiune in cazul unei caderi de tensiune.

De asemenea, puteti utiliza un UPS cu baterie auto pentru a alimenta alte aparate esentiale, cum ar fi congelatorul sau un frigider cu usa de sticla in toiul verii.

Asigurati-va doar ca deconectati UPS-ul de la baterie atunci cand nu il utilizati, deoarece acesta va descarca lent bateria in timp.

FCG12-150 este o baterie plumb-acid de inalta performanta, proiectata pentru a fi utilizata intr-o gama larga de aplicatii.

Are o tensiune nominala puternica de 12 V si o capacitate uriasa de 150 Ah, ceea ce o face ideala pentru alimentarea dispozitivelor UPS pentru centrala termica, sistemele de securitate, luminile de urgenta si echipamentele medicale.

Acumulatorul extern FCG12-150 se mandreste, de asemenea, cu o durata de viata impresionanta de 10 ani, ceea ce inseamna ca va oferi servicii fiabile pentru multi ani de acum incolo.

In plus, cu dimensiuni de 484 X 171 X 241 (mm), FCG12-150 este suficient de compact pentru a se potrivi intr-o gama larga de spatii.

Iar pentru o mai mare liniste sufleteasca, bateria este insotita de o garantie de 12 luni.

UPS centrala termica Pareri. Forum

Recenzile sunt amestecate, dar consensul general pare sa fie ca oamenii sunt multumiti de servicii si rapiditatea de operare a magazinelor online de profil.

Pe vremuri, clientii trebuiau sa se ingrijoreze ca sistemele de incalzire se opreau de fiecare data cand avea loc o pana de curent.

Dar, datorita surselor UPS cu stabilizator de tensiune, acele zile sunt de mult apuse!

Clientii pot sta acum linistiti stiind ca incalzirea lor centrala va ramane pornita chiar si atunci cand se intrerupe curentul. Si nu numai atat, dar aceste sisteme sunt si incredibil de accesibile!

De fapt, multi cumparatori au declarat ca si-ar fi dorit sa fi stiut mai devreme despre sistemele UPS pentru centrala termica, deoarece ar fi economisit o multime de bani pe facturile de energie.

In general, se poate spune ca sistemele de protectie a energiei UPS sunt un succes pentru clienti!

Concluzie

Daca sunteti in cautarea unui UPS pentru a va sustine centrala termica, va recomandam un sistem invertor de curent alternativ.

Acest tip de UPS nu numai ca va furniza energie de rezerva in timpul unei intreruperi, dar poate contribui, de asemenea, la reducerea costurilor de alimentare cu electricitate.

Atunci cand cumparati un UPS cu stabilizator de tensiune, asigurati-va ca luati in considerare dimensiunea cladirii dvs. si cat timp doriti sa dureze energia de rezerva.

3 comentarii

 1. Buna ziua! Ma intereseaza o sursa de curent neintreruptibila cu baterie incorporata interna pt un termosemineu de 25kw. Unde pot gasi?

  • Bună ziua! Gasiti o gama variată de surse de curent neintreruptibile ➤ aici
   ATENTIE!!! Atunci când se achiziționează un sistem UPS pentru o instalație, este esențial să se calculeze consumul total de energie al acestuia și să se includă acest calcul în selectarea unei unități adecvate. De exemplu, un consumator de 600 W necesită un UPS cu o putere de aproximativ 700 W. Dar nu puteți cumpăra orice UPS pentru termosemineu – acesta trebuie să fie special conceput pentru utilizarea în astfel de instalații și să aibă o ieșire cu undă sinusoidală pură pentru a asigura un flux de energie uniform cu un impact minim asupra aparatelor dumneavoastră. Efectuarea unei selecții corecte vă va economisi timp, bani și bătăi de cap pe parcurs, așa că acordați atenție selecțiilor disponibile în funcție de nevoile dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *