Tun de Caldura pe Motorina cu Ardere Indirecta. Pareri Pret?

Dacă ești în căutarea unui tun de caldura pe motorina ieftin si de calitate pentru a-ți menține casa sau solarul cald în această iarnă, vei dori să iei în considerare un model cu ardere indirecta.

Tun de caldura diesel Zobo
Tun de caldura pe motorina 110kW
Aeroterma diesel 20 kW
Tun de caldura pe motorina 50 kW
Suflanta aer cald pe motorina 18 kW
Tun de caldura diesel profesional
Aeroterma pe motorina 30 kW
Generator aer cald pe motorina 90 kW
Aeroterma diesel 50 kW
Aeroterma cu motorina Biemmedue

Iată care sunt cele mai bune tunuri de caldura diesel pentru confort termic.

Aceste aeroterme pe motorina sufla aer cald in toata incaperea oferind randament energetic de top:

Ce este un tun de caldura pe motorina?

Un tun de caldura diesel este foarte asemănător cu cele pe gaz și propan pe care le găsiți pe piață.

Singura diferență evidentă este că funcționează cu motorină în loc de gaz obișnuit sau propan.

Motorina este un combustibil mai eficient decât gazele, astfel încât o aeroterma diesel va folosi de obicei mai puțin combustibil decât alte tipuri de încălzitoare.

Acest lucru vă poate economisi bani în timp, deoarece nu va trebui să realimentați atât de des.

În plus, generatoarele de aer cald pe motorina tind să producă mai puțin fum și miros decât cele pe gaz sau propan, ceea ce le face mai plăcute de utilizat în spații închise.

În general, un tun de caldura pe motorina cu ardere indirecta este o alegere excelentă pentru oricine caută o modalitate eficientă și eficace de a-și încălzi casa sau biroul.

Cum funcționează un tun de caldura diesel?

Un tun de caldura pe motorina este un dispozitiv care arde combustibilul pentru a produce aer cald.

Căldura generată de aeroterma diesel este utilizată pentru a încălzi aerul din jurul acesteia.

Gazele de eșapament eliberate de suflanta aer cald sunt pompate în afara incaperii printr-o țeavă de evacuare.

Avantajul major al unui tun de caldura diesel este că poate fi utilizat pentru a încălzi o suprafață mare foarte eficient. Un alt avantaj al acestuia este faptul că este foarte sigur de utilizat.

Riscul de incendiu este foarte scăzut, deoarece tunul de caldura nu produce flăcări deschise.

Generatoarele de aer cald pe motorina sunt utilizate în mod obișnuit în vehicule, sere, solare si garaje. De asemenea, acestea sunt utilizate în unele tipuri de aplicații industriale.

Cele mai bune tunuri de caldura pe motorina

Alegerea celui mai bun tun de caldura diesel pentru nevoile dumneavoastră depinde de o varietate de factori, inclusiv bugetul, caracteristicile dorite și utilizarea preconizată.

Cu toate acestea, toate tunurile de caldura pe motorina au un scop comun: să asigure o încălzire eficientă pentru o varietate de aplicații.

Ținând cont de acest lucru, iată o listă cu cele mai bune tunuri de caldura diesel de pe piață, în ordine de la cel mai bun la cel mai accesibil.

 • Tun de caldura pe motorina cu ardere indirecta I20Y CALORE
Tun de caldura diesel I20Y CALORE

Modelul I20Y CALORE este un generator de aer cald pe motorina care utilizează combustia indirectă pentru a genera încălzire.

Acest tip de tun de caldura este alimentat carburant diesel, care este ars într-o cameră izolată de aerul exterior.

Căldura din camera de ardere este apoi transferată către un schimbător de căldură, care încălzește aerul care circulă prin unitate.

I20Y CALORE are mai multe caracteristici de siguranță, inclusiv protecție împotriva supraîncălzirii și un termostat.

De asemenea, are un mâner de transport pentru o portabilitate ușoară și este disponibil în culoarea roșie.

Cu o putere termică de 20 kW, este proiectat pentru a asigura o încălzire eficientă pentru o gamă largă de aplicații.

I20Y CALORE are o eficiență impresionantă de 88%, ceea ce înseamnă că are pierderi foarte mici de caldura.

În plus, modelul este dotat cu un debit de aer 800mcb/h, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea în zone bine ventilate.

Pentru siguranță și comoditate, acest tun de caldura diesel este echipat, de asemenea, cu o sursă de alimentare electrică care alimentează ventilatorul intern al unității.

În cele din urmă, I20Y CALORE are o capacitate a rezervorului de 32 de litri, ceea ce îl face perfect pentru utilizarea într-o varietate de medii.

Datorită designului său compact și greutății reduse, modelul I20Y CALORE poate fi transportat și instalat cu ușurință.

 • Tun de caldura diesel cu ardere indirecta 20 KW
Tun de caldura pe motorina 20 kW

Dacă sunteți în căutarea unui produs fiabil și eficient, tunul de caldura diesel cu ardere indirectă este o opțiune excelentă.

Acesta dispune de un mâner de transport și roți pentru o portabilitate ușoară, precum și de protecție împotriva supraîncălzirii și un termostat pentru siguranță.

Construcția metalică este durabilă, iar culoarea galbenă îl face ușor de văzut în condiții de iluminare slabă.

Cu o varietate de caracteristici practice, acest tun de caldura pe motorina cu ardere indirecta este perfect pentru oricine are nevoie de o aeroterma diesel eficienta.

Generatorul de aer cald pe motorina cu ardere indirectă este o soluție de încălzire versatilă și puternică, perfectă pentru încăperi de dimensiuni mici și medii.

Unitatea are un design compact și este ușor de instalat, ceea ce o face o alegere excelentă pentru cei care doresc să economisească spațiu.

De asemenea, aeroterma pe motorina este prevăzută cu un ventilator încorporat care asigură un debit de aer de 600 m³/h, ceea ce o face ideală pentru încăperi de până la 100 m².

În plus, unitatea are o putere nominală de 230 W și o putere de încălzire de 20 kW, ceea ce o face o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de o suflanta de aer cald pentru solar puternica.

În cele din urmă, unitatea are o clasă de protecție IPX4, ceea ce o face rezistentă la deteriorarea apei.

 • Tun de caldura pe motorina cu ardere indirecta Ruris
Tun de caldura cu ardere indirecta Ruris

Tunul de caldura pe motorină cu ardere indirectă Ruris este o modalitate excelentă de a vă menține casa caldă în timpul lunilor reci.

Acesta este prevăzut cu picioare pentru susținere și are un termostat pentru a ajuta la reglarea temperaturii.

Materialul metalic asigură că acest tun de caldura diesel va dura ani de zile, iar designul multicolor asigură că se va potrivi cu orice decor al casei.

Aeroterma pe motorină cu ardere indirectă Ruris este un mod foarte eficient de a încălzi încăperi mari.

Cu o putere de încălzire de 20 kW, este foarte potrivita pentru încăperi de până la 200 m². Aeroterma diesel are un debit mare de aer de 600 m³/h, ceea ce o face ideală pentru utilizarea în spații mari.

Tensiunea de alimentare este de 220 V, iar clasa de protecție este IPX4. Consumul aparatului este de 2 l/h.

Acest lucru face ca acest tun de caldura pe motorina Ruris să fie o alegere excelentă pentru cei care trebuie să încălzească eficient spații mari.

Cum sa alegi un tun de caldura pe motorina

Atunci când alegeți un tun de caldura pe motorina cu ardere indirecta, există mai mulți factori importanți de luat în considerare. Iată câteva aspecte pe care vă recomandăm să le analizați:

 • Putere termică a unui tun caldura diesel

Puterea de încălzire este un factor foarte important de luat în seamă atunci când vă uitați la aeroterme diesel.

Majoritatea acestora produc în medie 2000-5000 W pe oră. Această putere este suficientă pentru a încălzi întreaga cameră sau o seră la o temperatură confortabilă în 30 de minute.

În plus, aceste tunuri de caldura pe motorina sunt foarte eficiente și pot funcționa pentru perioade lungi de timp fără a fi nevoie să fie reumplute.

Prin urmare, acestea reprezintă o alegere ideală pentru cei care doresc să mențină o temperatură constantă în casa sau în biroul lor.

 • Consumul de energie a unui generator aer cald pe motorina

Atunci când alegeți un sisem de incalzire pe motorina pentru rulota dumneavoastră, este important să luați în considerare câtă energie va fi necesară pentru a porni.

De exemplu, tunurile de caldura diesel pot avea o supratensiune inițială ridicată – până la 15 amperi – care vă poate descărca rapid bateria.

Pompa de combustibil și ventilatorul vor folosi, de asemenea, energie pentru a porni, dar aceasta este minimă (5 ah în medie).

Dacă vă îngrijorează impactul asupra bateriei, ați putea achiziționa o baterie auto separată pentru a încărca aeroterma pe motorina.

Alternativ, ați putea pur și simplu să puneți în funcțiune vehiculul pentru a menține bateria încărcată.

În orice caz, este important să cunoașteți cerințele de putere ale suflantei de aer cald pe care o alegeti.

 • Nivelul de zgomot – tun de caldura pe motorina

Când vă gândiți la un tun de caldura diesel, probabil că vă imaginați o mașină foarte zgomotoasă.

Cu toate acestea, acest lucru nu este valabil tot timpul. Sistemele de incalzire pe motorina pentru solar vin într-o varietate de forme și dimensiuni, iar unele sunt de fapt destul de silențioase.

Unitățile mai scumpe tind să fie mai putin zgomotoase, iar mulți oameni consideră că sunetul de zumzet scăzut este de fapt destul de liniștitor.

Dacă aveți un somn foarte superficial, s-ar putea să vă ia câteva nopți să vă obișnuiți cu zgomotul unui tun de caldura pe motorina cu ardere indirecta, dar în general nu este atât de gălăgios.

De fapt, mulți oameni consideră că aeroterma diesel este una dintre cele mai bune modalități de a se încălzi în timpul lunilor mai reci.

 • Eficiența unei aeroterme pe motorina

În ceea ce privește eficiența combustibilului, aerotermele diesel sunt extrem de eficiente.

Multe dintre aceste sisteme de incalzire pe motorina pentru sere pot funcționa în medie 50-100 de ore cu un singur rezervor de combustibil!

Acest lucru este extrem de eficient din punct de vedere al consumului de carburant în comparație cu sistemele de încălzire cu propan, motiv pentru care aceste tunuri de caldura diesel sunt sursa ideală de încălzire.

Dar nu toate acestea sunt făcute la fel. Unele sunt mai eficiente decât altele.

Atunci când cumpărați un tun de caldura pe motorina cu ardere indirecta, asigurați-vă că sunteți în căutarea unuia care este proiectat pentru o eficiență maximă a combustibilului.

Aceste modele vor avea adesea caracteristici precum un design cu profil redus și o bază care este mai largă decât înălțimea unității.

Acest lucru le permite să stea mai aproape de sol, unde pot aspira aer mai rece și radia căldura mai eficient.

Ca urmare, acestea utilizează mai puțin carburant pentru a produce aceeași cantitate de căldură, ceea ce le face mai eficace și mai rentabile pe termen lung.

 • Pret – tun de caldura pe motorina

Atunci când vine vorba de a face o achiziție, puțini factori sunt la fel de importanți ca prețul.

Cu toate acestea, este de asemenea important să luați în considerare ce obțineți pentru banii dvs.

De exemplu, un tun de caldura diesel nemțesc de înaltă calitate poate costa mai mult decât un model chinezesc, dar probabil că va dura mai mult și va fi mai ușor de instalat.

În cele din urmă, decizia de a alege ce tip de generator aer cald pe motorina pentru solar să cumpărați depinde de bugetul și de nevoile dvs.

Dar un lucru este cert: prețul ar trebui să fie întotdeauna un considerent important atunci când faceți o achiziție.

 • Garantie suflanta aer cald

O suflanta aer cald pentru sere este o investiție semnificativă și una care ar trebui să dureze mulți ani cu o îngrijire și o întreținere corespunzătoare.

Cu toate acestea, ca toate dispozitivele mecanice, un tun de caldura diesel cu ardere indirecta poate întâmpina probleme care pot necesita reparații sau înlocuire.

De aceea, este important să aveți o garanție înainte de apariția oricăror defecțiuni.

O garanție vă oferă liniștea de a ști că nu va trebui să plătiți pentru reparații sau piese de schimb dacă ceva nu merge bine.

De asemenea, vă oferă oportunitatea de a lucra cu un tehnician calificat care se poate asigura că generatorul de aer cald pe motorina este reparat corect și funcționează din nou ca nou.

Atunci când alegeți un un tun de caldura pe motorina, asigurați-vă că întrebați despre garanție și ce acoperă ea.

Aceasta ar putea fi diferența dintre o investiție de lungă durată și o greșeală costisitoare.

De ce sa alegi un tun de caldura pe motorina cu ardere indirecta?

Am folosit atât tunuri de caldura cu propan, cât și cu motorină și, din experiența mea, motorina arde mai greu și durează mai mult.

Cu o suflanta cu aer cald cu propan, un rezervor de 1 kg la nivel ridicat va dura aproximativ 5 ore înainte ca propanul să se termine.

Cu toate acestea, un tun de caldura pe motorina cu ardere indirecta cu un rezervor plin de aproximativ 10 litri poate funcționa timp de 50-100 de ore in functie de aparat.

Aceasta este o diferență semnificativă și este unul dintre motivele pentru care recomand întotdeauna utilizarea unui tun de caldura diesel în locul unuia cu propan sau electric.

Un alt motiv pentru a alege motorina este că este mai puțin probabil să explodeze decât propanul.

Gazul este foarte inflamabil, iar dacă există o mică pierdere, poate provoca o explozie. Motorina nu este la fel de inflamabilă, așa că este mult mai sigur de utilizat.

Din aceste motive, cred că motorina este cea mai bună opțiune pentru încălzire.

Pareri tun de caldura diesel

Atunci când cumpărați un nou tun de caldura diesel, este important să citiți parerile clienților pentru a vă face o idee despre ce cred alții despre produs.

Recenzile pot fi utile pentru a afla informații despre calitatea unui produs, performanța și orice probleme potențiale.

Cu toate acestea, este important de reținut că nu toate parerile clientilor sunt la fel. Unii pot fi mai critici decât alții, iar unii pot avea experiențe diferite cu produsul.

Prin urmare, este întotdeauna cel mai bine să citiți o varietate de pareri online pentru a obține o imagine bine conturată a produsului.

Acestea fiind spuse, iată câteva recenzii despre tunul de caldura pe motorina cu ardere indirecta:

 • „Acest tun de caldura diesel este extraordinar! L-am folosit timp de două ierni și a funcționat perfect de fiecare dată. Este foarte ușor de utilizat și ne ține casa plăcută și caldă. Recomandăm cu căldură acest produs.”
 • „Am achiziționat aceasta aeroterma pe motorina pentru solarul nostru și am fost foarte mulțumiți de ea. Este ușor de utilizat și ține cald legumelor noastre chiar și în cele mai reci nopți. Suntem foarte multumiti de aceasta”.
 • „Avem acest tun de caldura pe motorina de câteva luni și am fost în general mulțumiți de el. Cu toate acestea, am avut unele probleme cu aprinzătorul și nu este întotdeauna ușor de pornit. Per ansamblu, am recomanda în continuare acest produs.”

Concluzie

Tunurile de caldura pe motorină cu ardere indirectă sunt o modalitate excelentă de a vă menține casa caldă și confortabilă pe tot parcursul iernii, fără a vă îngrijora de pericolele unei flăcări deschise.

Nu numai că sunt mai eficiente decât sistemele de încălzire tradiționale, dar oferă, de asemenea, o opțiune de încălzire mai sigură pentru familia dumneavoastră.

Dacă sunteți în căutarea unui nou tun de caldura diesel în această iarnă, nu uitați să luați în considerare un model pe motorina cu ardere indirectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *