Semineu pe Colt Living ❤️ Modele pe Lemne sau Electric

Un semineu pe colt pentru living este un accesoriu fantastic pentru orice locuință.

Nu numai că oferă căldură în nopțile reci de iarnă, dar creează și o atmosferă confortabilă, perfectă pentru primirea oaspeților.

Există două tipuri principale de seminee pe colt: pe lemne și electrice.

Vezi mai mai jos cu cele mai recente modele de seminee pe colt pentru living:

Semineu Lisabona pe colt
Semineu electric ClassicFlame de colt
Semineu pe colt focar electric 3D 
Semineu ECOFLAME PRO pe colt
Semineu electric pe colt
Semineu cu teme de culoare
Semineu pe colt gri
Semineu SLIM LINE pe colt
Semineu electric pe colt Mahon 
Semineu Lisabona Premium pe colt
Semineu lemne pe colt
Semineu pe lemne colt modern

Semineu electric pe colt living

Șemineele electrice nu sunt necunoscute pentru scepticii care se întreabă cât de grozav poate fi de fapt un șemineu pe colt electric.

Există multe avantaje ale deținerii unui semineu electric pe colt pentru living.

Atunci când se compară diferența dintre șemineele pe gaz și cele electrice, există totuși două diferențe majore:

 1. Flacăra

Un șemineu autentic este confortabil și fermecător, dar vine, de asemenea, cu multă mizerie și bătaie de cap.

Trebuie să vă ocupați de bușteni, lemne de foc, cenușă și funingine. Și mai există și pericolul unei flăcări deschise.

Șemineele pe colt electrice oferă o alternativă sigură și curată, care vă asigură în continuare aspectul și senzația unui foc adevărat.

Folosind lumini LED și oglinzi plasate strategic, aceste seminee pe colt electrice pentru living creează o iluzie a flăcărilor care sunt realiste și uimitoare din punct de vedere vizual.

Vă puteți bucura de toată frumusețea unui foc fără complicații sau pericole.

2. Posibilitatea de a vă bucura de o flacara cu sau fără căldură.

Mulți oameni se bucură de ambianța unui semineu pe colt pentru living, dar nu și de căldură.

Șemineele electrice oferă ce e mai bun, permițându-vă să vă bucurați de un foc cu sau fără căldură.

Deoarece flăcările sunt doar lumină reflectată, componenta de încălzire poate fi oprită în mod separat, lăsându-vă să vă bucurați de frumusețea flăcărilor portocalii dansante pe tot parcursul anului.

Este important să rețineți că aceste seminee electrice pe colt trebuie folosite ca surse de căldură suplimentare, deoarece nu oferă la fel de multă putere termică ca cele pe gaz.

Majoritatea șemineelor electrice produc doar aproximativ 1,3 kW. Deși acest lucru este suficient pentru a crește temperatura într-o cameră mică, nu este suficient pentru a încălzi un spațiu mare.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui mod eficient de a vă încălzi casa, un semineu pe colt electric nu este probabil cea mai bună opțiune.

Dar dacă sunteți în căutarea unui accesoriu frumos pentru decorul dvs. care poate crea o atmosferă confortabilă, un semineu pe colt electric pentru living merită cu siguranță luat în considerare.

Avantajele unui semineu electric pe colt

 • Un semineu electric pe colt e mai ecologic

Șemineele electrice amenajate pe colt in living sunt un accesoriu excelent pentru orice casă. Nu numai că oferă căldură, dar adaugă și o notă de eleganță oricărei încăperi.

Acestea folosesc tehnologia patentată a flăcării cu LED-uri, ceea ce înseamnă că nu se produce combustie și nu se eliberează în aer monoxid de carbon sau alte particule.

Aceste seminee electrice pe colt sunt, de asemenea, 100% eficiente din punct de vedere energetic, transformând toată energia primită în căldură.

Acest lucru le face să fie o alegere excelentă pentru cei care doresc să economisească bani la facturile de încălzire.

În plus, șemineele electrice nu produc fum, poluare, funingine sau cenușă. Acest lucru le face să fie o opțiune grozavă pentru cei care suferă de alergii sau probleme respiratorii.

Un living modern cu semineu electric este o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea aerului interior fără a compromite mediul exterior.

 • Un semineu electric pe colt e mai economic decât unul obișnuit

Încălzirea electrică nu este doar ușoară și ieftină de instalat, ci și foarte eficientă.

Șemineele electrice pentru living consumă mai puțin de 0,9 lei pe oră pentru a funcționa la cicluri de încălzire de 50%.

Această eficiență are ca rezultat costuri mai reduse pe toată perioada de funcționare pentru client.

În plus, aceste seminee electrice pe colt nu necesită lemn sau cărbune, ceea ce permite economisirea banilor care altfel ar fi folosiți pentru achizitionarea acestor materiale.

Lipsa combustiei face, de asemenea, ca un semineu pe colt pentru living să fie mult mai sigur decât unul tradițional.

În general, încălzirea electrică este o alegere foarte eficientă și rentabilă pentru cei care caută o opțiune de încălzire simplă și cu costuri reduse.

 • Un semineu pe colt electric necesită mai puțină întreținere

Un living modern cu semineu electric reprezintă o modalitate sigură și convenabilă de a vă bucura de aspectul și căldura unui semineu pe colt, fără a vă deranja.

Nu este nevoie să tăiați sau să stivuiți lemne, nu trebuie să măturați cenușa și nu există riscul de explozie sau de incendiu.

Șemineele electrice sunt, de asemenea, foarte ușor de utilizat – trebuie doar să apăsați un buton pentru a le porni și să vă bucurați de flăcările calde și primitoare.

Pe lângă faptul că sunt sigure și ușor de utilizat, aceste modele de seminee in living sunt, de asemenea, foarte economice.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui mod sigur, convenabil și economic de a vă bucura de aspectul și căldura unui șemineu, unul electric pe colt este soluția perfectă.

 • Un semineu electric pe colt se potriveste bine pentru orice living

Încălzirea electrică este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să beneficieze de avantajele unui semineu pe colt, fără a se complica cu instalarea.

Șemineele electrice pot fi instalate în orice încăpere și nu necesită un coș de fum sau țevi.

Acest lucru le face ideale pentru încălzirea pe zone, ceea ce înseamnă că puteți încălzi camerele pe care le folosiți cel mai mult fără a fi nevoie să încălziți întreaga casă.

Aceste modele de seminee pentru living sunt disponibile într-o varietate de stiluri și pot fi montate pe perete sau pe podea.

 • Un semineu pe colt electric poate fi folosit pe tot parcursul anului

Pentru mulți, nimic nu se compară cu relaxarea în fața unui foc confortabil într-o noapte rece de iarnă.

Cu toate acestea, acest lucru vine adesea în defavoarea unor facturi de încălzire ridicate. Șemineele electrice pe colt pentru living oferă o soluție versatilă și rentabilă.

Spre deosebire de omologii lor pe gaz sau cu lemne, șemineele electrice pot fi folosite cu sau fără căldură, oferindu-vă opțiunea de a vă bucura de aspectul unui foc fără a da drumul la căldură.

În plus, aceste modele de seminee in living sunt extrem de performante, ceea ce înseamnă că veți economisi bani la factura de energie chiar și atunci când folosiți funcția de încălzire.

Deci, de ce să nu renunțați la vechiul șemineu și să treceți la cel electric? Vă veți bucura că ați făcut-o când veți vedea factura de curent luna viitoare.

Dejavantaje semineu pe colt electric

 • Modelele de seminee electrice in living sunt apreciate pentru confortul și întreținerea lor redusă, dar nu sunt la fel de fiabile ca o singură sursă de căldură.
  Acest lucru se datorează faptului că șemineele electrice pe colt nu degajă la fel de multă căldură ca cele pe gaz sau pe lemne.
  Deși pot fi bune ca sursă suplimentară de încălzire, ele nu sunt suficient de puternice pentru a fi sursa principală de căldură pentru o locuință.
 • Deși șemineele electrice pe colt au progresat mult în ultimii ani, ele încă nu oferă aceeași ambianță ca și alte tipuri de seminee amenajate in living.
  Fără flăcări reale, acestea pot părea simple sau artificiale pentru unii proprietari de locuințe.
 • Șemineele electrice se bazează pe energie electrică pentru a funcționa, astfel încât, dacă se întrerupe curentul, șemineul nu va funcționa.
  Acest lucru poate fi un inconvenient major, mai ales dacă te bazezi pe un semineu pe colt pentru a-ți menține casa caldă.

Semineu pe lemne pe colt

Un element favorit atemporal, șemineele pe lemne au încălzit casele de-a lungul timpului.

Pe lângă încălzire, aceste seminee pe lemne pe colt oferă o anumită ambianță la fel de captivantă și confortabilă.

În plus, unii oameni nu se mai satură de mirosul lemnelor arse intr-un semineu pe colt!

Deși acestea au trecut testul timpului oferind confort și căldură timp de sute de ani, șemineele pe lemne vin cu unele dezavantaje.

Atunci când șemineul arde lemnul ca și combustibil, acesta emite monoxid de carbon și alte noxe sub formă de fum, care este expulzat din locuință printr-un coș de fum.

Ca urmare, o mare parte din căldură se pierde în acest proces, ceea ce face ca aceste modele de seminee de living să fie cele mai puțin eficiente dintre toate tipurile de șeminee.

Cu toate acestea, mulți oameni sunt dispuși să treacă cu vederea acest dezavantaj, deoarece se bucură foarte mult de căldura, ambianța și mirosul unui semineu mic pe colt pe lemne.

În afară de faptul că pierd căldură prin coșul de fum, șemineele pe lemne pe colt necesită multă întreținere.

Va trebui să vă faceți rezerve de lemne suficiente pentru a rezista toată iarna, ceea ce înseamnă că trebuie să faceți drumuri regulate pentru a cumpăra lemne de foc.

Atunci când focul arde, va trebui să fiți vigilent în ceea ce privește adăugarea de lemne și menținerea focului.

De asemenea, va trebui să supravegheați flăcările pentru a vă asigura că nu scapă de sub control și nu declanșează un incendiu în casă.

Toată această atenție poate reprezenta multă muncă, dar nimic nu se compară cu a sta lângă un foc arzător într-o noapte rece de iarnă la un semineu amenajat in living.

Mulți proprietari de locuințe optează acum pentru șeminee pe gaz sau electrice datorită avantajelor pe care acestea le oferă.

Cele pe gaz sunt foarte eficiente, asigurând un nivel constant de căldură cu puțin efort.

Șemineele electrice pe colt sunt și mai ușor de utilizat și pot fi instalate aproape oriunde în casă.

În plus, atât șemineele pe gaz, cât și cele electrice oferă același nivel de ambianță și căldură ca un semineu pe lemne pe colt, fără toate problemele.

Dacă sunteți în căutarea unui mod mai eficient de a vă încălzi casa, luați în calcul trecerea la un semineu pe colt electric sau pe gaz.

Sfaturi pentru utilizarea unui semineu pe lemne pe colt

 • Curățarea/Pregătirea semineului pe colt

Indiferent dacă vă folosiți șemineul în mod regulat sau nu, este important să verificați des curățenia acestuia.

Unul dintre principalele pericole pe care le prezintă un semineu pe lemne pe colt este potențialul de acumulare de creozot.

Acesta este o substanță neagră și lipicioasă care se formează atunci când se ard buștenii. Se poate acumula cu ușurință în coșul de fum, provocând un pericol de incendiu.

Pentru a preveni acest lucru, este important să vă inspectați periodic coșul de fum.

Verificarea prafului, a pânzei de păianjen sau a cărămizilor decolorate este o modalitate bună de a determina dacă există sau nu o acumulare de creozot.

Cărămizile roșii sau roz indică faptul că nu există creozot, în timp ce substanța neagră și ceroasă indică faptul că există.

Dacă descoperiți că există o acumulare de creozot, asigurați-vă că o curățați imediat pentru a preveni orice accident.

Acumularea de creozot poate face ca fumul de la foc să fie împins înapoi în încăpere în loc să urce prin coșul de fum.

Este normal ca o parte din creozot să se acumuleze în coșul de fum, dar dacă se strange prea mult, acesta poate crea un pericol de incendiu.

Prin urmare, este important să curățați coșul de fum în mod regulat. Puteți curăța singur coșul de fum cu un produs de îndepărtare a creozotului cumpărat din magazin, dar vă recomandăm să apelați la un coșar pentru a face o bună curățare anuală a acestuia.

Un semineu pe lemne pe colt poate fi un accesoriu minunat pentru orice casă, oferind atât căldură, cât și confort.

Cu toate acestea, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când folosiți un semineu pe colt in living pentru a vă asigura că acesta este sigur și eficient.

Unul dintre cele mai importante lucruri de reținut este să deschideți ușile de sticlă cu aproximativ 30 de minute înainte de a aprinde focul.

Daca usile sunt inchise acest lucru permite aerului rece să se acumuleze în spațiul din interiorul șemineului, ceea ce poate împinge fumul înapoi în cameră dacă nu i se dă timp să se încălzească.

Permițând spațiului din interiorul șemineului pe lemne să se încălzească până la temperatura camerei va ajuta la împingerea curentului de aer în sus, astfel încât fumul să se ducă acolo unde trebuie să se ducă – în sus și în afara coșului de fum.

În plus, este important să vă asigurați că există o bună alimentare cu aer proaspăt care intră în încăpere, deoarece acest lucru va ajuta la prevenirea acumulării de fum.

Urmând aceste sfaturi simple, vă puteți bucura de șemineul dvs. pe colt toată iarna fără griji.

 • Alegerea lemnului pentru un semineu pe colt

Atunci când alegeți lemnul pentru un semineu pe colt, este important să luați în considerare atât tipul de lemn, cât și dimensiunea bușteanului.

Lemnul de esență moale, cum ar fi teiul sau plopul, tinde să ardă rapid și să producă flăcări mari.

Acest lucru poate fi de dorit pentru focurile de exterior, dar nu este ideal pentru utilizarea în interior.

Fumul și flăcările mari pot fi periculoase în spațiile închise, așa că este mai bine să alegeți un lemn de esență tare, cum ar fi stejarul sau fagul, pentru șemineul dumneavoastră din living.

Lemnul de esență tare arde mai încet și produce flăcări mai mici, dar acest lucru le face mai sigure și mai ușor de controlat.

În plus, lemnul de esență tare tinde să producă mai puțin fum decât cel de esență moale, ceea ce le face o alegere mai bună pentru utilizarea în interior.

Atunci când vine vorba de alegerea lemnului pentru semineu pe colt living, siguranța ar trebui să fie prioritatea dumneavoastră principală.

 • Aprinderea focului intr-un semineu pe lemne pe colt

Aprinderea focului într-un semineu pe colt poate părea o sarcină descurajantă, dar este de fapt destul de simplă dacă urmați câțiva pași de bază.

În primul rând, accesați coșul de fum și trageți de clapetă. Acest lucru este foarte important pentru a preveni răspândirea fumului în încăpere.

Apoi, puneți două lemne deasupra grătarului, astfel încât să fie paralele, fără să se atingă între ele – spațiul dintre lemne este foarte important pentru a asigura o circulație adecvată a aerului.

Așezați alte două lemne în diagonală peste acestea, cu partea despicată în jos și din nou cu spațiu între ele.

Puneți ziare mărunțite sub grătar pentru a servi drept material pentru foc. În cele din urmă, aprindeți un chibrit și țineți-l deasupra ziarului.

Focul ar trebui să se aprindă rapid și să înceapă să se răspândească spre lemne. Dacă nu se aprinde, verificați dacă există un spațiu adecvat între bușteni și dacă ziarul este uscat.

Odată ce focul este aprins, închideți ușa de protecție sau ușa șemineului pe lemne pentru a împiedica scânteile să sara în încăpere.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale siguranței unui semineu pe lemne pe colt este acela de a ști cum să controlezi focul.

Atunci când acesta începe să se stingă, va trebui să adăugați cu grijă mai multe lemne pentru a-l menține aprins.

Dar, pe măsură ce adăugați mai mult lemn, trebuie să fiți vigilent și în ceea ce privește dimensiunea și amplasarea buștenilor.

Dacă sunt prea mari, pot face ca flăcările să se diminueze; dacă sunt prea apropiați, pot înăbuși focul.

Secretul este să găsiți echilibrul potrivit între combustibil și oxigen. Odată ce ați dobândit acest lucru, vă veți putea bucura de un foc cald și sigur toată noaptea.

 • Stingerea focului unui semineu pe colt

Dacă doriți să stingeți focul din șemineu, este important să luați măsurile de precauție necesare.

În primul rând, asigurați-vă că nu ard bușteni. Odată ce toate lemnele sunt stinse, puteți turna nisip pe acestea pentru a accelera procesul.

De asemenea, este o idee bună să aruncați nisip pe buștenii care par a fi stinși, doar pentru a fi mai sigur.

După ce sunteți convins că focul și scânteile sunt stinse, măturați cenușa din șemineu și de pe grătar și aruncați-o la gunoi.

Nu uitați să nu aruncați niciodată cenușa fierbinte, deoarece poate fi periculoasă.

Urmând acești pași simpli, vă puteți asigura că un semineu pe lemne pe colt este sigur și lipsit de orice potențial incendiu.

Concluzie

Deci, care este cel mai bun semineu pe colt pentru tine – cu lemne sau electric? Răspunsul la această întrebare depinde cu adevărat de nevoile tale și de felul de persoană care ești.

Dacă îți place aspectul și senzația tradițională a unui foc de lemn adevărat, atunci un semineu cu lemne pe colt este probabil cea mai bună alegere pentru tine.

Dar dacă ești în căutarea a ceva mai eficient și mai ușor de utilizat, un semineu electric pe colt poate fi o opțiune mai bună.

Indiferent de tipul de șemineu pe care îl alegi, asigură-te că faci cercetări pentru a-l găsi pe cel potrivit pentru casa ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *