Schiuri Second Hand sau Noi? ❤️ Top Skiuri Ieftine si Bune

Când vine vorba de schi, există o mulțime de opțiuni din care sa alegi.

Poti opta pentru skuri noi, care pot fi scumpe, sau poti alege schiuri second hand ieftine si bune.

Iată care sunt cele mai bune oferte de schiuri ieftine online:

Schiuri Salomon
Schiuri cu legături ski 
Schiuri cu legături BOOST 
Skiuri Atomic Savor 5
Schiuri Fischer SH
Schiuri Head second hand
Schi Atomic REDSTER CS
Schiuri pentru femei Atomic
Schiuri Atomic Vantage 75 C
Schi Fischer RC4 Speed 

Echipament necesar pentru a merge la schi

 • Clăpari ski
Clapari pentru schi Head

Cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați clapari de schi este indicele de flexiune, care este de obicei cuprins între 50-130.

Un număr mai mare înseamnă o gheată mai rigidă. Claparii cu o flexibilitate moale sunt confortabili și călduroși, ceea ce este excelent pentru începători.

Cei cu flexiune medie vor avea mai multă reacție pentru viraje carving și viteze mai mari.

Claparii cu flexiune rigidă sunt pentru schiorii mai avansați care caută coborâri agresive și o reacție maximă.

Începătorii mai înalți și mai grei ar putea fi cei mai potriviți pentru o gheată cu flex mai rigid, de asemenea. Aceștia vor avea mai multă putere pentru a face pârghie pe o gheată mai rigidă.

Claparii pentru schi cu un flex mai moale sunt adesea mai ușor de încălțat și de scos, ceea ce poate fi important atunci când sunteți pe pârtii toată ziua.

Cu puțină cercetare, puteți găsi o pereche de clapari de schi perfectă pentru a vă ajuta să profitați la maximum de timpul petrecut pe pârtii!

 • Legaturi de schi
Legături schi de tură ATK RELEASE 

Deși ar putea părea că o fixare este doar o modalitate de a vă ține claparul atașat de schi, aceasta joacă de fapt un rol mult mai important.

În cazul unei căderi, legăturile de schi sunt concepute pentru a vă elibera gheata, ceea ce poate ajuta la prevenirea rănilor.

În plus, legăturile de ski sunt echipate cu frâne care ajută la prevenirea deplasării schiurilor cu viteză la vale în cazul în care acestea se desprind.

Prin urmare, acestea joacă un rol esențial în menținerea siguranței schiorilor pe pârtii.

Atunci când alegeți legăturile, este important să selectați o pereche potrivită pentru abilitățile dumneavoastră de schi și pentru tipul de schi pe care îl veți face.

Având în vedere că există atât de multe opțiuni diferite pe piață, este util să vă consultați cu un comerciant sau cu un instructor de schi pentru a găsi cele mai bune legături de schi pentru necesitățile dumneavoastră.

 • Îmbrăcăminte de schi rezistentă la apă

Atunci când vă faceți bagajul pentru următoarea excursie la schi, asigurați-vă că includeți îmbrăcăminte exterioară durabilă și impermeabilă.

Burton și Helly Hansen sunt două mărci renumite pentru hainele lor de cea mai bună calitate, care vă vor ține de cald în cele mai reci și mai înzăpezite condiții.

În timp ce vă aflați pe pârtii, veți dori să vă puteți concentra asupra faptului că vă bucurați de această experiență, fără a fi nevoit să vă faceți griji dacă hainele dvs. sunt sau nu la înălțimea sarcinii.

Cu aceste haine de ski Burton sau Helly Hansen, poți fi liniștit știind că vei fi bine protejat de elemente.

Așa că atunci când vă planificați următoarea excursie pe partie, nu uitați să împachetați hainele de schi potrivite.

 • Ochelari de schi
Ochelari de ski Oakley

O pereche bună de ochelari de schi este esențială pentru orice excursie pe partie.

Aceștia nu numai că ajută la tinerea zăpezii departe de ochi, dar vă protejează și ochii de strălucirea soarelui pe zăpadă.

Ochelarii de schi sunt disponibili într-o varietate de stiluri, inclusiv lentile fără ramă și tip oglindă.

Cei fără ramă oferă un câmp vizual larg și sunt mai puțin predispuși la aburire decât alte tipuri de ochelari.

Lentilele tip oglinzi ajută la reducerea strălucirii și oferă o vizibilitate mai bună în condiții de lumină puternica.

Atunci când alegeți o pereche de ochelari de ski, este important să găsiți o pereche care să se potrivească bine și să nu vă împiedice vederea.

 • Casca de ski
Casca schi ieftina
Bete schi

Schiuri noi sau second hand? Avantaje si dezavantaje

Când vine vorba de alegerea schiurilor, există argumente pro și contra atât pentru opțiunile noi, cât și pentru cele second hand. Ambele opțiuni au propriile avantaje și dezavantaje.

Iata, care sunt acestea:

Avantaje schiuri noi

 1. Veți putea schia mai bine.
  Dacă folosești schiuri second hand învechite, nu vei putea schia atât de bine pe cât ai putea. Cele noi sunt concepute cu cea mai recentă tehnologie pentru a te ajuta să dai randament maxim.
 2. Veți putea schia mai mult timp.
  Schiurile SH pot începe să se strice și să se uzeze după câțiva ani, ceea ce înseamnă că va trebui să le înlocuiești mai repede. Cu schiurile noi, veți putea skia mulți ani înainte de a fi nevoit să le înlocuiți.
 3. Vă veți distra mai mult.
  Atunci când folosești skiuri second hand, s-ar putea să nu te distrezi atât de mult pe cât ai putea să o faci. Cu schiuri noi, veți putea să vă bucurați mai mult de timpul petrecut pe pârtii.
 4. Veți putea încerca lucruri noi.
  Cu schiuri noi, veți putea încerca lucruri noi și veți putea explora diferite zone ale muntelui. Cu schiurile SH, s-ar putea să nu puteți face acest lucru la fel de ușor.
 5. Veți arăta bine.
  Schiul este un sport vizual și o parte din distracție este să arăți bine în timp ce îl faci. Cu skiuri noi, veți arăta cât mai bine și vă veți simți mai încrezător pe pârtii.
 6. Vă veți simți în siguranță.
  Schiurile vechi pot începe să se deterioreze și să devină mai puțin sigure în timp. Cu schiuri noi, veți ști că au fost proiectate cu gândul la siguranță și nu va trebui să vă faceți griji că se vor rupe în timp ce schiați.
 7. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la reparații.
  Schiurile second hand pot necesita o mulțime de reparații, ceea ce poate fi costisitor și poate consuma mult timp. Cu schiurile noi, nu va trebui să vă faceți griji în acest sens, deoarece nu vor avea nevoie de reparații atât de des.
 8. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la piesele de schimb.
  Dacă se strică ceva la schiurile dvs. vechi, ar putea fi dificil sau imposibil să găsiți piese de schimb. Cu cele noi, acest lucru nu va fi o problemă, deoarece piesele de schimb vor fi ușor de găsit.
  9 .Vin cu o garanție.
  Atunci când cumpărați schiuri noi, cel mai probabil acestea vor veni cu un tip de garanție care va acoperi reparațiile dacă ceva nu merge bine într-o anumită perioadă de timp.

Dezavantaje schiuri noi

 1. Schiurile noi sunt scumpe.
  O pereche de schiuri noi poate costa între 500 și 1.000 de euro sau chiar mai mult. Aceasta este o investiție semnificativă și nu toată lumea își poate permite să cheltuiască atât de mulți bani pe o pereche nouă de skiuri.
 2. Este posibil ca schiurile noi să nu fie de mărimea potrivită.
  Atunci când cumpărați o pereche nouă de schiuri, trebuie să vă asigurați că acestea sunt de mărimea potrivită pentru dvs. Dacă sunt prea mari sau prea mici, pot face ca schiatul să fie mai dificil și mai puțin plăcut.
 3. Noile schiuri ar putea să nu aibă forma potrivită.
  La fel ca în cazul mărimii, forma schiurilor poate afecta și ea experiența ta de schi. Dacă cumperi o pereche de skiuri care nu are forma potrivită pentru tine, aceasta poate face ca schiatul să fie mai complicat și neplăcut.
 4. Este posibil ca schiurile noi să nu aibă flexul potrivit.
  Flexibilitatea skiurilor dvs. este importantă pentru a determina cât de bine se comportă acestea. Dacă achizitionati o pereche de schiuri noi care este prea rigidă sau prea moale, aceasta poate face ca schiatul să fie mai anevoios și mai puțin agreabil.
 5. S-ar putea să nu aveți nevoie de o nouă pereche de schiuri.
  Dacă aveți deja o pereche de skiuri in stare buna, nu este nevoie să cumpărați o pereche nouă. Cu excepția cazului în care sunteți un schior experimentat care are nevoie de caracteristici specifice pe care schiurile dvs. actuale nu le au, nu există niciun motiv pentru a cheltui banii pe o nouă pereche de schiuri.

Avantaje schiuri second hand

 1. Schiurile second hand sunt mult mai ieftine decât cele noi.
 2. Adesea, puteți găsi schiuri SH în stare mai bună decât cele noi.
 3. Schiurile folosite au fost deja rodate și sunt mai ușor de utilizat.
 4. Puteți găsi schiuri second hand de o calitate mai bună decât v-ați putea permite dacă ați cumpăra unele noi.
 5. Cu skiurile SH, nu trebuie să vă faceți griji în privința garanției.
 6. Puteți să vă vindeți schiurile second hand atunci când nu mai aveți nevoie de ele.
 7. Schiurile la mana a doua nu necesită la fel de multă întreținere ca și cele noi.
 8. Valoarea schiurilor SH nu se depreciază la fel de repede ca și cea a modelelor noi.
 9. De obicei, puteți găsi schiuri second hand care vin cu legături și bețe de trekking foarte bune.
 10. Dacă cumpărați schiuri SH de la o sursă de încredere, puteți fi sigur că sunt sigure pentru utilizare.

Dezavantaje schiuri second hand

 1. Nu cunoașteți istoricul.
  Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale cumpărării de schiuri second hand este că nu cunoști istoria acestora. Nu știi cum au fost folosite sau cât de bine au fost îngrijite. Acest lucru poate fi o mare problemă dacă plănuiți să le folosiți pentru skiuri de competiție sau dacă veți schia pe teren dificil.
 2. S-ar putea să nu fie de mărimea potrivită.
  Un alt dezavantaj al cumpărării de skiuri second hand este că s-ar putea să nu fie de mărimea potrivită pentru tine. Este important să găsești schiuri care au lungimea și lățimea perfecte pentru înălțimea și greutatea ta. Dacă cumpărați schiuri SH, este posibil să nu le puteți încerca înainte de a le cumpăra, ceea ce face mai probabil să vă alegeți cu o pereche care nu vi se potrivește.
 3. S-ar putea să nu fie potrivite pentru nivelul dvs. de îndemânare.
  Un alt lucru pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când cumpărați schiuri second hand este nivelul dumneavoastră de îndemânare. Dacă sunteți începător, probabil că nu este o idee bună să cumpărați schiuri SH care sunt destinate schiorilor avansați. De asemenea, dacă sunteți un schior experimentat, este posibil să nu doriți să achizitionati schiuri la mâna a doua care sunt destinate începătorilor. Este important să găsiți skiuri care se potrivesc nivelului dvs. de experienta, astfel încât să puteți profita la maximum de ele.
 4. Este posibil să nu beneficiați de garanție.
  Atunci când cumpărați schiuri second hand, există o șansă bună să nu primiți o garanție. Acest lucru înseamnă că, dacă ceva nu functioneaza bine cu acestea, va trebui să plătiți pentru a le repara sau înlocui. Aceasta poate fi o cheltuială mare, mai ales dacă problema este serioasă.
 5. S-ar putea să nu fie la fel de bune ca schiurile noi.
  În cele din urmă, este important să vă amintiți că schiurile la mâna a doua pot să nu fie la fel de bune ca cele noi. Chiar dacă au fost bine întreținute, s-ar putea să nu fie la fel de performante ca și cele noi, deoarece pot fi fabricate cu o tehnologie mai veche. Dacă sunteți în căutarea unei performanțe de top, probabil că este mai bine să cumpărați skiuri noi în loc de schiuri second hand.

Cele mai bune marci de schiuri noi

Schiurile HEAD, Salomon, Atomic și Fischer sunt adesea considerate a fi unele dintre cele mai bune de pe piață.

Modelele HEAD sunt cunoscute pentru versatilitatea și durabilitatea lor, ceea ce le face o alegere bună atât pentru schiorii începători, cât și pentru cei experimentați.

Schiurile Salomon sunt concepute pentru viteză și agilitate, ceea ce le face o optiune populară pentru schiurile de competiție și freestyle.

Schiurile Atomic sunt ușoare și receptive, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru schiul all-mountain.

Schiurile Fischer sunt considerate a fi unele dintre cele mai durabile de pe piață, ceea ce înseamnă că pot rezista rigorilor schiului în backcountry.

Când vine vorba de alegerea celor mai bune schiuri, totul se reduce, în cele din urmă, la preferințele personale.

Cu toate acestea, HEAD, Salomon, Atomic și Fischer sunt toate considerate pe scară largă ca fiind printre cele mai bune mărci din domeniu.

Cum alegi o pereche de schiuri second hand

Schiul este o modalitate excelentă de a ieși în aer liber și de a te bucura de aerul curat.

Cu toate acestea, dacă sunteți nou în acest sport, s-ar putea să vi se pară descurajant să investiți într-o nouă pereche de schiuri.

Să începeți cu o pereche de schiuri second hand poate fi mai simplu pentru bugetul dumneavoastră.

Acest lucru vă poate ajuta să vă faceți o idee despre experiența dvs. și dacă doriți să continuați să schiați.

Nu sunteți sigur de unde să începeți? Nu vă faceți griji; vă ajutam noi. Iata câteva sfaturi despre cum să cumpărați cele mai bune schiuri second hand:

 • Inspectați marginea perechii de schiuri SH

Absolut toți schiorii știu că marginile schiurilor lor sunt esențiale pentru performanță.

O margine bine întreținută va oferi o aderență și o stabilitate mai bune, în timp ce o muchie lovită sau deteriorată poate îngreuna controlul vitezei și al direcției.

Dacă achiziționați skiuri second hand, este important să inspectați marginile înainte de a face o achiziție.

Căutați semne de uzură, cum ar fi crestături, zgârieturi sau oxidare. De asemenea, încercați să vă treceți unghia de-a lungul muchiei pentru a vedea cât de fină este aceasta.

Când vă uitați la schiuri SH, este important să vă asigurați că marginile sunt drepte. Acest lucru se poate face prin efectuarea unui test vizual.

Țineți schiul ca și cum ați privi prin luneta unei puști. Dacă marginile par strâmbe, atunci nu ar trebui să cumpărați schiul.

Același lucru este valabil și în cazul în care există proeminențe, lovituri și adâncituri pe schi.

Mai presus de toate, ar trebui să evitați să cumpărați schiuri second hand dacă marginile se simt moi.

 • Uitati-va la baza perechii de skiuri second hand

Baza schiului este partea de jos care intră în contact cu zăpada. Este important să păstrați această zonă în stare bună, deoarece afectează performanța schiului.

Baza poate fi deteriorată prin ciocniri cu obiecte dure, cum ar fi pietre. Aceste deteriorări sunt ușor de reparat, atâta timp cât sunt scurte și nu prea adânci.

Zgârieturile care sunt lungi, dar nu aproape de marginea schiului, sunt, de asemenea, considerate acceptabile.

Este important să vă asigurați că baza ski-ului nu a suferit suficiente avarii pentru a se rupe în sesiunile ulterioare.

Atunci când cumpărați schiuri second hand, este important să fiți conștienți de starea acestora.

Schiurile cu goluri adânci sau cu miezuri vizibile sunt de evitat, deoarece sunt periculoase și predispuse la rupere.

Apa poate pătrunde rapid în miezul schiului prin aceste goluri, înghețând și dezghețând în cadrul unui ciclu care slăbește întregul ski.

Acest lucru se întâmplă în general după doar câteva utilizări, ceea ce face ca achiziționarea de skiuri second hand să fie o risipă de bani.

O modalitate bună de a testa starea schiurilor este de a pune bază contra bază și de a le glisa una lângă alta.

Dacă există vreo mișcare sau zgomote si pocnituri, cel mai bine este să evitați acele schiuri SH sau să cereți magazinului să șlefuiască baza înainte de a le folosi.

 • Verificați partea superioară a perechii de schiuri second hand

În partea superioară a schiului se montează legăturile și se fixează picioarele.

Este important să acordați atenție stării părții superioare a plăcii, deoarece vă poate afecta performanța pe pârtie.

Micile lovituri și zgârieturi sunt obișnuite, dar cele profunde pot slăbi structura schiului și îl pot face mai greu de controlat.

Atunci când cumpărați schiuri second hand, inspectați întotdeauna partea superioară a plăcii pentru a vedea dacă este deteriorată și evitați skiurile care au suferit daune grave.

Delaminarea este o problemă serioasă pentru schiuri SH și poate reduce drastic performanța acestora.

Atunci când straturile din partea superioară a schiului încep să se separe, aceasta poate face ca marginile să devină slabe și, în cele din urmă, să se desfacă.

Acest lucru nu numai că face skiurile mai puțin stabile, dar le reduce semnificativ durata de viață.

Ca atare, este important să inspectați schiurile second hand pentru a detecta orice semne de delaminare.

Vârful și extremitatea sunt deosebit de vulnerabile la acest tip de deteriorare, așa că asigurați-vă că le faceți o inspecție atentă.

 • Examinați legăturile perechii de skiuri SH

Legăturile de schi sunt o piesă esențială a echipamentului de siguranță și este important să vă asigurați că acestea sunt în stare bună de funcționare.

Schiurile second hand vin adesea cu legături, dar este important să verificați dacă acestea se află pe cea mai recentă listă de reclamații înainte de a le folosi.

Schiurile noi nu vin, de obicei, cu legături, așa că este important să alegeți o legătură care este compatibilă cu claparul dvs. de ski și care să vă satisfacă nevoile.

Fixațiile de schi sunt concepute pentru a elibera bocancul în cazul unei căzături și joacă un rol esențial în prevenirea rănilor grave.

Când sunteți gata să cumpărați schiuri second hand, nu uitați să întrebați magazinul de echipament de schi dacă are o listă de legături returnate.

Este important să obțineți schiuri SH care vin cu legături care pot fi reparate, deoarece majoritatea atelierelor de reparații de schiuri vor remedia doar legăturile care se află pe listă, deoarece cele vechi dupa o perioada de 10 ani sunt retrase.

În plus, este important să inspectați dispozitivele de fixare chiar dacă sunt pe listă, deoarece acestea pot avea fisuri sau piese de fixare slăbite.

În cele din urmă, asigurați-vă că setările DIN sunt consecvente pentru partea din față și cea din spate, deoarece reglajele diferite pot indica faptul că o piesă s-a uzat.

Vestea bună este că magazinele de schi au instrumentele necesare pentru a măsura arcurile de fixare. Acest lucru asigură atât siguranța, cât și întreținerea.

La majoritatea magazinelor de schiuri second hand, puteți găsi articole mai noi, care au fost folosite anterior ca echipament de închiriat în stațiunile mai mari.

Este posibil ca aceste skiuri să nu fi fost folosite prea mult și sunt de obicei în stare bună. În plus, legăturile lor sunt de obicei mai ușor de reglat decât cele de pe schiurile mai vechi.

Așadar, cumpărând de la un magazin de schiuri SH, puteți obține echipament mai nou, care este încă în stare bună și nu necesită atât de mult efort pentru întreținere.

 • Verificati daca au îmbunătățiri recente

Atunci când vă uitați la schiurile second-hand, este important să le inspectați cu atenție pentru a vedea dacă au fost bine întreținute.

Un mod de a spune dacă proprietarul anterior a avut grijă de schiurile sale este să căutați semnele unei ajustări recente.

O reglare mai nouă înseamnă că schiurile au fost recent lustruite și șlefuite, iar acest lucru poate face o mare diferență în performanța lor.

Dacă skiurile arată ca și cum nu au fost reglate de ceva timp, este probabil că vor avea nevoie de mai multă muncă înainte de a vă bucura de ele pe pârtii.

Cele mai polulare tipuri de schiuri ieftine si bune

Cele mai raspandite tipuri de schiuri sunt schiurile freeride, freestyle și schiurile de tură.

Schiuri Freeride

Schiurile de freeride sunt concepute pentru cei care doresc să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în afara pârtiei, în zăpadă afânată.

Cu toate acestea, aceste ski-uri sunt, de asemenea, suficient de versatile pentru a se descurca pe pârtii îngrijite atunci când este nevoie.

Aceste schiuri de freeride sunt asemănătoare cu cele de powder în ceea ce privește lățimea și construcția, dar nu la fel de groase.

Acestea au un ampatament de 100-120 mm, care este mai lat decât un ski all-mountain.

Majoritatea schiurilor freeride au, de asemenea, rocker la vârf, unde schiul se curbează ușor înainte de mijloc.

Acest rocker ajută schiul să plutească în zăpada variabilă și facilitează schimbarea direcției. Cu toate acestea, permite, de asemenea, schiului să se agațe pe zăpada bătătorită.

Dacă sunteți în căutarea unui ski versatil care se comportă bine în toate condițiile, o pereche de schiuri freeride este o opțiune bună.

Schiuri Freestyle

Aceste schiuri freestyle sunt concepute pentru schiorii care doresc să petreacă mai mult timp în aer decât pe zăpadă.

Majoritatea au vârfuri duble care pot fi folosite pentru a schia atât înainte, cât și înapoi, oferindu-le mai multă flexibilitate atunci când execută trucuri noi.

Skiurile în sine sunt de obicei mai scurte și mai late decât alte tipuri de ski-uri, ceea ce le face mai stabile la aterizarea săriturilor.

Schiorii de freestyle folosesc de obicei clapari mai moi, care permit mai multă mișcare, precum și legături care pot fi eliberate rapid în caz de cădere.

Deși schiul freestyle poate fi practicat de oricine, acesta este cel mai potrivit pentru cei care se simt deja confortabil cu cu acest sport și caută o nouă provocare.

Schiuri de tura

Schiurile de tură, cunoscute și sub numele de schiuri de backcountry, sunt concepute pentru călătorii în regiunile de munte și pentru schiatul în condiții de drum neamenajat sau în afara pistei.

De obicei, sunt ușoare și au o rază de întoarcere mai scurtă decât schiurile de stațiune, ceea ce le face mai ușor de manevrat în zăpadă adâncă.

Multe schiuri de tură au, de asemenea, un vârf și/sau o extremitate cu creastă, ceea ce ajută la plutirea în zăpadă fină și îmbunătățește manevrabilitatea.

În ultimii ani, mulți producători au introdus schiuri hibride touring/freeride, care oferă ce e mai bun din toate.

Aceste skiuri sunt adesea mai late decât cele tradiționale de touring, ceea ce le face mai stabile și mai ușor de virat în zăpadă adâncă.

Cu toate acestea, ele sunt încă relativ ușoare și manevrabile, ceea ce le face o alegere bună pentru călătoriile în backcountry.

Concluzia achizitionarii de schiuri second hand

Designul schiurilor încorporează mai multe caracteristici, inclusiv lungimea, lățimea, profilul de cambrare, rigiditatea și raza de curbură laterală.

Aceste caracteristici se schimbă în funcție de tipul de teren și de zăpada pe care schiul este destinat să fie folosit.

De exemplu, un schi second hand powder va fi de obicei lat și flexibil, cu un profil rocker. Cele de cursă vor fi, de obicei, lungi, rigide și înguste.

Pentru a decide ce schiuri second hand să cumpărați, trebuie să știți care este nivelul dvs. de abilitate și ce tip de ski vă place să faceți.

Pe baza acestor cunoștințe, puteți selecta apoi profilul de schi care se va potrivi cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

De exemplu, începătorii ar putea dori să aleagă un schi mai lat și mai tolerant, în timp ce schiorii avansați ar putea prefera un ski mai îngust și mai ușor pentru viraje rapide.

În cele din urmă, cel mai bun mod de a găsi produsul potrivit pentru dvs. este să discutați cu un vânzător avizat și să petreceți ceva timp pentru a testa diferite modele.

Cu atât de multe opțiuni pe piață, cu siguranță va exista o pereche de schiuri SH perfectă pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *