Peleti Pret 2024. Brichete Rumegus la Tona de Vanzare Ieftin

Esti un proprietar de locuinta care cauta modalitati de a economisi bani la factura de energie? Trecerea la o centrala pe peleti poate fi solutia potrivita pentru tine.

Acestea devin din ce in ce mai raspandite in fiecare an si pe buna dreptate: sunt eficiente, accesibile si ecologice.

Daca esti nou in lumea centralelor pe peleti, s-ar putea sa te intrebi: cat costa o tona de brichete de rumegus in 2024?

Iata deci cei mai buni peleti in functie de pret:

Brichete lemn rasinoase 400 Kg
Peleti rasinoase premium  
Peleti la tona
Brichete lemn rasinoase 1000 Kg
Peleti Eco Pellet 
Brichete rumegus palet

In ultimii ani, sistemele de incalzire pe peleti au devenit din ce in ce mai populare in Romania.

Incalzirea pe brichete de rumegus este un compromis intre incalzirea confortabila cu petrol sau gaz si incalzirea ieftina avand ca materie prima lemnul.

Incalzirea cu brichete de foc este mai accesibila decat incalzirea cu combustibili petrolieri sau gaz.

In timp ce pretul petrolului si al gazului poate fi puternic influentat de evenimentele politice din tarile de origine, pretul peletilor, care sunt obtinuti direct in Romania, este aproape stabil si cu cel putin 15-40% mai ieftin.

De asemenea, sistemele de incalzire pe brichete de rumegus devin din ce in ce mai raspandite, deoarece sunt considerate o optiune mai ecologica decat cele pe baza de combustibil sau gaz.

Peletii sunt produsi din deseuri de lemn reciclate, ceea ce ii face sa fie o resursa regenerabila.

In plus, centralele pe peleti emit mai putine particule si dioxid de carbon decat sobele alimentate cu combustibil lichid.

Prin urmare, sistemele de incalzire pe peleti de vanzare reprezinta o optiune atractiva pentru cei care doresc sa economiseasca bani si sa isi reduca impactul asupra mediului.

Pe masura ce creste cererea de brichete, creste si nevoia unor metode eficiente de producere a acestora.

In prezent, o mare parte din lemnul utilizat pentru productia de peleti provine din deseuri de lemn din industria nationala de prelucrare a lemnului.

Aceasta include aschii de lemn, rumegus si alte forme de deseuri de lemn care altfel ar fi aruncate.

Utilizand aceste deseuri pentru a produce peleti de vanzare, nu numai ca putem economisi bani, dar putem contribui si la reducerea emisiilor si la imbunatatirea eficientei.

Sistemele de incalzire pe brichete de rumegus sunt deja disponibile incepand de la aproximativ 2 000 de euro, ceea ce le face o optiune accesibila pentru multi oameni.

Avand in vedere ca acum exista pe piata sisteme de incalzire pe brichete de foc de calitate, nu exista nicio scuza pentru a nu trece la aceasta optiune mai ecologica.

Cum se fac peletii?

Peletii din lemn sunt un tip de combustibil fabricat din reziduuri de lemn comprimate.

Reziduurile obisnuite includ rumegusul sau aschiile de lemn provenite din prelucrarea acestuia.

Masina de facut peleti 7.5 kW
Masina de peletat 100 kg/ora

Lemnul este presat prin matrite sub presiune ridicata, iar brichetele de foc au de obicei un diametru de 6-8 mm.

Propria lignina a lemnului confera peletilor o anumita rezistenta, iar liantii artificiali sunt de obicei evitati.

Aceste brichete din rumegus sunt utilizate in mod obisnuit ca sursa de combustibil pentru sobe sau centrale pe peleti si prezinta o serie de avantaje fata de alti combustibili.

Sobele pe peleti, de exemplu, sunt foarte eficiente si pot fi controlate la fel de usor ca o centrala pe gaz sau o centrala electrica de apartament.

In plus, peletii de vanzare sunt o resursa regenerabila, iar productia lor necesita mai putina energie decat productia altor combustibili, cum ar fi carbunele sau petrolul.

Prin urmare, peletii de lemn ofera o alternativa ecologica la combustibilii traditionali.

Productia de peleti este o parte esentiala a efortului de utilizare a subproduselor provenite de la fabricile de cherestea si de la exploatarile industriale de lemn.

Pana in prezent, fabricile din Romania consuma aproximativ 2 milioane de tone de brichete de foc pe an, ceea ce reprezinta mai putin de 12% din volumul total national de subproduse.

Productia de peleti necesita 2,8% din energia necesara pentru productie – in comparatie cu 14% pentru combustibilul pentru incalzire si 15,5% pentru gazul lichid.

Acest lucru face ca productia de peleti de vanzare sa fie o utilizare foarte eficienta a energiei si contribuie la reducerea amprentei globale de carbon a industriei lemnului.

In plus, peletii pot fi folositi intr-o varietate de aplicatii, inclusiv pentru producerea de energie, incalzire si chiar ca material de constructie.

Prin urmare, ei ofera o solutie versatila si durabila pentru gestionarea subproduselor din lemn.

Cei mai buni peleti de vanzare

ENplus este un sistem voluntar de certificare a calitatii pentru peletii din lemn.

Acesta a fost dezvoltat de Consiliul European pentru a imbunatati standardele de siguranta si calitate in intreaga industrie a peletilor.

Sigiliul ENplus garanteaza ca cei mai buni peleti indeplinesc cerinte stricte privind puterea calorica, continutul de cenusa si poluantii.

Va recomandam sa cumparati peleti de vanzare care sunt certificati in cadrul sistemului ENplus, deoarece acest lucru va asigura ca obtineti un produs de inalta calitate.

In plus, va recomandam sa cumparati brichete de rumegus de la producatorii interni de peleti. Acest lucru economiseste costurile de transport si ajuta la sustinerea economiei regionale.

Cumparand peleti certificati de la producatori interni, puteti fi siguri ca obtineti un produs de inalta calitate, care este, de asemenea, bun pentru mediu.

Pentru oricine se gandeste sa treaca la incalzirea cu peleti, este important sa cunoasca diferitele moduri in care acestia pot fi achizitionati.

Cei mai buni peleti sunt disponibili in saci de 15 kg, care pot fi folositi cu un recipient zilnic sau saptamanal.

De asemenea, brichetele pot fi cumparate in vrac, care sunt de obicei cu 50 de lei pe tona mai ieftine decat peletii in saci.

Preturile pentru peleti de inalta calitate variaza intre aproximativ 1000-1500 de lei, cu TVA inclus, in functie de sezon si de cantitatea achizitionata.

In cele din urma, cel mai bun mod de a cumpara brichete de foc va depinde de nevoile si preferintele dumneavoastra.

Cu toate acestea, cunoasterea diferitelor optiuni disponibile este esentiala pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza.

Cum functioneaza un sistem de incalzire pe brichete de rumegus?

Un sistem de incalzire pe peleti este o modalitate excelenta de a va incalzi casa intr-un mod eficient si ecologic.

Pachet centrala pe peleti

Sistemul este format in principiu din patru componente: un container de depozitare sau o camera de depozitare, un transportor cu surub (transportor spiralat) sau un sistem de aspiratie, un arzator de peleti in care ard brichetele de rumegus si un schimbator de caldura in care temperatura gazelor fierbinti produse este transferata catre apa din sistemul de incalzire.

Peletii de vanzare sunt fabricati din rumegus comprimat sau din alte materiale organice si ard foarte curat, producand putine sau deloc emisii.

In plus, sistemele de incalzire pe brichete de foc sunt foarte eficiente, ceea ce inseamna ca veti economisi bani la facturile de incalzire.

Sistemele de incalzire pe peleti sunt un tip de sistem de incalzire pe biomasa.

Acestea utilizeaza brichete de foc obtinute din materiale din biomasa, cum ar fi aschii de lemn, rumegus si deseuri agricole.

Peletii sunt arsi intr-un arzator de brichete pentru a produce caldura. Arzatorul de peleti de vanzare este controlat de un termostat care porneste si opreste arzatorul de brichete de rumegus in functie de temperatura setata.

Peletii sunt introdusi in arzator cu ajutorul unui tub. Arzatorul este pornit si oprit de un motor care este, de asemenea, controlat de termostat.

Atunci cand arzatorul pe peleti este pornit, aprinderea acestora se face cu ajutorul unui aprinzator.

Aprinzatorul poate fi electric sau ceramic. Odata ce cei mai buni peleti sunt aprinsi, acestia vor continua sa arda pana cand sunt opriti de catre termostat.

Flacara produsa de brichetele de rumegus care ard este folosita pentru a incalzi incaperea sau cladirea.

Arzatorul pe peleti de vanzare detecteaza in permanenta intensitatea flacarii prin intermediul unei fotocelule.

Un ventilator suplimentar alimenteaza combustia cu aer in mod controlat. Majoritatea aparatelor de incalzire pe brichete de rumegus isi pot modula puterea.

Acest lucru inseamna ca puterea (kilowatt sau „kW”) poate fi mai bine adaptata la cerere.

De exemplu, daca o camera nu este folosita, sistemul de incalzire pe peleti isi reduce automat puterea pentru a economisi energie.

Daca este nevoie de mai multa caldura, dispozitivul de incalzire pe brichete de foc isi mareste puterea in mod corespunzator.

Acest lucru face ca incalzirea cu peleti sa fie foarte eficienta si sa economiseasca energie in comparatie cu alte sisteme de incalzire.

In plus, daca alegi cea mai buna centrala pe peleti vei remarca, de asemenea, ca e foarte sigura si ecologica, lucru si mai important pentru cei carora le pasa de mediu.

Incalzirea pe peleti este o alternativa excelenta la formele traditionale de incalzire si poate fi extrem de eficienta daca este utilizata in mod corespunzator.

Daca sunteti nou in ceea ce priveste incalzirea pe peleti de vanzare, puteti incepe prin a folosi un mic recipient de depozitare langa cazanul dumneavoastra pe brichete de rumegus si a-l umple cu peleti din saci.

De obicei, greutatea fiecarui sac este de 15 kg. Peletii in saci sunt doar putin mai scumpi decat cei in vrac, dar sunt convenabili si usor de utilizat.

Sistemele de incalzire pe brichete de foc ard intr-un mod foarte dozat, in functie de caldura necesara, ceea ce le face extrem de eficiente.

Cu o utilizare adecvata, un sistem de incalzire pe peleti va poate ajuta sa economisiti bani la facturile de energie.

Brichete rumegus de calitate

Multi consumatori cred ca pot economisi bani la incalzire prin cumpararea de peleti ieftini pentru noul lor sistem de incalzire centrala.

Cu toate acestea, calitatea peletilor de pe piata variaza foarte mult, iar utilizarea brichetelor de rumegus de calitate inferioara poate creste de fapt costurile de incalzire.

Cel mai bun mod de a va asigura ca obtineti brichete de inalta calitate este sa cautati peleti de vanzare care poarta eticheta „ENplus”.

Acestia au o putere calorica de 5 kWh/kg, ceea ce inseamna ca 2 kg de peleti sunt echivalenti cu 1 litru de combustibil pentru incalzire.

Alegerea peletilor certificati ENplus va va ajuta sa obtineti cele mai bune rezultate de la sistemul dvs. de incalzire pe brichete de foc si sa reduceti costurile totale de incalzire.

De unde stiu ca centrala pe peleti functioneaza corect?

Centralele pe peleti trebuie reglate in functie de tipul de brichete de rumegus utilizate.

Puterea calorica a peletilor poate varia in functie de diferitele tipuri de lemn, asa ca trebuie sa reglati arzatorul pe peleti in consecinta.

Specificatiile producatorului cazanului pe peleti trebuie respectate pentru a obtine o eficienta optima.

In calitate de operator al unui sistem de incalzire pe peleti de vanzare, puteti estima combustia dupa doi factori: daca exista o emisie de fum vizibila sau inexistenta pe cosul de evacuare, combustia este buna spre foarte buna.

Daca arzatorul pe peleti este bine reglat, acestia ar trebui sa fie complet arsi, adica cenusa este fina si fainoasa.

In cenusa ar trebui sa existe doar cateva brichete de foc carbonizate sau partial nearse; acestea cad atunci cand arzatorul este suflat.

Respectand aceste indicatii, va puteti asigura ca sistemul dumneavoastra de incalzire pe peleti functioneaza la performante maxime.

Brichete rumegus 400 lei tona?

Cautati o modalitate inedita de a va incalzi casa in aceasta iarna? De ce nu incercati brichetele din rumegus?

Realizate din resturi de lemn comprimat, acestea sunt o sursa de combustibil sustenabila, cu ardere curata, care va poate ajuta sa economisiti bani pe facturile de incalzire.

De asemenea, aceste brichete rumegus 400 lei tona sunt usor de aprins si produc o caldura de lunga durata, ceea ce le face ideale pentru utilizarea in sobele si semineele moderne.

In plus, acestea sunt ecologice, deoarece ajuta la reducerea cantitatii de deseuri de lemn care ajung la groapa de gunoi.

Sunt multe locuri unde puteti gasi brichete rumegus 400 lei tona. O varianta este sa va uitati online la retailerii care vand lemne de foc si alte produse combustibile.

O alta posibilitate este sa contactati depozitele locale de cherestea sau firmele de indepartare a copacilor pentru a vedea daca au brichete disponibile pentru cumparare.

In cele din urma, ati putea, de asemenea, sa va adresati familiei si prietenilor care ar putea avea brichete rumegus 400 lei tona pe care ar fi dispusi sa le vanda la un pret mai bun.

Acordandu-va timpul necesar pentru a explora toate optiunile, ar trebui sa puteti gasi cea mai buna oferta pentru brichete de foc.

Peleti pret 2024. Cat costa?

Costul peletilor variaza in functie de tipul de lemn si de producator.

In general, cei de esenta moale sunt mai putin costisitori decat cei din lemn de esenta tare, dar au si o putere calorica mai mica.

Prin urmare, brichetele de esenta moale sunt adesea folosite pentru asternutul animalelor de companie sau pentru mulci, in timp ce peletii de lemn de esenta tare sunt folositi drept combustibil.

Pretul peletilor depinde, de asemenea, de faptul daca sunt fabricati din lemn virgin sau reciclat.

Cei din lemn virgin sunt produsi din copaci care au fost taiati special pentru productia de peleti, in timp ce brichetele din lemn reciclat sunt obtinute din rumegus si alte deseuri.

Peletii reciclati sunt de obicei mai ieftini decat peletii de lemn virgin, dar este posibil sa nu arda la fel de puternic sau de uniform.

In cele din urma, cel mai bun mod de a determina costul peletilor este de a compara preturile de la diferiti producatori.

Unde se depoziteaza peletii?

Sunt cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand vine vorba de depozitarea peletilor in vrac.

In primul rand, va trebui sa alegeti o metoda de depozitare care sa functioneze pentru dumneavoastra.

De exemplu, puteti folosi un siloz sau magazia metalica din gradina. Totusi, va trebui sa va asigurati ca brichetele de rumegus sunt protejate de umiditate.

Peletii in saci de folie pot fi depozitati afara, dar este important sa ii pastrati sub un acoperis sau in camera cazanului pentru a preveni deteriorarea cauzata de umiditate.

Pentru cei care folosesc sisteme de incalzire pe peleti, problema modului de depozitare a acestora este una importanta.

Multi producatori ofera clientilor un container de depozitare zilnica, variind de la una la sapte zile.

In acest caz, peletii de vanzare sunt comandati in saci (15 kg pe bucata) si trebuie sa fie incarcati in mod regulat in containerul zilnic, in functie de consum.

Daca decideti sa folositi o camera de depozitare sau un siloz pentru aprovizionarea cu peleti, atunci nu este necesara umplerea regulata a containerului zilnic.

Cu toate acestea, este important de retinut ca, chiar si in cazul unei camere de depozitare sau al unui siloz, este posibil sa existe o anumita cantitate de deseuri de peleti; de obicei, producatorii recomanda clientilor sa pastreze o cantitate mica de peleti in containerul zilnic de depozitare pentru a tine cont de aceste deseuri.

In timp ce pretul de achizitie al peletilor in vrac poate fi usor mai mic decat cel al brichetelor de rumegus in saci, exista o serie de alti factori care trebuie luati in considerare inainte de a lua o decizie.

In primul rand, peletii in vrac necesita o zona de depozitare, in timp ce peletii in saci nu au nevoie.

In plus, brichetele in vrac trebuie transportate la zona de depozitare, ceea ce poate adauga la costul total.

In cele din urma, peletii in saci sunt, de obicei, mai usor de manevrat si de depozitat decat cei in vrac, ceea ce ii face o optiune mai convenabila pentru multe persoane.

In cele din urma, cea mai buna alegere pentru fiecare persoana depinde de o serie de factori, inclusiv bugetul, spatiul de depozitare si costurile de transport.

5 comentarii

  • Buna ziua! Prețul unei tone de peleți este determinat de esenta acestora. Prin urmare, daca peleții sunt din esenta tare (fag, stejar, frasin si salcam), cu atât mai multă energie se eliberează atunci când sunt arși și, în consecință, prețul lor tinde să fie mai mare. Pe de altă parte, peleții din esenta moale (plop, tei, si brad) pot să nu ardă la fel de eficient și, prin urmare, au un preț mai mic. În plus, factori precum oferta și cererea joacă, de asemenea, un rol în determinarea prețurilor peleților.

  • Buna ziua sunt interesat de o cantitate de 20 de tone un pret cu transport in România aproximativ? Multumesc anticipat!

 1. Bună ziua ma numesc Mihaela sunt din Calugareni, județul Giurgiu.
  M ar interesa o cantitate de 3 tone de peleti.
  Cu transportul dumneavoastră.
  Aștept răspuns.
  Mulțumesc frumos!

 2. Buna ziua, ma numesc Alina. Sunt interesata de anuntul dumneavoastra de peleti. M-ar interesa sa cumpar cantitati mari de peleti cu transportul dumneavoastra carte Italia si daca-mi puteti trimite preturile. Astept raspuns. Multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *