Cel mai bun Multicooker cu Vas ceramic + Vezi Ce poti gati

Ești pe piață pentru un multicooker?

Atunci poate te intrebi dacă un model cu oală ceramică e o opțiune bună.

Astazi, vom analiza avantajele și dezavantajele celor mai bune multicookere cu vas ceramic și te vom ajuta să decizi care este cel mai potrivit pentru tine.

Mai jos gasesti un top al oalelor pe care le-am incercat si le recomand:

Multicooker Crock-Pot Express
Multicooker din inox cuva 5L
Multicooker Daewoo Ultraline
Multicooker Tefal Fuzzy Logic 
Multicooker Salente Ario
Multicooker Ninja OP500EU
Multicooker si friteuza cu aer cald
Multicooker Heinner Alacarte 
Philips All-in-One Multicooker 
Multicooker Instant Pot Duo Evo

De ce ar trebui sa cumperi o oala multicooker cu vas ceramic?

Oalele sub presiune erau considerate cândva periculoase și erau folosite doar de cei dispuși să își asume riscul.

Cu toate acestea, oala multicooker ceramica modernă este mult diferită. Noua generație de multicookere electrice au fost proiectate cu gândul la siguranță.

De asemenea, acestea vin cu opțiuni mai avansate, care sunt convenabile pentru utilizator.

Oalele sub presiune sunt un cadou excelent pentru orice ocazie, deoarece sunt practice și ușor de folosit.

Oricine beneficiază de cel mai bun multicooker cu vas ceramic va putea aprecia numeroasele sale beneficii cum ar fi:

 • Economisiți timp și bani

O oală multicooker ceramica este un vas etanș cu un mecanism de creștere și eliberare a presiunii, folosit pentru a găti alimente.

Oalele sub presiune există de multi ani și, deși designul lor s-a schimbat de-a lungul anilor, scopul lor rămâne același: gătirea rapidă și eficientă a alimentelor.

Gătitul cu un multicooker electric cu vas ceramic are multe avantaje. Cel mai evident este că reduce semnificativ timpul de gătire.

Un pui de 2 kg, de exemplu, poate fi gătit în 30 minute la cea mai buna oală sub presiune. Acest lucru se datorează faptului că aceasta permite ca alimentele să fie gătite la o temperatură mai mare decât temperatura de fierbere.

Acest lucru înseamnă că alimentele pot fi gătite cu 70% mai repede decât prin alte metode, cum ar fi gătitul pe aragaz sau în cuptor.

În plus, aparatele de tip multicooker folosesc mai puțină energie decât alte metode de gătit.

Un alt avantaj al oalelor sub presiune este că acestea păstrează mai multe substanțe nutritive decât alte modalitati de a face mancare.

Deoarece aparatele sub presiune gătesc rapid alimentele, există mai puțin timp pentru ca substanțele nutritive să se piardă prin evaporarea aburului.

În plus, mediul etanș al unui multicooker electric împiedică oxigenul să intre în contact cu alimentele, păstrând și mai mulți nutrienți.

Oalele sub presiune sunt, de asemenea, foarte versatile. Ele pot fi folosite pentru a găti carne, legume, cereale și chiar deserturi.

Pe lângă faptul că sunt mai rapide decât metodele tradiționale de preparare a hranei, aparatele de tip oala multicooker ceramica sunt, de asemenea, mai eficiente din punct de vedere energetic.

Acest lucru înseamnă că pot contribui la reducerea facturilor de curent.

Oalele sub presiune sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și modele, astfel încât puteți alege una care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a economisi bani pe facturile de energie, o oala multicooker este o opțiune excelentă.

 • Un gătit mai sănătos

Cel mai bun multicooker este un dispozitiv excelent pe care trebuie să îl aveți în bucătărie dacă doriți să pregătiți mese sănătoase.

Prepararea sub presiune necesită mai puțină apă decât alte metode convenționale de gătit, ceea ce înseamnă că se păstrează mai multe vitamine și minerale.

În plus, lipsa expunerii la aer previne oxidarea nutrienților din alimente. Prin urmare, alimentele gătite sub presiune își păstrează mai multe substanțe minerale și vitamine benefice pentru sănătate.

Dacă doriți să pregătiți mese mai sănătoase gătite în casă, un multicooker electric ceramic este un instrument excelent pentru a vă ajuta să atingeți acest obiectiv.

 • Mese pline de savoare

Secretul alimentelor gustoase preparate într-o oală multicooker este mediul etanș. Acesta previne pierderea aromei și a umidității prin evaporare.

În acest fel, alimentele își păstrează aroma naturală, motiv pentru care un cartof își va păstra gustul natural de cartof.

De asemenea, deoarece umiditatea este menținută, alimentele nu se usucă, iar cărnurile sunt gătite suculente și fragede.

Atunci când preparați sub presiune, este important să urmați îndeaproape rețeta pentru a vă asigura că ingredientele sunt corect proporționate, astfel încât să se gătească uniform.

În caz contrar, riscați să preparați prea mult sau prea puțin alimentele.

Dar, atunci când este făcut corect, gătitul sub presiune poate produce rezultate delicioase într-o fracțiune din timpul necesar pentru a pregăti același fel de mâncare folosind alte căi.

 • Temperatura ridicata distruge microorganismele

Siguranța alimentară este o preocupare majoră pentru mulți oameni.

Există o serie de modalități diferite de a contribui la asigurarea faptului că alimentele pot fi consumate în siguranță, iar una dintre cele mai eficiente este gătitul la oala multicooker cu vas ceramic.

Temperaturile ridicate din aceasta ajută la distrugerea majorității microorganismelor dăunătoare, inclusiv a bacteriilor și a virușilor.

Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de intoxicații alimentare și alte boli.

În plus, prepararea sub presiune poate ajuta la conservarea nutrienților din alimente, făcându-le mai sănătoase în general.

Din aceste motive, aparatele de gătit de tip multicooker electric ceramic sunt o alegere excelentă pentru cei care sunt preocupați de siguranța alimentară.

 • Bucătărie mai răcoroasă și mai curată

O oală multicooker este un aparat de bucătărie care ajută la fierberea rapidă a alimentelor, păstrând în același timp nutrienții.

Spre deosebire de alte moduri de preparare, căldura rămâne în multicooker atunci când folosiți o oală sub presiune, astfel încât bucătăria dvs. rămâne mai răcoroasă.

În plus, capacul acoperit previne mizeria în bucătărie, scutindu-vă de grija curățeniei.

În plus, mirosurile de mâncare sunt minime. Drept urmare, utilizarea unui multicooker electric cu vas ceramic este o modalitate rapidă și eficientă de a pregăti mese sănătoase.

 • Economisiți spațiu

Probabil că vă gândiți, în final, dacă mai e nevoie de un alt aparat care să stea pe blat? Din fericire, o oala multicooker ceramica este o piesă versatilă de bucătărie.

Poate fi folosită ca oală și tigaie; o puteți întrebuința pentru a pregăti o masă completă cu trei feluri de mâncare, de la aperitive la deserturi.

Toate aceste beneficii de timp, sănătate și financiare fac dintr-un multicooker electric o investiție cu adevărat grozavă în bucătăria dumneavoastră.

Care e cel mai bun multicooker?

Există câteva multicookere diferite pe piață, dar unele dintre cele mai cunoscute mărci sunt Tefal, Moulinex, Delimano și Ninja.

Fiecare brand are propriile caracteristici și beneficii unice, așa că poate fi greu să te decizi pe care să îl cumperi.

Iata care sunt cele mai importante functii ale acestora:

 • Multicooker electric Tefal Cook4Me
 • Specificatii

CARACTERISTICI PRINCIPALE

 • Tefal Cook4Me este un multicooker electric care poate fi folosit pentru gătit sub presiune.
 • Are o capacitate de 6 litri și vine cu un timer și un sistem de siguranță.
 • De asemenea, are o funcție de pornire întârziată și poate menține mâncarea caldă.
 • Sunt disponibile 150 de programe, printre care cele pentru orez, paste, risotto, reîncălzire, abur, coacere, fierbere.

CARACTERISTICI TEHNICE

 • Multicookerul electric Tefal Cook4Me are o putere de 1600 W.
 • Are un panou de control de tip digital.
 • Dimensiunile sale sunt lățimea 355 mm, înălțimea 355 mm și lungimea 376 mm.
 • Greutatea sa este de 6,4 kg.

AVANTAJE

 1. Este un multicooker electric care poate fi folosit pentru a găti o varietate de feluri de mâncare diferite.
 2. Este foarte ușor de utilizat, deoarece are un computer încorporat care ajustează automat timpul de gătire și temperatura în funcție de felul de mâncare care se prepara.
 3. Este foarte versatil, deoarece poate fi folosit pentru a găti atât mâncăruri simple, cât și complexe.
 4. Este foarte eficient, deoarece prepara alimentele rapid și uniform.
 5. Tefal Cook4Me este foarte accesibil, deoarece este disponibil la o varietate de prețuri diferite.

DEZAVANTAJE

 1. Unul dintre principalele dezavantaje ale acestuia este prețul său. La aproximativ 1000 de lei, este unul dintre cele mai scumpe multicookere de pe piață.
 2. Garanție scurtă.
  Un alt dezavantaj al multicookerului electric Tefal Cook4Me este că vine cu o garanție relativ scurtă.
 • Oala multicooker Moulinex 
 • Specificatii

CARACTERISTICI PRINCIPALE

 • Oala multicooker Moulinex este un produs care functioneaza sub presiune.
 • Are o capacitate de 6 litri și 25 de programe.
 • Oprirea automată, termostatul și protecția împotriva supraîncălzirii sunt câteva dintre caracteristicile sale.
 • Este disponibila în culorile alb și argintiu.

CARACTERISTICI TEHNICE

 • Oala multicooker ceramica Moulinex are o putere de 1200 W.

AVANTAJE

 1. Versatilitate.
  Unul dintre cele mai bune lucruri la multicookerul Moulinex este că este foarte versatil. Acesta poate fi folosit pentru a găti o mare varietate de feluri de mâncare, de la tocănițe și caserole la orez și paste. În plus, acesta poate fi folosit pentru a coace prăjituri și pâine. Acest lucru înseamnă că poate înlocui mai multe alte aparate de bucătărie, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru bucătăriile mici.
 2. Ușor de utilizat.
  Un alt lucru grozav la oala multicooker Moulinex este faptul că este foarte ușor de utilizat. Aparatul este însoțit de un manual de utilizare care explică în mod clar cum să folosești toate funcțiile sale. În plus, există multe rețete disponibile online care pot fi realizate cu ajutorul sau. Acest lucru îl face o opțiune excelentă pentru persoanele care nu au experiență în bucătărie.
 3. Timp de gătit rapid.
  Unul dintre cele mai bune lucruri la acest multicooker electric Moulinex este faptul că gătește alimentele foarte repede. Acest lucru se datorează faptului că aparatul folosește gătitul sub presiune, ceea ce permite ca alimentele să fie preparate la o temperatură mai ridicată decât metodele tradiționale de gătit. Acest lucru înseamnă că mesele pot fi pregătite într-o fracțiune de timp, ceea ce este ideal pentru familiile ocupate sau pentru persoanele care doresc să economisească timp în bucătărie.
 4. Siguranță.
  Un alt lucru grozav la cel mai bun multicooker Moulinex este faptul că este foarte sigur de utilizat. Aparatul are mai multe caracteristici de siguranță, cum ar fi o funcție de oprire automată și o supapă de eliberare a presiunii. Aceste caracteristici ajută la prevenirea accidentelor în bucătărie și asigură că alimentele sunt gătite corect.
 5. La prețuri accesibile.
  Unul dintre cele mai bune lucruri despre acest multicooker electric ceramic Moulinex este că este foarte accesibil. Aparatul are un preț competitiv în comparație cu alte produse similare de pe piață, ceea ce înseamnă că are un raport calitate-preț foarte bun. În plus, multicookerul vine cu o garanție de doi ani, ceea ce le oferă cumpărătorilor liniște sufletească în caz că apar probleme.

DEZAVANTAJE

 1. Funcționarea poate fi zgomotoasă.
  Un alt dezavantaj potențial al multicookerului Moulinex este funcționarea sa zgomotoasă. Poate emite un semnal sonor puternic atunci când este pornit. Acest lucru ar putea să nu fie o problemă dacă utilizați aparatul doar ocazional, dar ar putea deveni enervant dacă îl folosiți zilnic.
 2. Dificultate la curățare.
  O altă potențială problemă cu acestui multicooker electric Moulinex este că poate fi dificil de curățat. Piesele detașabile nu pot fi spălate în mașina de spălat vase, așa că va trebui să le spălați manual.
 • Multicooker electric Delimano
 • Specificatii

CARACTERISTICI PRINCIPALE

 • Multicookerul electric Delimano este un tip de oală sub presiune.
 • Are o capacitate de 5,5 l și 15 programe.
 • Printre funcții se numără un sistem de siguranță și posibilitatea de a găti alimente la aburi.
 • Este disponibil în culorile alb și gri.

CARACTERISTICI TEHNICE

 • Acest multicooker electric Delimano are o putere de 1000 W.

AVANTAJE

 1. Oala sub presiune PRO este extrem de sigură la utilizare, cu 14 funcții de siguranță încorporate.
 2. Gătire prin simpla apăsare a unui buton.
 3. Oală interioară cu strat antiaderent detașabil.
 4. Patru accesorii incluse.

DEZAVANTAJE

 1. Capacitate mică.
  Un alt dezavantaj al multicookerului electric Delimano este capacitatea sa mică. Acestta poate găti suficientă mâncare doar pentru două persoane. Acest lucru poate fi suficient pentru unii oameni, dar alții ar putea avea nevoie de unul cu o capacitate mai mare.
 2. Nu este portabil.
  Un alt dezavantaj al acestui multicooker electric Delimano este faptul că nu este portabil. Acesta trebuie să fie conectat la o priză pentru a funcționa, așa că nu poate fi folosit în aer liber sau în alte zone în care nu există electricitate. În plus, cablul este scurt, așa că este posibil să nu poată ajunge la o priză care este departe.
 • Multicooker 14 in 1 Ninja
 • Specificatii

Oala multicooker sub presiune Ninja este un aparat versatil și ușor de utilizat, care oferă o multitudine de caracteristici pentru bucătarul casnic.

Cu 14 funcții de gătit programabile, poate face față la orice, de la gătit sub presiune și la aburi până la coacere și prăjire cu ajutorul aerului.

Oala de 8 litri cu capac ceramic inclus este suficient de mare pentru mesele de familie, iar coșul de gătit și de prăjire de 5 litri este perfect pentru rumenirea cu aer.

Grătarul reversibil dublează capacitatea de gătit, iar SmartLid Slider facilitează deblocarea diferitelor moduri de preparare și funcții de pe afișajul digital.

Oala multicooker Ninja s-a descurcat bine la testele noastre privind rețetele, obținând note maxime atât pentru rețetele de orez, cât și pentru cele de fierbere.

De asemenea, a fost foarte ușor de curățat, fără ca alimentele să se lipească de oală după gătire.

Cu toate acestea, dimensiunea sa a fost cea mai mare îngrijorare a noastră, cantarind in jur de 11 kg.

AVANTAJE

 1. Design modern și simplu, cu ecran tactil, cu un cadran rotativ.
 2. Gătire mai rapidă decât metodele tradiționale.
 3. Funcții de gătit 14 în 1 cu programe inteligente personalizabile.
 4. Capac inteligent all-in-one, nu mai este nevoie de înlocuirea sa.
 5. Tehnologie SteamCrisp.
 6. Modelul emblematic (Ninja OL750EU) include termometru inteligent pentru o gătire mai simplă.
 7. Gătire personalizabilă.
 8. Eliberare automată a aburului.
 9. Capacitate generoasă de prăjire cu aer.
 10. Oală antiaderentă de ușor de curățat.
 11. Vine cu o carte cu peste 45 de rețete.
 12. Include grătarul reversibil cu 2 poziții.
 13. Fără PTFE și BPA.
 14. Se poate spăla în mașina de spălat vase.
 15. Garanție de 1 an.

DEZAVANTAJE

 1. Produs excelent cu un preț ridicat.
 2. Este un aparat imens, asigurați-vă că aveți spațiu pe blat.
 3. Poate fi zgomotos.
 4. Curățarea capacului necesită un plus de răbdare, dar mult mai ușor decât modelele mai vechi.

Ce poti gati la multicooker?

Un multicooker electric este un aparat de bucătărie versatil care poate fi folosit pentru a găti o varietate de feluri de mâncare.

Cu capacitatea de fierbere, rumenire și chiar de prăjire, multicookerul este perfect pentru mesele aglomerate din timpul săptămânii sau pentru activitățile de divertisment din weekend.

Deși este folosit în mod obișnuit pentru a pregăti mâncăruri înăbușite, multicookerul poate fi folosit și pentru a găti orez, paste și chiar pizza.

În plus, aparatul poate fi programat să întârzie gătitul, astfel încât mesele pot fi pregătite în avans și apoi gătite la momentul dorit.

O oala multicooker ceramica este, prin urmare, un instrument de bucătărie ideal pentru oricine iubește să gătească.

Concluzie

Dacă sunteți pe piață pentru un multicooker electric, vă recomandăm să achizitionati unul cu vas ceramic.

Nu numai că această caracteristică îl face mai ușor de curățat decât alte opțiuni din comert, dar ajută și la distribuirea mai uniformă a căldurii pe parcursul gătitului.

Acest lucru înseamnă că mâncarea dvs. va ieși cu un aspect și un gust excelent de fiecare dată.

Mai sus am compilat câteva dintre cele mai bune multicookere cu vase ceramice din prezent, așa că nu uitați să le verificați înainte de a lua decizia finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *