Mini Drujba cu Acumulator ▷ Mini Fierastrau Electric Ieftin si Bun

O mini drujba cu acumulator pe lant este perfecta pentru cei care doresc o unealtă sigură si compacta in curtea lor.

Un mini fierastrau electric are multe avantaje: este mai ușor de utilizat decât drujba pe benzina si nu are nevoie de schimburi de ulei niciodata!

Fie ca doresti sa tai crengi groase sau sa toaletezi pomii din gradina, una dintre aceste mini drujbe e tot ce ai nevoie.

Pentru un buzunar chibzuit, acestea sunt cele mai bune mini fierastraie cu acumulator pe car ele poti cumpara:

Mini drujba Bosch UniversalChain
Mini fierastrau electric la oferta
Mini fierastrau electric cu acumulator Makita
Mini fierastrau cu lant electric portabil
Drujba cu acumulator Einhell
Mini fierastrau cu lant ieftin
Mini drujba ieftina Merous pentru crengi

Cu lant puternic si rezistent, un mini fierastrau este perfect pentru tăierea crengilor și a buștenilor mici deopotrivă.

Pe măsură ce vremea se răcește și frunzele încep să cadă, devine evidentă nevoia de o drujbă ieftina si bună.

Contrar credinței populare, de aceste aparate poate beneficia toată lumea, nu doar cei care locuiesc în zonele rurale.

O sobă de teracotă, un șemineu sau o sobă din fontă pot adăuga o valoare extraordinară chiar și în casele cu sisteme de încălzire moderne. Aceste sobe ard lemne, ceea ce face ca o mini drujbă cu acumulator să devina o unealta esențială.

În plus, oamenii pot folosi aceste unelte pentru diverse alte treburi casnice, inclusiv pentru tăierea copacilor și a altor materiale.

Fie că doriți să adăugați o notă de farmec rustic casei dvs. sau pur și simplu aveți nevoie de o unealtă fiabilă pentru lucrările de toamnă din curte, un mini fierastrau cu acumulator este o piesă esențială de echipament.

Când vine vorba de alegerea unui mini fierăstrău electric, trebuie să țineți cont de câteva lucruri. În primul rând, la ce il veți folosi?

Dacă aveți o mulțime de copaci în grădină sau dacă vă ocupați de o livadă sau de o plantație de pomi fructiferi, atunci veți avea nevoie de o mini drujbă electrica Makita sau Stihl special concepută pentru tăierea crengilor.

Acestea au câteva caracteristici specifice pe care ar trebui să le urmăriți atunci când faceți achiziția.

De obicei sunt mai ușoare și mai manevrabile decât drujbele obișnuite și au lame mai scurte care le fac mai potrivite pentru munca de precizie.

Bineînțeles, prețul va fi întotdeauna un factor atunci când faceți orice fel de achiziție, așa că asigurați-vă că veti compara diferite modele de mini drujbe cu acumulator înainte de a vă decide asupra uneia.

Tipuri de drujbe electrice ieftine si bune

Cele mai cunoscute tipuri de drujbe sunt:

 • Drujba electrica: Motoferăstraiele electrice cu cablu sunt o o solutie optima pentru oricine dorește să evite mizeria și mirosul drujbelor cu gaz. De asemenea, sunt ecologice, deoarece nu produc emisii.
  Aceste tipuri de mini drujbe sunt excelente pentru proiecte mici în casă sau în grădină, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la încărcarea lor.
  Cu toate acestea, țineți cont de faptul că veți fi legat de o priză de curent, așa că nu veți putea să vă îndepărtați prea mult de ea.
  În plus, cablurile pot dezvolta probleme în timp sau se pot încurca sau rupe.
 • Drujba pe acumulator: Acumulatorul devine rapid alegerea de bază pentru o mare varietate de unelte, inclusiv pentru orice mini fierăstrău electric. Bateriile au cunoscut îmbunătățiri substanțiale în ultimii ani, atât în ceea ce privește dimensiunea, cât și puterea, ceea ce le face o opțiune viabilă pentru o serie de aplicații diferite.
  Unul dintre principalele avantaje ale utilizării unui acumulator este lipsa emisiilor, ceea ce este benefic atât pentru utilizarea în interior, cât și în exterior.
  În plus, bateriile sunt mult mai portabile decât alte tipuri de combustibil, ceea ce înseamnă că puteți lua mini fierăstrăul electric cu dvs. oriunde aveți nevoie să mergeți. Atunci când vine vorba de alegerea unei mini drujbe electrice, modelele cu acumulatori merită cu siguranță luate în considerare.
 • Drujba pe benzina: Pe măsură ce lumea se îndreaptă spre surse de energie mai durabile, produsele pe benzina devin, în general, mai puțin populare. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei cantități destul de mari de putere și a unei opțiuni diferite fără fir, drujbele pe benzina pot fi foarte bune în ceea ce fac.
  Dezavantajele lor sunt că pot fi zgomotoase, vibrează mult și trebuie întreținute regulat spre deosebire de modelele electrice mai ieftine. În plus, motoferăstraiele pe benzină produc emisii.
  În ciuda acestor dezavantaje, drujbele profesionale pe benzina pot fi cea mai bună opțiune pentru unii utilizatori care au nevoie de multă putere.

Cea mai buna mini drujba cu acumulator

Când vine vorba de alegerea celei mai bune mini drujbe electrice pentru nevoile dumneavoastră, există câțiva factori cheie de care trebuie să țineți cont, cum ar fi:

 • Frecvența utilizării și intensitatea muncii: Dacă intenționați să folosiți mini drujba cu acumulator în mod regulat, atunci va trebui să investiți într-un model de înaltă calitate, de nivel profesional.
  Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de un mini fierastrau electric doar pentru tăieri ușoare ocazionale, atunci un model mai ieftin va fi suficient.
  Un alt factor important de luat în considerare este intensitatea de lucru. Dacă veți face munci grele, atunci veți avea nevoie de o drujbă puternică, care să facă față lucrărilor dificile.
  Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de o mini drujbă electrica doar pentru lucrări ușoare, cum ar fi taierea crengilor atunci puteți alege un model mai mic.
 • Tipul de lemn de tăiat: Tipul de arbusti și de lemn pe care doriți să le tăiați va juca un rol important în determinarea intensității lucrării și, prin urmare, a calității mini fierastraului electric pe care ar trebui să-l alegeți.
  Diametrul ramurilor și textura lemnului (moale sau tare) sunt 2 factori care trebuie luați în considerare. De exemplu, dacă aveți de-a face cu ramuri mai groase, veți avea nevoie de un mini fierăstrău cu acumulator cu mai multă putere.
  Același lucru este valabil și pentru lemnul dur – acestea vor necesita un lanț și o lamă mai puternice pentru a tăia lemnul fără probleme.
 • Putere: Atunci când alegeți o mini drujba cu acumulator, unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare este puterea. Aceasta ar trebui să fie proporțională cu volumul de muncă pe care trebuie să îl faceți, precum și cu diametrul ramurilor și duritatea lemnului.
  În general, mini fierăstraiele cu motor pe benzină sunt mai puternice decât cele electrice. Cu toate acestea, cele electrice sunt adesea mai convenabile și mai ușor de utilizat.
  Prin urmare, este important să alegeți o mini drujbă electrica potrivită pentru munca pe care trebuie să o faceți.
 • Mediu de lucru: Dacă vă gândiți să achiziționați o mini drujbă electrica, unul dintre lucrurile pe care va trebui să le luați în considerare este tipul de mediu de lucru în care o veți folosi.
  Dacă toaletati grădina într-un cartier rezidențial, o mini drujbă cu acumulator este o alegere mai bună, deoarece nu va face mult zgomot.
  Cu toate acestea, dacă lucrați la țară sau în pădure, o drujbă cu motor pe benzină, cum ar fi Makita EA3200S35B sau Husqvarna 135 Mark II, va fi foarte bună. Ambele tipuri de fierastraie cu acumulator au avantajele și dezavantajele lor, așa că este important să alegeți modelul care se potrivește nevoilor dumneavoastră.
 • Caracterul practic al utilizării: Ergonomia, greutatea și manevrarea sunt considerente importante atunci când alegeți un mini fierăstrău cu acumulator. Mânerul ar trebui să fie proiectat pentru confort și ușurință în utilizare, iar mini fierăstrăul ar trebui să fie echilibrat pentru fiziologia dumneavoastră.
  Sunt disponibile modele ușoare, dar acestea trebuie să fie totuși simplu de manevrat. Mini drujbele electrice au, de asemenea, caracteristici de utilizare diferite față de alte tipuri de motofierăstraie.
  Acestea includ o lamă mai scurta si mai îngustă. Aceste caracteristici le fac mai ușor de folosit în spații înguste și de controlat atunci când se fac tăieri de precizie.
  Atunci când selectați un mini fierăstrău electic, asigurați-vă că țineți cont de acești factori pentru a vă asigura că alegeți unul potrivit lucrarii pe care urmeaza sa o faceti.
 • Întreținere rapidă: După cum știe oricine a folosit vreodată o mini drujba cu acumulator, întreținerea adecvată este esențială pentru a menține mini fierăstrăul în stare de funcționare.
  Din fericire, există o serie de soluții rapide și ușoare de întreținere disponibile pentru fierăstraiele actuale. De exemplu, cele mai multe mini fierăstraie electrice au un întinzător de lanț lateral care vă permite să întindeți lanțul fără a fi nevoie să îl scoateți de pe lama.
  Acest lucru poate economisi mult timp și efort atunci când vine timpul să ascuțiți lanțul.
  În plus, multe mini drujbe electrice moderne au un sistem de eliberare rapidă care facilitează îndepărtarea și înlocuirea lamei. Acest lucru este deosebit de util în cazul în care lanțul se deteriorează sau se uzează.
  În cele din urmă, majoritatea mini drujbelor electrice din ziua de azi sunt prevăzute cu un sistem automat de ungere care menține lanțul lubrifiat și îl împiedică să ruginească.
  Aceste caracteristici pot contribui la o întreținere rapidă și ușoară a unui mini fierăstrău cu acumulator.

Caracteristici mini fierastrau cu acumulator

Un mini fierăstrău cu acumulator este un tip specializat de motoferăstrău cu lanț care este conceput pentru tăierea ramurilor.

Spre deosebire de alte tipuri de motofierăstraie, care sunt utilizate în principal pentru tăierea lemnului, mini drujbele electrice sunt mult mai ușoare și au lame mai scurte.

Acest lucru le face mai simplu de controlat și le împiedică să deterioreze complet ramura sau trunchiul copacului. În plus, acestea au, de obicei, mai multe avantaje:

 • Compacte: Deși pot părea similare la prima vedere, există câteva diferențe importante între motoferăstraiele pe benzina și cele compacte. Una dintre cele mai semnificative diferențe este dimensiunea.
  O mini drujbă electrica este mai mică și mai puțin voluminoasă decât o drujbă clasica, ceea ce o face mult mai ușor de manevrat în spații înguste.
  În plus, mini fierăstraiele cu acumulator nu sunt la fel de puternice ca omologii lor mai mari. Acest lucru le face mai puțin potrivite pentru sarcini grele, dar înseamnă, de asemenea, că este mai puțin probabil ca acestea să provoace daune plantelor delicate.
  Pentru grădinarii care trebuie să facă multe lucrări de precizie in toaletarea gradinii, un mini fierăstrău electric este alegerea castigatoare.
 • Usoare: Poate că unul dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale acestor mini fierăstraie cu acumulator este greutatea lor, sau lipsa acesteia. Sunt foarte ușoare, chiar și în comparație cu o drujba ieftina si buna de capacitate mică. Acest lucru se datorează parțial faptului că folosesc baterii litiu-ion, care sunt semnificativ mai ușoare decât rezervoarele de gaz.
  În plus, greutatea mini fierăstrăului electric este distribuită uniform, ceea ce înseamnă că există mai puțină oboseală pentru brațele și umerii utilizatorului.
 • Lama scurta: Mărimea lamei de pe o mini drujba cu acumulator este un aspect important pentru oricine intenționează să facă lucrari de amenajare a gradinii. Regula generală este că, cu cât lama este mai lungă, cu atât drujba este mai puternica.
  Cu toate acestea, există și alți factori care trebuie luați în considerare. De exemplu, o lama mai lungă poate fi mai dificil de controlat, ceea ce face mai probabil să provoace accidente. În plus, o lama mai lungă va adăuga, de asemenea, greutate la mini fierăstrău, făcându-l mai dificil de manevrat.
  Ca urmare, este important să alegeți o lungime a lamei care este adecvată pentru tipul de aparat pe care intenționați să-l achizitionati.
 • Mâner pozitionat strategic: Atunci când căutați un mini fierăstrău cu acumulator ușor de manevrat, veți dori să luați în considerare unul cu o mâner poziționat în spate. Această caracteristică de proiectare ajută la menținerea acestuia compact, oferind în același timp o putere amplă.
  Mânerul înalt este, de asemenea, convenabil, deoarece pune la îndemână manetele de accelerație și de oprire a acesteia, butonul de oprire a motorului și frâna de lanț.
  Fie că tăiați ramuri sau tăiați un copac mai subtire, acest tip de mini drujba cu acumulator vă poate oferi manevrabilitatea și controlul de care aveți nevoie.

Lamele drujbelor clasice sunt lungi și dreptunghiulare, cu un vârf usor rotund. Ele sunt folosite de majoritatea oamenilor pentru tăierea arborilor, dar si pentru toaletarea pomilor in lipsa unui foarfece lung cu brat telescopic. Lamele la mini drujbe electrice sunt scurte și triunghiulare, cu vârf subțire.

Ele sunt folosite de specialiști pentru tăierea de precizie și toaletarea arborilor de esenta moale (îndepărtarea lemnului deteriorat din pomii bolnavi), precum și de unii pasionați pentru realizarea de sculpturi în lemn (sculptură cu drujba).

Unele persoane consideră că lamele unei mini drujbe cu acumulator sunt mai ușor de controlat decât cele de tip convențional, dar necesită mai multă îndemânare pentru a fi utilizate eficient.

Utilizarea unei drujbe mici cu acumulator

După cum am menționat, mini fierăstraiele electrice sunt ușoare și au o priză mare la mână, ceea ce le face foarte simplu de utilizat în comparație cu alte tipuri de motoferăstraie și, prin urmare, sunt tentante pentru a fi folosite cu o singură mână.

Dar nu uitați – toate drujbele trebuie ținute foarte bine atunci cand sunt puse in functiune.

Puteți utiliza o mini drujbă electrica cu o singură mână dacă sunteți un profesionist și vă aflați în situația de a vă cățăra pe un copac pentru a-l toaleta.

Exista si mini drujbe cu acumulator unde se pot folosi două mâini, ambele brate lucrand împreună pentru a oferi stabilitate și putere.

Mânerul înalt al unui mini fierăstrău cu acumulator ajută la menținerea acestuia în poziția potrivita în timp ce tăiați.

Înainte de a utiliza un mini fierăstrău electric, este important, asadar să înțelegeți cum să prindeți corect dispozitivul.

Acesta trebuie ținut cu o prindere fermă, uneori cu ambele mâini, cu mânerul din spate în mâna dreaptă și mânerul din față în mâna stângă. Degetele trebuie să fie închise în jurul ambelor mânere.

Această prindere se aplică atât pentru utilizatorii dreptaci, cât și pentru cei stângaci. Odată ce mini drujba electrica este în funcțiune, această prindere va ajuta la prevenirea accidentelor.

De ce trebuie uneori ca un mini fierăstrău cu acumulator să fie tinut cu ambele mâini?

Dacă vârfului lamei acestuia intră în contact cu un trunchi tare sau o creangă groasă, nu veți avea suficientă forță pentru a rezista mișcării bruște de zdruncinare în sus și/sau în spate.

De asemenea, o singură mână poate mentine un control insuficient asupra unui mini fierastrau, care ar putea aluneca cu ușurință (și provoca accidente) sau ar putea să vă rănească în alt mod mâna și brațul liber.

De aceea, inainte de a cumpara un mini fierastrau electric, este bine sa consultati sfatul specialistilor din domeniul toaletarii pomilor.

Un comentariu

 1. Am citit sfaturile dv.
  Multumesc frumos !
  Supertare Bosch-ul acela la 500 si ceva de lei. Demn de retinut .Bateria cat o mai costa ???!
  Stimă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *