Cel mai bun Kit de Supravietuire Profesional Militar (de razboi)

Exista mai multe tipuri de kituri de supravietuire: profesionale sau de baza.

Kit-urile de supravietuire profesionale pot lua forma unui rucsac independent – echipat cu tot ce e necesar pentru a face fata unei situatii limite, sau ca trusa de baza – potrivita pentru a fi integrata in rucsacul de drumetie.

Cu un razboi la granita si cu tot felul de alte amenintari (blackout, cutremur, inundatii), nu poti trece nepasator peste situatie.

Iti recomand sa iei in considerare un kit supravietuire profesional chiar azi.

Nu stii ce sa alegi? Iata un top cu cele mai bune kit-uri de supravietuire militare (profesionale) sau de drumetie (hobby):

Kit supravietuire turistic
Kit supravietuire drumetii
Kit multifunctional pentru supravietuire
Kit supravietuire in padure
Kit supravietuire pe munte

Ce este si ce contine un kit de supravietuire?

Un kit de supravietuire este un ansamblu de articole care sunt adesea folosite pentru a asigura necesitatile de baza pentru o persoana sau un grup de oameni in cazul unui dezastru, al unei situatii de urgenta sau al unui alt eveniment neprevazut.

In general, o trusa de supravietuire include articole precum alimente si rezerve de apa, materiale necesare pentru adapost si imbracaminte, medicamente, dispozitive de comunicare, harti si instrumente de navigatie, mijloace de navigatie precum busole si dispozitive GPS, aprinzatoare de foc si surse de combustibil, truse si materiale de prim ajutor, lanterne cu baterii de rezerva, mai multe unelte pentru diverse activitati de intretinere.

In plus, trusele de supravietuire pot contine articole esentiale, cum ar fi paturi sau saci de dormit pentru a asigura caldura in medii reci; franghii sau corzi pentru a lega articolele intre ele; unelte, cum ar fi ferastraie pentru taierea lemnului sau macete pentru curatarea vegetatiei; repelente de insecte sau plase; fluiere de semnalizare; echipament de pescuit; cutite de buzunar; protectie impotriva intemperiilor, inclusiv pelerine de ploaie; spray pentru ursi pentru a indeparta pradatorii; aparat cu ultrasunete impotriva cainilor maidanezi; produse esentiale de igiena, ca sapun si periuta de dinti.

Toate articolele ar trebui sa fie alese cu grija pentru a-si indeplini scopul in diferite tipuri de medii.

In ce situatii avem nevoie de un kit de supravietuire?

In general, o trusa de supravietuire este un set de articole si instrumente esentiale de care ati putea avea nevoie pentru a trai in timpul unei situatii de urgenta sau al unui dezastru.

Kit-urile de supravietuire pot fi utilizate atat pentru scenarii pe termen scurt, cat si pe termen lung, dar cea mai frecventa utilizare este, de obicei, atunci cand oamenii sunt blocati in salbaticie sau se afla intr-un mediu natural extrem.

In functie de locul in care va aflati si de ceea ce va puteti confrunta, componentele truselor de supravietuire vor varia.

Situatiile comune in care ar putea fi necesar un kit de supravietuire includ: razboi, dezastre naturale, drumetii pe munte sau in padure, camping-uri etc.

1. Cel mai bun kit de supravietuire profesional

  • Kit supravietuire si drumetie multifunctional 14 in 1
  • Caracteristicile produsului

Un kit de supravietuire profesional de ultima generatie este un must-have pentru orice pasionat de activitati in aer liber care doreste sa fie pregatit pentru situatii neprevazute.

Acest set complet de instrumente si echipamente de supravietuire va va ajuta sa ramaneti in siguranta chiar si in conditii dificile.

Acesta include elemente esentiale, cum ar fi o busola si un card multifunctional pentru a va ajuta sa va orientati intr-un mediu necunoscut, un fluer pentru semnalizare, o lanterna LED cu atasare de curea zoom pentru navigare pe timp de noapte, un amnar, un desfacator de bere gradat, un ferastrau de mana pentru taierea obiectelor mai mari, cum ar fi busteni, folie pentru a va proteja alimentele de contaminare atunci cand gatiti in aer liber, o bratara cu busola si un plasture SOS in caz de urgenta.

A alege cel mai bun kit de supravietuire profesional este modalitatea perfecta de a va asigura ca aveti tot ce va trebuie atunci cand plecati in salbaticie.

2. Cel mai bun kit de supravietuire militar

  • Kit supravietuire militar
  • Caracteristicile produsului

Cel mai bun kit militar de supravietuire reprezinta o gama extinsa de articole esentiale care pot fi folosite pentru a face fata in aproape orice mediu.

Aceasta trusa contine instrumente si provizii concepute pentru a pregati un soldat pentru orice situatie, de la dezastre naturale la operatiuni militare.

Acesta include un cutit, o busola, o lanterna, un fluier, chingi si paracord.

  • Cutitul – este realizat cu o lama din otel inoxidabil, asemenea unui cutit de macelarie. Acesta are o constructie full tang care ofera un plus de rezistenta si durabilitate fata de cutitele pliabile traditionale.
    Designul manerului asigura o aderenta optima chiar si atunci cand este umed sau rece. Teaca inclusa protejeaza lama si face ca transportul sa fie usor si sigur.
  • Busola – este echipata cu multiple caracteristici, cum ar fi un cadran rotativ pentru o navigare usoara si setari reglabile ale declinatiei pentru o orientare precisa.
    De asemenea, dispune de puncte luminoase pentru navigarea in conditii de noapte, precum si de o lupa incorporata pentru citirea usoara a hartii.
  • Lanterna – ofera o lumina LED stralucitoare pe diferite niveluri, astfel incat sa va puteti adapta la nevoile dvs. in functie de mediul in care va aflati.
    De asemenea, dispune de un mod stroboscopic SOS in caz de urgenta si este rezistenta la apa pana la o adancime de trei metri, ceea ce va permite sa o utilizati chiar si atunci cand sunt precipitatii meteo.
  • Fluierul – dispune atat de o iesire sonora puternica, cat si de o bucla de atasare la snur, astfel incat poate fi fixat cu usurinta la imbracaminte sau la echipament.
    Sunetul sau intens este transmis la o distanta de pana la 1,5 km, ceea ce il face ideal pentru a semnaliza salvatorii in caz de nevoie, atunci cand va aflati in aer liber, in zone indepartate.
  • Chinga – inclusa este prevazuta cu doua carabiniere duble care ofera o rezistenta suplimentara atunci cand se ataseaza in siguranta obiecte sau corzi.
    Aceasta este fabricata din nailon rezistent, care asigura o durabilitate suplimentara impotriva utilizarii repetate, chiar si in conditii meteorologice sau in medii dificile, cum ar fi jungla sau terenurile desertice.

In cele din urma, paracordul este usor, dar suficient de puternic pentru scopuri multiple, cum ar fi construirea structurii pentru adapost, legarea echipamentelor, improvizarea unei targi printre multe alte utilizari in aer liber sau in timpul scenariilor de supravietuire.

Lista cu obiecte obligatorii in kit-ul de supravietuire

Pentru a alcatui un kit de supravietuire profesional, veti avea nevoie de cateva elemente cheie.

Iata o lista cuprinzatoare de provizii care ar trebui sa fie incluse in orice echipament de supravietuire de baza:

  • Rucsac de supravietuire

Rucsacul de supravietuire este o necesitate pentru orice pasionat de activitati in aer liber care doreste sa isi duca experientele de camping sau de drumetie la nivelul urmator.

Acest ghiozdan este conceput cu toate caracteristicile de care aveti nevoie pentru a va ajuta sa rezistati in unele dintre cele mai dificile conditii.

Dispune de un spatiu de depozitare amplu, o varietate de compartimente si curele reglabile pentru un confort maxim.

Exteriorul este realizat din tesatura ripstop impermeabila care va rezista chiar si in cele mai dure conditii meteorologice.

In interior, exista mai multe buzunare si compartimente pentru a va depozita echipamentul, precum si un loc special pentru termos pentru a va putea mentine hidratat pe traseu.

Cu un design excelent si o constructie de top, acest rucsac de supravietuire va va oferi cu siguranta tot ce aveti nevoie in timpul aventurilor dvs. in aer liber!

  • Trusa medicala de urgenta

A avea la indemana materiale de prim ajutor este esential pentru orice situatie de urgenta, deoarece acestea va permit sa va oferiti dvs. sau altora ingrijiri medicale atunci cand asistenta profesionala nu este disponibila sau accesibila imediat.

Aceasta ar trebui sa includa toate articolele necesare pentru tratarea ranilor si bolilor minore, cum ar fi bandaje, servetele antiseptice, tampoane cu alcool, tampoane de tifon si banda adeziva.

Unguentul antibiotic si analgezicele – cum ar fi ibuprofenul sau paracetamolul – sunt, de asemenea, indispensabile.

  • Lantera de supravietuire

Are o gama larga de utilizari, de la furnizarea de lumina in intuneric, pana la alertarea salvatorilor ca aveti nevoie de asistenta.

Nu numai ca ofera o sursa de lumina, dar poate fi folosita ca dispozitiv de semnalizare, baliza de ajutor si chiar ca arma defensiva, daca este necesar.

  • Cutit de supravietuire

Acesta este unul dintre cele mai importante obiecte de supravietuire si poate fi folosit pentru multe sarcini diferite, de la taierea franghiei pana la recoltarea alimentelor.

Cel mai versatil cutit pentru un kit de supravietuire profesional ar fi unul cu o lama partial zimtata, deoarece astfel va fi mai usor de taiat materiale dure, cum ar fi lemnul sau oasele.

Totusi, daca planuiesti sa mergi la munte si ai suficient spatiu, iti recomand o secure sau un topor de despicat lemne, special concepute pentru padure si taiat crengi sau busteni mari.

  • Patura de urgenta

O patura de urgenta este un instrument versatil care poate fi folosit intr-o gama larga de situatii.

Este conceputa pentru a va mentine cald, uscat si confortabil in conditii nefavorabile.

Confectionata din materiale usoare si durabile, o patura de urgenta este un element indispensabil pentru orice trusa de supravietuire.

Este suficient de subtire pentru a incapea in buzunar sau in rucsac, dar destul de mare pentru a va acoperi cea mai mare parte a corpului, cu un material reflectorizant pentru a retine si a mentine caldura.

  • Pelerina de ploaie

O pelerina de ploaie de supravietuire este o piesa esentiala de echipament pe care trebuie sa o aveti atunci cand va aventurati in aer liber.

Aceasta trebuie sa fie impermeabila, usoara si respirabila. De asemenea, ar trebui sa fie rezistenta la vant si suficient de durabila pentru a rezista la rigorile unui teren si ale conditiilor meteorologice nefavorabile.

Cea mai buna pelerina de ploaie de supravietuire va fi construita cu un invelis exterior din poliester, complet impermeabil, cu cusaturi etansate.

  • Sac de dormit de supravietuire

Un sac de dormit de supravietuire este o piesa esentiala a echipamentului de exterior, care este proiectat sa fie compact, usor si simplu de impachetat, ceea ce il face perfect pentru orice aventura in aer liber.

De asemenea, poate oferi o protectie vitala impotriva vremii in conditii meteorologice extreme si in situatii de urgenta neasteptate.

Confectionati din ripstop durabil, acesti saci de dormit sunt impermeabili, rezistenti la vant si respirabili, oferind caldura si adapost chiar si in cele mai dure conditii.

Sunt umpluti fie cu puf, fie cu izolatie sintetica, astfel incat iti pot asigura un confort termic chiar si atunci cand sunt uzi.

  • Busola de supravietuire

Fie ca mergeti in salbaticie sau planificati o iesire, o busola fiabila este esentiala in trusa de supravietuire a oricarui profesionist.

O busola de buna calitate ar trebui sa aiba o placa de baza clara, cu directii cardinale bine marcate si un cadran reglabil, astfel incat sa puteti obtine indicatii precise indiferent unde va aflati.

  • Binoclu militar

Pentru oricine este interesat de activitatile in aer liber, un binoclu de calitate este un element de supravietuire esential.

Binoclurile profesionale sunt concepute cu gandul la pasionatii de activitati in aer liber si dispun de optica de top pentru a oferi o experienta de vizionare impresionanta.

Acestea sunt disponibile in diferite forme si dimensiuni, dar o idee buna este sa alegeti un binoclu militar care se potriveste cu majoritatea cerintelor si face fata cu succes oricaror situatii.

  • Amnar pentru aprindere foc

Un amnar de aprindere a focului este un instrument esential de supravietuire si trebuie sa fie la indemana in caz de calamitate sau de urgenta.

Atunci cand va asamblati trusa de aprindere a focului, luati in considerare tipul de combustibil la care veti avea acces in orice situatie data.

De exemplu, daca va aflati intr-o zona impadurita, este posibil sa aveti acces la o multime de bete, frunze si alte materiale naturale ca si combustibil; dar daca va aflati pe o plaja sau intr-un mediu urban, cel mai bine este sa folositi tampoane de vata imbibate in vaselina si chiar materiale din parafina.

  • Baterie externa pentru telefoan cu incarcare solara

O baterie externa de telefon alimentata cu energie solara este un accesoriu nepretuit pentru supravietuire.

Aceasta poate fi folosita pentru a incarca o varietate de dispozitive mici, inclusiv telefoane mobile, dispozitive GPS, lanterne si chiar sisteme de monitorizare medicala.

Datorita portabilitatii sale, bateria externa solara este usor de luat cu dvs. in drumetii lungi sau excursii cu cortul, atunci cand electricitatea nu este usor de gasit.

Bateria este alimentata cu energie solara si se reincarca singura cu ajutorul celulelor fotovoltaice care transforma lumina in electricitate. Acest lucru o face o alegere ideala pentru situatiile de urgenta.

Nu numai ca ofera o sursa de energie fiabila si durabila, dar ajuta si la reducerea amprentei de carbon.

Intrebari frecvente

1. Ce contine un kit de supravietuire de razboi?

Un echipament de supravietuire de razboi contine, de obicei, articole esentiale care ajuta o persoana sau un grup sa supravietuiasca in medii ostile.

Articolele incluse se concentreaza, de obicei, pe asigurarea unui adapost, a caldurii, a nutritiei si a ingrijirii medicale.

Intr-un kit tipic de supravietuire de razboi, ne putem astepta sa gasim unelte de baza, cum ar fi un cutit de vanatoare profesional, o lanterna, o pelerina de ploaie, un fluier si o busola.

Acestea pot fi folosite pentru protectie impotriva intemperiilor sau pentru navigare.

Alte articole pot include o harta a zonei locale, chibrituri sau cremene pentru aprinderea focului, trusa de pescuit cu momeli si undite, paturi termice pentru izolarea impotriva temperaturilor scazute si banda reflectorizanta pentru semnalizare.

Pentru subzistenta, ar exista un sortiment de alimente neperisabile, inclusiv batoane energizante si mancaruri uscate, impreuna cu tablete de purificare a apei sau un sistem de filtrare.

De asemenea, ar putea fi incluse produse de igiena esentiale, cum ar fi servetele antibacteriene si dezinfectant pentru maini.

Proviziile medicale ar trebui, la randul lor, sa faca parte din trusa; acestea ar putea include bandaje si pansamente pentru rani, analgezice, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul, unguente antiseptice si medicamente pentru tratarea afectiunilor comune, cum ar fi alergiile sau durerile de stomac.

In plus, protectia solara este importanta in mediile ostile, asa ca o crema de protectie solara ar trebui sa faca parte din kit, impreuna cu repelentul de insecte pentru a indeparta tantarii purtatori de boli.

In cele din urma, este intotdeauna intelept sa luati cu dumneavoastra dispozitive de comunicare, daca este posibil, cum ar fi statii radio sau telefoane prin satelit pentru a ramane in contact cu membrii familiei sau cu alti militari in momente dificile.

Un kit de supravietuire de razboi ar trebui intotdeauna adaptat pentru a satisface nevoile individuale, deoarece situatia fiecaruia este diferita; totusi, aceste articole ofera o orientare generala pentru ceea ce ar trebui sa fie inclus intr-un echipament eficient conceput pentru supravietuirea in situatii periculoase.

2. Ce contine un kit de supravietuire cutremur?

Un kit de supravietuire in caz de cutremur trebuie sa contina cel putin urmatoarele elemente:

  • O trusa de prim ajutor cu materiale medicale, cum ar fi bandaje, servetele antiseptice, spray dezinfectant, banda adeziva, tampoane cu alcool si un termometru.
  • Un aparat de radio de urgenta pentru a primi informatii actualizate despre vreme si situatii neprevazute.
  • Apa – depozitata in recipiente de plastic sau in bidoane de un litru. Suficienta pentru ca o persoana sa reziste cel putin trei zile.
  • Alimente conservate si ambalate care nu trebuie gatite (cum ar fi unt de arahide, batoane de cereale, biscuiti etc.). Includeti, de asemenea, un desfacator de conserve.
  • Lanterna si baterii de rezerva. Alegeti o lanterna cu LED-uri, daca este posibil, astfel incat sa nu trebuiasca sa va faceti griji cu privire la inlocuirea bateriilor atat de des.
  • Chibrituri sau o bricheta pentru a gati, a incalzi mancarea si a aprinde lumanari si torte, daca este necesar.
  • Paturi, prelate si corzi pentru a va refugia pe loc sau pentru a construi un adapost de urgenta, daca este cazul.
  • Articole de toaleta, cum ar fi periuta de dinti/pasta de dinti, hartie igienica, sapun/sampon etc., precum si produse de igiena feminina si scutece, daca este necesar.
  • Masti de protectie impotriva prafului in caz de expunere la materialele din cladirile avariate.
  • Banii lichizi suplimentari in bancnote sunt, de asemenea, esentiali, deoarece este posibil ca bancomatele sa nu functioneze dupa ce un cutremur loveste zona dumneavoastra.
  • Imbracaminte suplimentara, inclusiv incaltaminte, in cazul in care hainele pe care le purtati in prezent nu sunt potrivite pentru mediul in care v-ati putea afla dupa dezastru; de asemenea, este intelept sa va luati ceva calduros, cum ar fi o jacheta sau un pulover in timpul lunilor de iarna, chiar daca afara pare cald inainte de producerea unui cutremur.
  • Un fluier pentru a cere ajutor – asigurati-va ca fiecare membru al familiei are unul.
  • Documente importante, cum ar fi certificate de nastere, polite de asigurare de viata si informatii despre conturile bancare, care ar trebui sa fie plasate in pungi cu fermoar sau in recipiente impermeabile, impreuna cu copii ale actelor de identitate, vor fi utile atunci cand veti avea de-a face cu personalul de aplicare a legii dupa un dezastru (atentie, insa, nu toate documentele ar trebui puse in aceasta trusa; pastrati-le doar pe cele mai importante).
  • Orice medicamente de care ati putea avea nevoie imediata, cum ar fi inhalatoarele pentru astm sau injectiile cu insulina, impreuna cu ochelarii sau lentilele de contact, daca este cazul – acestea sunt elemente esentiale care nu ar trebui uitate niciodata atunci cand pregatiti o geanta pentru kitul de supravietuire in caz de cutremur!

3. Ce contine un kit de supravietuire pentru blackout?

Un kit de supravietuire in caz de blackout ar trebui sa includa o gama larga de articole pentru a asigura siguranta si confortul in cazul unei pene de curent.

Cateva elemente cheie care ar trebui sa fie intotdeauna incluse sunt:

  • Lanterne si baterii de rezerva: A avea mai multe lanterne, atat mici cat si mari, cu baterii noi, este esential pentru a circula in siguranta pe holurile si camerele intunecate.
  • Un incarcator de telefon: Pentru momentele in care energia electrica este inca prezenta in anumite zone, a avea un incarcator portabil si un telefon antisoc rezistent poate fi o salvare daca aveti nevoie sa efectuati un apel de urgenta sau pur si simplu sa ramaneti in contact cu familia si prietenii.
  • Lumanari si chibrituri: Nimic nu se compara cu lumanarile atunci cand se intrerupe curentul, deoarece acestea ofera lumina atat de necesara, servind in acelasi timp ca o sursa de atmosfera si confort in timpul unei pene de curent.
    Asigurati-va ca aveti suficiente lumanari (si chibrituri) pentru a rezista o perioada lunga de timp.
  • Baterii pentru radio: Pentru a fi la curent cu stirile in cazul unor pene de curent mai grave, este important sa aveti la indemana baterii de calitate pentru radioul dumneavoastra, astfel incat sa puteti fi la zi cu toate noutatile care pot aparea in timpul intreruperii.
  • Materiale de prim ajutor: Nicio trusa de blackout nu ar fi completa fara materiale de prim ajutor de baza, cum ar fi bandaje adezive, crema antiseptica, tampoane de tifon, pensete etc., care pot fi folosite pentru rani sau afectiuni minore care pot aparea in timpul unei caderi de tensiune.
  • Un fluier de urgenta: In cazul unei situatii de urgenta in care trebuie sa alertati alte persoane (cum ar fi personalul de salvare) cu privire la locatia dumneavoastra, este important sa aveti la indemana in permanenta un fluier de urgenta, astfel incat sa puteti apela rapid si usor la ajutor, daca este cazul.
  • Ratii alimentare de urgenta: A fi pregatit cu suficiente portii de alimente neperisabile va asigura ca veti avea ce manca atunci cand electricitatea este intrerupta pentru o perioada lunga de timp sau atunci cand nu exista o modalitate de a gati alimente fara acces la electricitate (cum ar fi o soba pe gaz) in apropiere.
  • Apa imbuteliata: A avea apa din abundenta la dispozitie este intotdeauna esential in orice situatie de supravietuire; apa imbuteliata este cea mai buna datorita portabilitatii sale usoare si a lipsei de contaminare din alte surse, cum ar fi tevile sau raurile, in locatiile indepartate in care electricitatea a fost complet intrerupta din cauza furtunilor sau a dezastrelor naturale, cum ar fi cutremurele sau inundatiile.

Concluzie

Un kit de supravietuire militar profesional si bun este o investitie. In anumite situatii, va poate salva viata.

Chiar daca sperati ca nu va trebui sa il folositi niciodata, a avea o trusa de calitate va ofera liniste sufleteasca.

Luati in considerare tipul de clima si de teren pe care este cel mai probabil sa le parcurgeti si cumparati cel mai bun echipament posibil pentru acele conditii.

Planificati din timp, astfel incat sa fiti intotdeauna pregatit pentru orice situatie care ar putea aparea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *