Instant Apa Calda Dus Pareri: Electric vs pe Gaz? Cel mai bun

Un instant apa calda e cel mai bun dispozitiv daca folosesti incalzirea centralizata.

Practic, vorbim de un robinet electric care furnizeaza apa calda instant.

Poti folosi un instant pentru dus, cat si pentru bucatarie pe timp de iarna.

Alege intre un robinet electric sau un instant apa calda pe gaz ori GPL:

Instant electric Ariston AURES MULTI
Instant apa calda dus Ariston 
Instant apa calda Electro Admon
Instant de apa pentru dus
Instant electric 3 trepte incalzire
Robinet electric instant cu dus integrat
Instant pe gaz Ariston FAST
Instant apa calda electric Freddo
Robinet electric de perete Tiessa
Robinet electric cu dus 3000 W

Apa caldă este o necesitate în viața noastră de zi cu zi – o folosim pentru a ne îngriji casele și pentru a ne spăla.

Dar, uneori, un încălzitor de apă tradițional pur și simplu nu are ceea ce vă trebuie.

Încălzitoarele de apă instant pe gaz oferă la cerere apă caldă la nesfârșit oriunde în casa și acest lucru este excelent pentru a satisface nevoile familiei dvs., precum și pentru a adăuga un pic de lux în viața dvs.

Cu un instant apa calda pe gaz, nu va trebui să vă faceți griji că rămâneți în pană.

Ce este un incalzitor instant apa calda pentru dus?

Unul dintre principalele beneficii ale încălzitoarelor de apă instant pentru dus este că sunt mult mai eficiente decât cele convenționale.

Deoarece nu trebuie să stocheze apa caldă într-un rezervor, nu trebuie să încălzească apa în mod continuu, chiar și atunci când nu o folosiți.

Acest lucru poate duce la economii semnificative de energie, în special în gospodăriile în care apa caldă este folosită frecvent.

În plus, un instant apa calda pentru dus ocupă mult mai puțin spațiu decât încălzitoarele de apă clasice, ceea ce le face o alegere bună pentru casele mici sau apartamente.

Un alt avantaj al unui instant apa calda pentru dus este că acesta oferă o cantitate nelimitată de apă caldă.

Așadar, dacă aveți o familie numeroasă sau dacă primiți adesea oaspeți, nu va trebui să vă faceți griji că rămâneți fără apă caldă.

În cele din urmă, încălzitoarele instant de apa calda pe gaz au, de obicei, o durată de viață mai lungă decât cele tradiționale, astfel încât vă puteți bucura de mulți ani de funcționare fără probleme.

De ce sa folosesti un incălzitor instant apa calda electric?

Supraîncălzirea și rămânerea fără apă caldă sunt două dintre cele mai mari îngrijorări când vine vorba de încălzitoarele cu rezervor tradiționale.

Cu un încălzitor instant de apa calda electric, însă, vă puteți relaxa la duș sau puteți spăla toate rufele și vasele fără să vă temeți că apa se va termina sau ca dispozitivul se va supraîncălzi.

În plus, încălzitoarele instant de apă electrice sunt o investiție excelentă, deoarece economisesc bani pe termen lung prin faptul că utilizează gaz sau electricitate doar atunci când se folosește apa.

Cel mai important, încălzitoarele de apă instant pentru dus sunt foarte eficiente și nu ocupă mult spațiu.

Modelele cu racordare locală sunt din ce în ce mai populare, deoarece sunt ușor de instalat și oferă apă caldă instant la cerere.

Atunci când alegeți un instant apa calda electric, este important să luați în considerare nevoile dvs. specifice și să alegeți un model potrivit pentru dvs.

Incalzitor instant apa calda vs. Boiler

Un boiler este un aparat versatil care poate furniza atât căldură, cât și apă caldă pentru casa dumneavoastră.

Spre deosebire de un încălzitor instant apa calda pentru dus, care poate furniza doar apă caldă, un boiler poate fi folosit și pentru a vă încălzi locuința.

Acest lucru îl face o soluție ideală pentru casele care au spațiu limitat pentru mai multe aparate.

În plus, un boiler este mai eficient din punct de vedere energetic decât un încălzitor instant apa calda electric, ceea ce îl face o opțiune ecologică.

Atunci când alegeți un cazan, este important să luați în considerare dimensiunea casei dvs. și nevoile dvs. de încălzire și apă caldă.

Un tehnician calificat vă poate ajuta să selectați modelul potrivit pentru locuința dvs. și să se asigure că este instalat corect.

Cu o întreținere adecvată, un boiler poate oferi ani de zile servicii fiabile.

Tipuri de incalzitoare instant apa calda

Există o mare varietate de încălzitoare instant apa calda. Acestea includ mini-încălzitoare instant, încălzitoare compacte instant și chiar încălzitoare instant apa calda pentru dus.

Acest lucru înseamnă că există o unitate care să se potrivească nevoilor dvs. la un preț pe care vi-l puteți permite.

Încălzitoarele instant apa calda sunt alimentate fie cu energie electrică, fie cu gaz.

Modelele electrice sunt mai răspândite decât cele pe gaz, deoarece durează mai mult, sunt de obicei unități mai mici și sunt mai ușor de instalat.

Cu toate acestea, dacă aveți o casă sau o familie mare, poate doriți să luați în calcul un model pe gaz, deoarece acestea tind să aibă un debit mai mare.

Indiferent de tipul de încălzitor instant apa calda pentu dus pe care îl alegeți, vă veți bucura de apa fierbinte fără limite și de facturile de energie mai mici care vin odată cu acesta!

Haideți să analizăm pe scurt cele două opțiuni.

 1. Incalzitoare instant apa calda pe gaz/GPL
Instant apa calda pe gaz Ariston

Atunci când vine vorba de alegerea unui încălzitor instant apa calda pe gaz, există o serie de factori care trebuie luați în considerare.

Un factor important este debitul, sau câtă apă poate furniza încălzitorul pe minut. Pentru casele mari care folosesc multă apă, un încălzitor instant apa calda pe gaz este o opțiune excelentă.

Aceste modele pot încălzi până la 22 de litri de apă pe minut și necesită o bună ventilație.

Cu toate acestea, ele sunt substanțial mai scumpe decât modelele electrice și trebuie instalate de un profesionist.

Un alt factor care trebuie luat în calcul este costul inițial al unității. Modelele pe gaz sunt, de obicei, mai scumpe decât cele electrice, dar au și costuri de funcționare mai mici.

În plus, încălzitoarele instant apa calda pe gaz au o durată de viață mai lungă decât modelele electrice. Prin urmare, acestea pot fi opțiunea mai rentabilă pe termen lung.

Majoritatea proprietarilor de locuințe sunt familiarizați cu încălzitorul de apă tradițional fara rezervor.

Sunt disponibile și modele pe gaz și, deși acestea pot necesita ceva mai multă întreținere, vă pot economisi bani pe termen lung.

Încălzitoarele instant apa calda pe gaz au de obicei o durată de viață de 20 de ani sau mai mult, așa că este important să faceți o verificare anuală pentru a le menține în stare bună.

Încălzitoarele instant apa calda pentru dus Ariston sunt o alegere populară pentru cei care caută opțiuni alimentate cu gaz.

Acestea folosesc fie gaz natural, fie propan și pot furniza 20-35 de litri pe minut, în funcție de modelul pe care îl alegeți.

Va trebui să achiziționați o țeavă de aerisire specială pentru aceste unități. Deși investiți la început, vă puteți recupera banii atunci când vă plătiți factura la utilitati.

Dacă sunteți în căutarea unui nou instant apa calda pentru dus, asigurați-vă că luați în considerare toate opțiunile înainte de a lua o decizie.

2. Incalzitoare instant apa calda electrice

Instant apa calda electric Ariston 

Încălzitoarele instant apa calda electrice sunt mai ieftine de instalat decât modelele pe gaz și le puteți amplasa în siguranță oriunde în casă – inclusiv în baie – deoarece nu necesită ventilație.

Deși va trebui să luați în calcul costul unei investiții inițiale pentru încălzitorul în sine, puteți economisi bani la factura de energie pe termen lung.

În plus, încălzitoarele instant apa calda electrice sunt mai ecologice decât modelele pe gaz, deoarece nu produc emisii nocive.

Atunci când alegeți un instant apa calda electric, asigurați-vă că selectați unul cu un debit ridicat pentru a va putea satisface nevoile dumneavoastră.

Un instant apa calda electric poate încălzi un debit de până la 9 litri de apă pe minut la 23 de grade Celsius.

Cu atât de multe beneficii, nu este de mirare că ele sunt o alegere apreciată în rândul proprietarilor de locuințe.

În plus, pot dura de două ori mai mult decât un boiler cu rezervor de stocare tradițional. Încălzitorul instant apa calda electric Ariston AURES SLIM este un exemplu perfect al acestor beneficii.

Este cu 90% mai mic decât un boiler tradițional și poate fi montat pe perete pentru a economisi spațiu.

În plus, poate încălzi de la 7 la 16 litri pe minut și furnizează apă caldă la cerere, la nesfârșit.

Prin urmare, acest instant apa calda electric Ariston AURES SLIM vă poate economisi până la 50% din costurile lunare de încălzire a apei.

Achizitionarea unui incalzitor instant apa calda

Un robinet electric cu dus este o modalitate excelentă de a economisi spațiu și energie, dar înainte de a cumpăra unul, trebuie să luați în seamă câteva lucruri.

În primul rând, decideți ce tip de instant apa calda, pe gaz sau electric, ar fi cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Dacă aveți o conductă de gaz existentă, atunci un instant apa calda pe gaz ar fi cea mai economică alegere.

Cu toate acestea, dacă nu aveți o ventilație bună în casă sau dacă încăperea în care doriți să puneți încălzitorul instant apa calda nu are o conductă de gaz, atunci un model electric ar fi o opțiune mai bună.

Odată ce v-ați decis asupra tipului de instant apa calda pentru dus, faceți câteva cercetări pentru a găsi cel mai bun model pentru nevoile dvs.

Există multe mărci și modele diferite pe piață, așa că este important să citiți recenzii și să comparați prețurile înainte de a lua decizia finală.

Iata, cativa factori care vor influența alegerea unui încălzitor instant apa calda:

 • Stabiliți dimensiunea corectă – O unitate prea mică nu va reuși să facă față cererii, în timp ce una prea mare va ajunge să coste mai mult, atât în ceea ce privește costurile de pornire, cât și cele de funcționare.
  Din fericire, este relativ ușor să determinați dimensiunea potrivită pentru nevoile dumneavoastră.
  Primul pas este să calculați debitul necesar. Aceasta este cantitatea de apă caldă de care veți avea nevoie pe minut și va fi determinată de numărul de instalații sanitare din locuința dvs. și de creșterea maximă a temperaturii pe care acestea o pot tolera.
  Apoi va trebui să luați în considerare spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Ținând cont de acești doi factori, nu ar trebui să aveți probleme în a găsi un instant de apa calda pentru dus care să aibă dimensiunea potrivită pentru casa dvs.
 • Luați în calcul clima din zona in care locuiti – Clima din zona dumneavoastră poate avea un impact mare asupra instalațiilor sanitare din casa dvs.
  De exemplu, dacă locuiți într-un climat mai rece, vă puteți face griji cu privire la țevile care pot îngheța.
  Dacă apa îngheață în interiorul sistemului dvs. de încălzire a apei, ar putea deteriora unitatea și vă poate anula garanția.
  Într-un climat mai cald, este posibil să vă puteți instala încălzitorul instant de apa calda electric în exterior pentru a economisi spațiu.
  Oricum ar fi, este important să fiți conștienți de modul în care clima din zona dvs. vă poate afecta instalațiile sanitare.
 • Țineți cont de garanția aparatului – Atunci când cumpărați cel mai bun instant apa calda, este important să luați în calcul garanția.
  Unele unități au o garanție de zece ani, în timp ce altele pot fi acoperite doar pentru cinci ani. În unele cazuri, garanția poate asigura doar piesele, în timp ce în alte cazuri poate acoperi întreaga unitate.
  În plus, unele garanții pot cuprinde doar anumite tipuri de daune, cum ar fi scurgeri sau probleme electrice.
  În cele din urmă, este important să citiți cu atenție textul scris cu litere mici înainte de a cumpăra, pentru a vă asigura că înțelegeți exact ce este și ce nu este asigurat.

Avantajele și dezavantajele încălzitoarelor instant apa calda

Atunci când decideți ce tip de încălzitor instant de apa calda să instalați în casa dvs., va trebui să luați în considerare o serie de factori, inclusiv costul inițial, costurile de funcționare și capacitatea.

Iată câteva dintre principalele avantaje și dezavantaje ale încălzitoarelor instant apa calda pentru dus.

 • Avantaje

Atunci când vine vorba de alegerea unui boiler, modelele fără rezervor devin din ce în ce mai apreciate datorită numeroaselor lor avantaje.

În primul rând, acestea au o durată de viață mult mai lungă decât cele tradiționale pe bază de rezervor, majoritatea având o durată de viață de 5-20 de ani sau mai mult.

În plus, acestea sunt mult mai compacte și pot fi instalate cu ușurință în orice spațiu, ceea ce le face foarte convenabile.

În cele din urmă, încălzitoarele instant oferă apă caldă instantanee, cu o rată de 8-14 litri pe minut, astfel încât nu trebuie să irosiți niciodată apă așteptând să curgă cea caldă.

Un robinet apa calda este o opțiune mai eficientă pentru casa dumneavoastră decât un boiler tradițional cu rezervor.

Încălzitoarele instant încălzesc apa doar atunci când aveți nevoie de ea, astfel încât nu risipiți energie menținând un boiler mare de apă la o temperatură constantă.

De asemenea, puteți regla temperatura unui instant apa calda electric pentru a ține cont de diferite anotimpuri, ceea ce reduce și mai mult consumul de energie.

În plus, acestea ocupă mult mai puțin spațiu decât cele de stocare. Acest lucru este deosebit de benefic dacă aveți o baie mică sau un spațiu de depozitare limitat.

În cele din urmă, nu există riscul ca un instant apa calda pentru dus să se spargă și să provoace pagube în locuința dumneavoastră.

Când luați în considerare toți acești factori, este clar că un încălzitor de apă fără rezervor este alegerea superioară.

Renovarea sau construirea unei proprietăți noi reprezintă o investiție mare și doriți să vă asigurați că adăugați valoare acesteia.

O modalitate de a face acest lucru este să instalați un încălzitor instant de apa calda cu Wi-Fi. Cu acest tip de aparat, puteți monitoriza și controla temperatura de pe smartphone-ul dvs.

Acesta este ideal pentru a fi folosit atât în climatele mai calde, cât și în cele mai reci.

În plus, acest tip de instant apa calda electric este, de asemenea, mai eficient din punct de vedere energetic, ceea ce vă poate economisi bani pe facturile de curent.

Prin urmare, instalarea unui încălzitor instant de apă Wi-Fi este o investiție inteligentă care va adăuga valoare proprietății dvs.

 • Dezavantaje

Un robinet electric cu dus este o modalitate excelentă de a economisi bani pe factura de energie și de a avea o rezervă nesfârșită de apă caldă, dar este important să rețineți că prețul inițial al unității va fi mai scump decât cel al unui boiler tradițional.

De asemenea, este posibil să trebuiască să faceți unele renovări extinse în locuința dvs. pentru a adapta noul sistem, deoarece majoritatea locuințelor sunt cablate doar pentru rezervoarele tradiționale de stocare a apei.

Dacă familia dvs. folosește multă apă caldă, este posibil să fie nevoie să achiziționați o unitate mai mare sau chiar mai multe unități pentru a vă satisface nevoile.

Cu toate acestea, economiile pe termen lung și eficiența sporită fac ca încălzitoarele instant de apa electrice să merite investiția.

Orice persoană care s-a confruntat cu acumularea de calcar știe că aceasta poate fi o problemă frustrantă și dificilă de rezolvat.

Nu numai că este inestetică, dar poate duce și la o eficiență redusă și chiar la deteriorarea instalațiilor sanitare.

De aceea, este important să vă spălați periodic încălzitorul instant apa calda pentru dus.

Majoritatea modelelor ar trebui să fie spălate cel puțin o dată pe an, dar dacă aveți apă dură, este posibil să fie nevoie să o faceți de două sau trei ori.

În timp ce acestea au multe avantaje, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra unul.

De exemplu, ele nu vor funcționa în cazul întreruperilor de energie electrică sau al temperaturilor de îngheț, iar încălzirea apei calde poate fi neconforma atunci când sunt folosite mai multe prize în același timp.

Cu toate acestea, dacă sunteți conștienți de aceste potențiale probleme și luați măsuri pentru a le preveni, veți putea să vă bucurați de toate beneficiile deținerii unui instant apa calda electric.

Instant apa calda Pareri/Forum

Când vine vorba de încălzirea apei în casă, există câteva opțiuni diferite din care puteți alege.

O opțiune populară este un sistem de stocare a boilerului, care folosește un rezervor pentru a depozita apă caldă.

O altă opțiune este un încălzitor instant apa calda, care încălzește apa la cerere.

Deci, care este diferența dintre aceste două tipuri de sisteme? Iată o comparație rapidă a argumentelor pro și contra ale acestora:

Instant apa calda pe gazInstant apa calda electricBoiler pe gazBoiler electric
Cum funcționeazăApa la cerere nu este stocată în rezervorApa la cerere nu este stocată în rezervorApa stocata in rezervoare de 100-200 de litriApa stocata in rezervoare de 100-200 de litri
Preț și cost de instalareUnitățile sunt scumpe, iar instalarea costă mai mult decât un boiler 30 litriUnitățile sunt scumpe, iar instalarea costă mai mult decât un boiler 30 litriIeftin; Instalare ușoară;Ieftin; Instalare ușoară;
PerformanţăOferă o alimentare constantă cu apă caldă la 49 de grade CelsiusOferă o alimentare constantă cu apă caldă 49 de grade CelsiusOferă o alimentare constantă cu apă caldă la 49 de grade CelsiusOferă o alimentare constantă cu apă caldă la 49 de grade Celsius
Costuri de operareCosturile anuale de operare pot fi în medie de 1000 leiCosturile anuale de operare pot fi în medie de 2500 leiCosturile anuale de operare pot fi în medie de 1200 leiCosturile anuale de operare pot fi în medie de 3000 lei
Consumul de energieExcelentBunFoarte bunBun
Eficienta energeticaExcelentExcelentBunBun
IntreținereOdata pe anOdata pe anÎn garanție 15 aniÎn garanție 15 ani
Dimensiunea unitățiiMic și compactMic și compactMare și voluminosMare și voluminos
LocațieOrice spațiu dacă sunt furnizate conexiuni, în interior sau în exteriorOrice spațiu dacă sunt furnizate conexiuni, în interior sau în exteriorDoar acolo unde dimensiunea permiteDoar acolo unde dimensiunea permite

Datele din tabel privind consumul de energie, eficiența energetică și cheltuielile de intretinere provin din raportul consumatorilor.

Concluzie

Când vine vorba de apă caldă, obținerea de rezultate imediate și evitarea risipei de energie sunt priorități importante.

Un robinet electric cu dus vă poate ajuta cu ușurință să atingeți aceste două obiective.

Încălzitoarele instant apa calda nu stochează apa fierbinte într-un rezervor, așa că nu trebuie să așteptați ca acesta să se umple înainte de a avea apă caldă la dispoziție.

În schimb, acestea încălzesc apa la cerere, astfel încât puteți obține apă caldă imediat ce aveți nevoie de ea.

În plus, încălzitoarele instant apa calda pentru dus sunt mai eficiente decât cele clasice cu rezervor, deoarece încălzesc doar apa pe care o folosiți, în loc să încălzească în mod constant un rezervor plin de apă 24/7.

Așadar, trecerea la un instant apa calda electric vă poate economisi bani pe facturile de energie și vă poate ajuta să vă simțiți bine că luați măsuri pentru a reduce amprenta de carbon a casei dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *