Centrala Motan Pret si Pareri. Oferte cu Condensare

Daca luam in considerare actualul pret, centrala Motan reprezinta cel mai rentabil sistem de incalzire pe gaz.

Cu caracteristici de top, noile centrale termice Motan cu condensare sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic.

La acest nivel de pret cu greu se gaseste un concurent redutabil.

In opinia mea, dar si dupa consultarea numeroaselor pareri despre centrale Motan, numai de bine.

Prima centrala Motan K Plus a fost instalata in 2010, iar de curand am trecut la un model mai nou, cu condensare Motan Condens Plus.

Iata cele mai bune centrale Motan:

Centrala Motan Condens 050 24 kW
Centrala Motan Condens Plus 100 25 kW
Centrala MOTAN SIGMA 24 kw Erp
Centrala termica ieftina Motan Clasic 24
Centrala 3 camere Motan Condens Plus 100 25 kW cu condensatie
Centrala termica Motan C22-ERP KPLUS 23 kW
Centrala Motan MaxOptimus gaz tiraj fortat 31 kW
4 camere centrala cu condensare Motan MKDENS 29
2 camere centrala pe gaz MOTAN MaxOPTIMUS 31 KW

Fiind printre cele mai ieftine de pe piata, centralele Motan raman unul dintre cele mai avantajoase sisteme de incalzire pe gaz si in 2024.


Motan este o companie nationala care apartine grupului Kober, o mare corporatie industriala cu valori comerciale excelente.

Compania produce si vinde o varietate de produse, inclusiv decorative lavabile pentru interior si exterior, produse pentru metal si produse pentru piatra si beton.

Motan are o prezenta puternica pe piata si este cunoscuta pentru produsele si serviciile sale de inalta calitate. Compania are o retea de dealeri si centre de service in toata tara.

Brandul ofera o gama larga de produse si servicii clientilor sai. Are un angajament puternic fata de satisfactia cumparatorilor si se straduieste sa le ofere clientilor sai cea mai buna experienta posibila.

De la inceputul anilor 2000, compania produce utilaje pentru industria chimica si ofera asistenta tehnica pentru fabrica de vopsele Kober.

In 2002, activitatea lor principala a devenit proiectarea, fabricarea si vanzarea de sisteme de incalzire.

Ei sunt primul producator de sisteme de incalzire centrala pe GPL Motan din Romania, cu un design modern si de inalta tehnologie.

Compania este constienta de nevoia de confort in casa si de diversitatea nevoilor si, prin urmare, dezvolta produse si servicii de inalta calitate pentru a le satisface.

Produsele lor sunt concepute pentru a oferi un confort si o eficienta optime, in timp ce echipa lor de servicii pentru clienti este disponibila pentru a oferi sprijin si consiliere atunci cand este nevoie.

Datorita dedicarii lor pentru calitate si servicii, compania a devenit unul dintre principalii furnizori de solutii de incalzire din Romania.

Sistemele de incalzire centrala Motan sunt produsele emblematice ale companiei si ofera o multime de beneficii consumatorilor.

Principalul avantaj al utilizarii acestor sisteme este ca reduc costurile, protejand in acelasi timp mediul inconjurator.

De asemenea, aceste centrale termice Motan sunt foarte durabile si necesita costuri de intretinere reduse.

In plus, ele consuma mai putin gaz si electricitate decat alte produse similare de pe piata, ceea ce le face o optiune foarte atractiva pentru cumparatori.

Consumatorii pot economisi bani si pot contribui la protejarea mediului inconjurator prin utilizarea sistemelor de incalzire centrala Motan in locuintele lor.

Cele mai bune centrale termice Motan

Cum alegeti cele mai bune sisteme de incalzire centrala pe gaz pentru casa dumneavoastra? Cumparand una dintre aceste centrale termice marca Motan, fabricate de Kober (calitate la pretul corect).

Un sistem de incalzire centrala pe gaz trebuie instalat corect si intretinut in mod regulat pentru a asigura siguranta si eficienta.

Daca doriti sa instalati un nou sistem de incalzire centrala pe gaz, luati in considerare aceste modele de la Motan:

Centrala termica conventionala Motan Sigma 24 kw

Centrala pe gaz Motan Sigma 24 kW este un sistem de inalta calitate si fiabilitate, perfect pentru cei care doresc sa isi pastreze casa calda si confortabila.

Sistemul include o placa electronica rezistenta la fluctuatiile de tensiune electrica, ceea ce il face o alegere sigura si de incredere pentru locuinta dumneavoastra.

In plus, acesta dispune de o pompa de circulatie cu tiraj fortat, care ajuta la mentinerea unei temperaturi constante in intreaga locuinta.

De asemenea, centrala conventionala Motan 24 kW include un schimbator de caldura auxiliar care poate fi utilizat pentru un circuit ACM cu 14 placi.

Acest lucru asigura faptul ca locuinta dvs. ramane calduroasa si confortabila chiar si in cele mai reci luni ale anului.

Sistemul de incalzire centrala Motan Sigma 24 kW este o solutie inovatoare pentru reducerea depunerilor de calcar pe hidrosistemele realizate din poliamida structurata cu fibra de sticla.

Cu o dimensiune redusa si usor de instalat, Sigma este o solutie prietenoasa cu utilizatorul, cu un panou de control cu afisaj digital si autodiagnosticare.

Cu o iesire de caldura utila de 9-24 kW si un flux de apa calda de 10 litri/minut, centrala termica Motan Sigma 24 kW este o solutie fiabila si eficienta pentru cerintele dumneavoastra de incalzire.

In plus, unitatea are o temperatura maxima admisa pe tur de 88 grade C si o suprasolicitare de lucru permisa de 3 bari.

Cu un consum de energie de numai 80 W, Sigma este, de asemenea, una dintre cele mai eficiente unitati conventionala de pe piata.

Motan Sigma 24 kw este o centrala recomandata pentru camere de pana la 200 m².

Are o greutate de 32 kg si este facuta pentru a fi amplasata pe perrete. Are un nivel mediu de zgomot si este prevazuta cu o garantie de 2 ani.

Centrala Motan Condens Plus 25 kW

Centrala Motan Condens Plus 25 kW este modelul de top din cadrul gamei de sisteme de incalzire centrala MOTAN.

Aceasta este proiectata si construita pentru eficienta maxima si economie in functionare, in concordanta cu cele mai recente prevederi legislative europene.

Dispune de o pompa cu consum scazut de energie si de un senzor de presiune avansat care asigura o protectie inteligenta impotriva suprasolicitarii sau a presiunii scazute.

De asemenea, unitatea poate fi racordata la un cronotermostat, la un sistem de control de la distanta si/sau la un senzor extern de temperatura.

Gratie modului sau de operare in condensare, Motan Condens Plus 25 kW este una dintre cele mai eficiente unitati de incalzire centrala disponibile pe piata in prezent.

Centrala termica in condensare Motan Condens Plus 25 kW este o optiune extrem de eficienta si confortabila pentru casa dumneavoastra.

Cu un rating de eficienta de 4 stele, va va economisi bani pe facturile de energie, iar schimbatorul de caldura secundar de dimensiuni mari asigura un confort sporit pe modul de apa calda menajera.

Panoul de control cu afisaj LCD ofera o interfata grafica avansata si taste de comutare, ceea ce il face usor de utilizat.

Centrala pe gaz Motan Condens Plus 25 kW este un cazan de incalzire centrala care ofera evacuare fortata a gazelor de ardere si eficienta energetica ridicata.

De asemenea, are un nivel de zgomot redus, de doar 48 dB, ceea ce o face ideala pentru uz casnic. Ea cantareste doar 35 kg, ceea ce o face usor de instalat si de utilizat.

Centrala conventionala Motan MaxOptimus 31 kW

Sistemul conventional de incalzire centrala Motan MaxOptimus este un cazan mural pe gaz cu o putere termica de 31 kW.

Acesta este cu tiraj fortat, montat pe perete si este utilizat pentru incalzire instantanee si prepararea apei calde menajere.

Cazanul beneficiaza de un schimbator de caldura secundar cu placi de dimensiuni mari, un hidroblock din bronz cu tevi din inox, un ventilator cu viteza schimbatoare si o pompa Erp performanta din punct de vedere energetic.

Este clasificat in clasa de randament termic ACM 3 stele si dispune de un termostat pentru controlul temperaturii.

Centrala termica Motan MaxOptimus 31 kW este un sistem puternic de autodiagnosticare care dispune de un masurator de debit pentru detectarea fluxului de apa calda menajera, senzor de presiune avansat pentru protectie inteligenta impotriva suprasolicitarii sau a presiunii scazute.

De asemenea, dispune de hidroblock din bronz si tevi din inox, pompa de circulatie Grundfos UPM3 Flex AS cu economie de energie si un schimbator de caldura auxiliar supradimensionat pentru circuitul ACM cu 26 de placi.

Centrala Motan 31 kW are un robinet de gaz cu modulare continua, panou de control cu afisaj LCD care ofera o interfata grafica superioara pentru utilizator si taste de comutare, regulator de ventilatie cu modulare continua si un robinet de golire a centralei electrice.

Centrala termica pe gaz Motan MaxOptimus 31 kW este o unitate de inalta performanta, eficienta din punct de vedere energetic, ideala pentru utilizarea in mediul casnic si comercial.

Dispune de un randament de pana la 93%, o temperatura maxima admisa pe tur de 88 grade C, un debit de apa calda de 12 litri/min, o capacitate a schimbatorului de caldura de 1.8 litri, o presiune de lucru admisa de 3 bar si un consum de energie electrica de 80 de wati.

De asemenea, unitatea are o temperatura a gazelor de ardere de 147 grade C si cantareste 36 kg.

Centrala Motan Condens Plus 35 kW

Cazanul Motan Condens Plus 35 kW are un design de inalta tehnologie care dispune de un panou frontal din sticla cu ecran tactil cu un ecran de 4,3 inci.

Acesta are un randament de pana la 106% si un raport de modulare de 1:10.

Acest cazan este ecologic, deoarece reduce semnificativ emisiile de NOx, CO si CO2 in timpul functionarii.

De asemenea, este proiectat si construit pentru randament maxim si economie in utilizare, in conformitate cu cele mai recente prevederi ale legislatiei europene, fiind considerata una dintre cele mai bune centrale termice pe gaz din 2024.

De asemenea, aceasta centrala termica Motan Condens Plus 35 kW dispune de un schimbator de caldura principal din inox pentru o durabilitate sporita.

Centrala Motan Condens Plus 35 kW este un cazan in condensare de inalta performanta, perfect pentru locuinte sau intreprinderi mari.

Cu o putere nominala maxima de 35,8 kW, acesta poate satisface cu usurinta nevoile de apa calda si incalzire ale unui spatiu mare.

Randamentul termic la puterea termica nominala este impresionant, de 106%, ceea ce inseamna ca acest cazan este extrem de eficient si va contribui la reducerea facturilor de gaz.

In plus, debitul de apa calda menajera este suficient de mare, de 17 l/min, ceea ce il face perfect pentru familiile mari sau pentru intreprinderile cu cerere mare de apa calda.

Daca sunteti in cautarea unei centrale termice in condensare de inalta performanta, care poate face fata nevoilor unui spatiu mare, Motan Condens Plus 35 kW este alegerea perfecta.

Are un nivel de zgomot de 48 dB si un rating impresionant de eficienta energetica pentru incalzire, clasa A. De asemenea, cantareste doar 35 kg, ceea ce o face usor de instalat si de manevrat.

Centrala termica Motan KPlus 24 kW

Sistemul conventional de incalzire centrala Motan KPlus 24 kW este un cazan compact si modern pe gaz natural si GPL cu doua schimbatoare de caldura.

Un schimbator de caldura este conceput pentru incalzire, iar celalalt pentru prepararea apei calde menajere.

Acest cazan are, de asemenea, o pompa de caldura cu economie de energie, care reduce atat costurile la gaz, cat si la energia electrica.

Centrala termica Motan KPlus 24 kW este echipata cu o serie de elemente de siguranta pentru a proteja instalatia si locuitorii casei.

Printre acestea se numara o valva de siguranta pentru suprasolicitare, un senzor de temperatura a apei, un intrerupator de presiune a aerului, un termostat de siguranta pentru depasirea temperaturii si o placa electronica de comanda.

Unitatea dispune, de asemenea, de un sistem de autodiagnosticare de inalta performanta, functie de protectie contra inghetului, prevenire a depunerilor de calcar si functie antiblocare a pompei.

Centrala conventionala Motan KPlus 24 kW este o alegere excelenta pentru camere de pana la 130 m².

Dispune de un afisaj digital, o capacitate a vasului de expansiune de 7 l si un nivel de zgomot de 48 dB.

De asemenea, dispune de doua schimbatoare de caldura pentru o performanta optima. Aceasta unitate este, de asemenea, relativ usoara, avand doar 32 kg, similar cu o soba pe GPL profesionala.

Centrale termice Motan pret si oferta

Pretul centralelor termice de la Motan se situeaza intre 2700-6600 de lei. Intervalul de pret reflecta diferitele dimensiuni si capacitati ale acestora.

Cu cat centrala pe gaz natural sau GPL este mai mica, cu atat pretul este mai scazut. Cu cat centrala este mai mare, cu atat pretul este mai crescut.

Exista, de asemenea, reduceri disponibile pentru achizitiile de pachete intregi si acestea includ: centrala termica Motan, kit evacuare inclus, calorifere otel, kit armaturi centrala, robineti calorifer.

Preturile mentionate aici sunt pentru aparatele in sine si nu includ instalarea sau alte costuri asociate.

In ciuda investitiei initiale, aceste centrale termice Motan reprezinta o modalitate rentabila de a produce energie termica.

Ele au un cost de exploatare relativ scazut si o durata de viata lunga. Ca atare, ele reprezinta o optiune atractiva pentru multe intreprinderi si gospodarii.

Centrale termice Motan pareri si sfaturi

Orice proprietar de locuinta va va spune ca unul dintre cele mai importante lucruri dintr-o casa este o centrala functionala.

La urma urmei, nimeni nu vrea sa fie lasat sa tremure in frig sau sa se confrunte cu reparatii costisitoare.

Acesta este motivul pentru care aceste centrale termice Motan au devenit atat de populare in ultimii ani.

Nu numai ca sunt foarte accesibile, dar sunt, de asemenea, usor de intretinut si dureaza multi ani.

In plus, sunt produse in Romania, astfel incat consumatorii se pot simti bine ca sprijina afacerile locale.

Cu atat de multe beneficii, nu este de mirare ca aceste centrale Motan sunt unele dintre cele mai apreciate sisteme de incalzire de pe piata in prezent si reprezinta o varianta viabila la sistemele de incalzire mai scumpe, precum Ariston sau Immergas.

„Din punctul meu de vedere, existenta unei centrale termice Motan este esentiala iarna. Sunt inca multumit cu ea, nu depasesc 850lei/luna pentru o suprafata de 130 mp si 5 calorifere in functiune.
Parerea mea este sa dati drumul mai incet la calorifere, ca sa nu fie la maxim, iar cele care sunt mai aproape de centrala si mai incet si veti vedea o reducere substantiala a costurilor si aceeasi eficienta.

Iar cand dati mai incet caloriferele, faceti-o de pe partea de retur, nu de pe tur. In ceea ce priveste centrala Motan nu am avut absolut niciun eveniment neplacut, nu am avut nicio revizie, nici macar o verificare si functioneaza bine. Este intr-adevar mai simplista in comparatie cu altele, dar de multe ori obiectele simple sunt mai durabile fata de cele sofisticate.”

Aceasta este una dintre miile de recenzii lasate de consumatori in mediul online despre centralele termice Motan.

Ca urmare, aceste centrale Motan reprezinta o alegere excelenta pentru oricine cauta un cazan de inalta calitate, accesibil si usor de intretinut.

Coduri eroare centrala termica Motan

Codurile de eroare sunt instrumente de diagnosticare importante pentru inginerii care lucreaza la centralele termice.

Ele ajuta la identificarea problemelor legate de echipamentele si sistemele centralei si pot fi utilizate pentru a remedia problemele.

Cu toate acestea, codurile de eroare pot fi, de asemenea, confuze si dificil de interpretat.

Acesta este adesea cazul cand sunt prezente mai multe coduri sau cand semnificatia unui cod nu este clara.

In aceste situatii, este important sa va consultati cu un expert care va poate ajuta sa descifrati codurile si sa determinati cea mai buna cale de actiune.

Mai jos veti sa gasiti o lista cu unele dintre cele mai importante coduri de eroare pentru centrale Motan si acestea sunt:

coduri eroare Motan
coduri eroare Motan MKDens

Concluzie centrale Motan: ieftine si bune

Daca sunteti in cautarea unei unitati de incalzire care este fiabila, eficienta si perfecta pentru o gama larga de proprietati, atunci nu cautati mai mult decat sistemele de incalzire centrala Motan.

Gama lor de 24 kW este ideala pentru casele mai mici, deoarece nu consuma multa energie, dar furnizeaza totusi multa caldura.

Mai mult, cu noua gama de centrale termice in condensare Motan care atinge o eficienta de peste 95% si primeste un rating A, puteti fi siguri ca primiti un produs de inalta calitate care nu va va dezamagi.

Asa ca nu ezitati – daca aveti nevoie de o noua unitate de incalzire, asigurati-va ca verificati centralele termice Motan.

4 comentarii

  1. Bună ziua! Este normal ca o centrală Motan 25kw în condensare, să scoată apă pe tubul de evacuare a gazelor? mulțumesc!

    • Buna ziua! Pe tubul de evacuare al unei centrale termice in condensare sunt scoase: gaze arse, dioxid de carbon, vapori de apa si NOx.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *