Centrala Electrica 220v de Apartament Pareri 2023. Merita?

O centrala electrica 220v devine esentiala in lipsa gazului sau a altei surse de incalzire.

Daca doriti sa economisiti bani si energie, va trebui insa sa alegeti cea mai buna centrala electrica de apartament.

Printre cele mai recunoscute modele se afla cele de la Bosch si Protherm.

Pentru confort sporit, alegeti un model cu boiler incorporat pentru apa calda.

Selectati una dintre aceste centrale termice electrice pentru a vedea pret + caracteristicile de top ale fiecareia:

Centrala de apartament Protherm 6 kW
Centrala electrica pentru incalzire Habitat 6 kW
Centrala electrica MIKOTERM 6 kW
Centrala electrica Conter Heating 6 kW
Centrala electrica Ray 9 kW Protherm 
Centrala electrica THERMEX E915 – 15 kW
Centrala electrica de apartament Ferroli 18 kW
Centrala electrica Maktek Omega 24 KW cu ACM 
Centrala electrica pentru vila Bosch 24 kW
Centrala electrica Ariston 24 kW

Spre deosebire de cazanele pe gaz, centralele electrice sunt silentioase si mult mai simplu de instalat.


Ce este o centrala electrica 220v?

Centralele electrice functioneaza pe acelasi principiu ca si centralele pe gaz traditionale, dar, in timp ce una pe gaz clasica foloseste gazul pentru a incalzi apa, o centrala electrica 220v incalzeste apa menajera pentru sistemul de incalzire folosind electricitate.

Cazanele electrice ofera in continuare toate avantajele incalzirii centrale combi, fara a fi nevoie de o alimentare cu gaz.

Acest lucru face ca acestea sa fie o optiune ideala pentru locuintele care nu au acces la reteaua de gaz sau care au restrictii privind cazanele cu gaz, cum ar fi cladirile istorice sau alte locuintele.

De asemenea, aceste centrale electrice 220v sunt 100% eficiente, ceea ce inseamna ca nu exista pierderi de caldura sau emisii de carbon asociate cu utilizarea lor.

In plus, ele sunt simplu si rapid de instalat si ofera apa calda nelimitata la cerere.

Costul initial al unei centrale electrice de apartament este adesea mai ieftin decat cel al unui cazan pe gaz, petrol sau GPL.

De asemenea, acestea sunt considerate mai ecologice, deoarece nu produc emisii de dioxid de carbon sau emisii NOx.

Centralele electrice pot furniza atat incalzire, cat si apa calda, dar exista adesea o limita la cantitatea de apa calda care poate fi produsa in acelasi timp.

In acest caz, un boiler poate fi utilizat impreuna cu centrala electrica 220v pentru a furniza un flux continuu de apa calda.

Acestea sunt adesea folosite in casele cu mai multe bai pentru a se asigura ca exista o cantitate suficienta de apa calda.

Aceste centrale electrice 220v sunt o alegere populara pentru multi proprietari de locuinte datorita accesibilitatii lor si a beneficiilor pentru mediu.

Cum functioneaza centrala electrica de apartament?

O centrala electrica 220v este o piesa esentiala de echipament in multe case, furnizand caldura si apa calda la cerere.

Exista o varietate de tipuri diferite de centrale disponibile pe piata, dar cele electrice devin din ce in ce mai populare datorita eficientei lor si a faptului ca sunt prietenoase cu mediul inconjurator.

Centrala electrica Vaillant 6 kW

O centrala electrica de apartament functioneaza prin incalzirea apei in interiorul unui boiler incoporat, folosind o serie de elemente electrice de incalzire.

Atunci cand apa atinge o temperatura suficient de ridicata, aceasta este circulata in toata casa prin intermediul unei pompe, trecand prin radiatoare pentru a furniza caldura.

Centralele electrice sunt foarte eficiente si pot fi utilizate in casele cu panouri solare pentru a oferi o sursa de caldura si mai sustenabila din punct de vedere ecologic.

Tipuri de centrale electrice

Exista doua tipuri principale de centrale electrice: sistemele combi si centralele numai pentru caldura (obisnuite).

Centralele electrice combi furnizeaza atat caldura, cat si apa calda, in timp ce cazanele clasice furnizeaza doar caldura.

1. Centrala electrica 220v combi

Cazanele electrice sunt o alegere frecventa pentru multi proprietari de locuinte datorita usurintei de instalare si a costului relativ scazut.

Cu toate acestea, un dezavantaj al acestor centrale electrice de apartament este ca pot fi mai putin eficiente din punct de vedere energetic decat alte tipuri de cazane.

Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea incalzesc apa la cerere, ceea ce inseamna ca utilizeaza mai multa energie decat o centrala electrica 220v care este destinata doar pentru incalzire.

Cu toate acestea, compensatia este ca ele nu necesita un boiler electric care sa stocheze apa calda, ceea ce le face o optiune buna pentru locuintele cu spatiu limitat.

In cele din urma, decizia de a alege sau nu o centrala electrica 220v combi depinde de nevoile si gusturile dumneavoastra.

2. Centrala electrica de apartament clasica (doar pentru incalzire)

O centrala electrica 220v numai pentru caldura, cunoscuta si sub numele de cazan conventional sau obisnuit, furnizeaza caldura direct la radiatoare.

Acestea sunt cele mai potrivite pentru casele mai mari, cu o cerere mai mare de energie termica.

Acest lucru se datoreaza faptului ca ele incalzesc si stocheaza apa calda separat pentru momentul in care aveti nevoie de aceasta, mai degraba decat sa o incalzeasca „la cerere”, cum ar fi o centrala electrica combi, care ar putea sa nu fie capabila sa o incalzeasca suficient de repede pentru a satisface cererea.

In timp ce cazanele electrice obisnuite au unele avantaje, ele prezinta si unele dezavantaje.

Unul dintre cele mai mari inconveniente ale acestora este faptul ca ocupa mai mult spatiu decat centralele combi sau cu boiler incorporat.

Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea necesita doua rezervoare separate – unul pentru apa calda si unul pentru apa rece.

Aceste rezervoare trebuie, de obicei, sa fie amplasate in zone diferite ale casei, ceea ce poate ocupa mult spatiu suplimentar.

In plus, cazanele electrice clasice necesita, in general, mai mult timp pentru a se incalzi decat alte tipuri de centrale, ceea ce poate fi frustrant pentru proprietarii de locuinte care se grabesc.

Cu toate acestea, aceste centrale electrice 220v traditionale pot oferi unele avantaje, cum ar fi faptul ca sunt mai usor de reparat decat alte tipuri de cazane.

Pentru proprietarii de locuinte care isi analizeaza toate optiunile, cazanele electrice clasice merita cu siguranta o privire mai atenta.

3. Centrala electrica 220v cu boiler incorporat

O centrala electrica cu boiler incorporat este un tip de cazan care nu necesita un rezervor de apa calda separat.

In schimb, acesta foloseste apa deja existenta in sistem pentru a incalzi centrala si a face sa circule apa calda.

Acest lucru poate fi un avantaj daca aveti o casa mica sau daca dispuneti de putin spatiu, deoarece nu va trebui sa gasiti loc pentru un boiler de apa calda separat.

Aceste centrale electrice cu boiler incorporat sunt, de asemenea, concepute pentru a se potrivi intr-un dulap standard de climatizare, astfel incat, daca aveti spatiu, ar putea fi o solutie atractiva ” all-in-one”.

Cu toate acestea, retineti ca, in general, aceste tipuri centrale necesita mai multa intretinere decat alte tipuri de sisteme de incalzire asa ca asigurati-va ca cititi informatiile cu atentie inainte de a face achizitia.

Cele mai bune centrale electrice 220v

In ultimii ani, in industria centralelor electrice a existat o tendinta din ce in ce mai mare de utilizare a componentelor prefabricate.

Aceasta abordare ofera o serie de avantaje, inclusiv reducerea timpului si a costurilor de constructie, precum si o siguranta si un control al calitatii imbunatatite.

Ca urmare, o serie de companii au aparut ca lideri in acest domeniu, oferind o gama de solutii pentru centrale electrice de apartament.

Iata cateva dintre cele mai populare marci din aceasta piata in crestere rapida:

1. Centrala electrica Ray 9 kW KE/14 EU PROTHERM

Noua centrala Ray 9 kW de la Protherm este o completare binevenita la gama de centrale electrice a companiei.

Cu puteri cuprinse intre 6 kW si 28 kW, seria Ray ofera functii esentiale, incorporand in acelasi timp caracteristici imbunatatite fata de generatiile precedente.

Aceste noi functionalitati includ o suflanta de aer automata si posibilitatea de a monta in cascada pana la 7 unitati cu alte dispozitive de incalzire.

Datorita performantelor si fiabilitatii sale demonstrate, centrala electrica 220v Ray 9 kW va fi cu siguranta o alegere populara in randul consumatorilor care cauta o modalitate eficienta si eficace de a-si incalzi locuintele sau societatile comerciale.

Datorita dotarilor sale imbunatatite, centrala electrica cu boiler incorporat Ray 9 kW este sigura ca va oferi rezultate si mai bune decat predecesorii sai, ceea ce o face o alegere excelenta pentru oricine se afla pe piata pentru o noua centrala electrica de apartament.

Centrala electrica Protherm Ray de 9 kW este o unitate care poate fi montata pe perete si nu dispune un sistem de preparare a apei calde.

Aceasta poate fi utilizata pentru a incalzi incaperi de pana la 57 m². Cu o putere de incalzire utila maxima de 9 kW, este o alegere ideala pentru casele sau apartamentele mai mici.

Unitatea este usor de instalat si este livrata cu toata feroneria necesara. De asemenea, are incorporat un sistem de protectie impotriva supraincalzirii pentru a preveni deteriorarea sa.

2. Centrala electrica Bosch Tronic Heat 3500 6 kW

Bosch Tronic Heat 3500 6 kW este o centrala electica de apartament puternica si compacta, ideala pentru prepararea apei calde menajere.

Unitatea are un kit de conectare externa care include o supapa cu 3 cai, iar modulul EKR permite functionarea unitatii in functie de temperatura exterioara.

Modulul KASK permite conectarea in cascada a pana la 6 unitati, ceea ce o face o solutie versatila si scalabila pentru o gama larga de aplicatii.

Centrala Bosch Tronic Heat 3500 6 kW este o unitate fiabila si durabila, care va asigura ani de zile o functionare fara probleme.

Datorita comenzilor sale intuitive si designului modern, aceasta este o alegere excelenta pentru orice casa sau firma.

Centrala electrica Bosch Tronic Heat 3500 este o solutie de incalzire excelenta pentru spatiile in care nu pot fi instalate echipamente pe gaz.

Aceasta ofera o gama larga de modele cu puteri cuprinse intre 4 kW si 24 kW, ceea ce o face o alegere ideala pentru o varietate de aplicatii.

Conexiunea trifazica pe toata gama de putere asigura faptul ca ea poate fi conectata la o mare varietate de surse de energie, iar conexiunea monofazata de pana la 12 kW faciliteaza instalarea in orice locatie.

Cu o constructie robusta si comenzi usor de folosit, Bosch Tronic Heat 3500 6 kW este centrala electrica 220v perfecta pentru orice spatiu.

Are un nivel de zgomot de numai 39 dB, ceea ce o face una dintre cele mai silentioase sisteme de incalzire de pe piata.

De asemenea, are un design compact si cantareste doar 22 kg, ceea ce o face usor de montat.

3. Centrala electrica Ferroli 18 kW

Centrala de perete Ferroli este un tip de tehnologie alternativa de incalzire folosita in locul gazului natural, a combustibilului solid sau lichid.

Echipamentul de incalzire Ferroli este unul dintre cele mai eficiente dispozitive de incalzire de pe piata in prezent, cu un nivel de eficienta de pana la 99%.

Acest nivel ridicat de eficienta se datoreaza conceptului sau inovator si metodei de producere a apei calde controlate de catre microprocesor.

De asemenea, centrala electrica Ferroli 18 kW este o unitate foarte compacta, ceea ce o face o alegere ideala pentru utilizarea in spatii mici.

In plus, unitatea este foarte silentioasa, ceea ce o face perfecta pentru utilizarea in zonele in care nivelul de zgomot trebuie mentinut la un nivel minim.

Afisajul digital este mare si simplu de utilizat, facilitand accesul la meniul de functionare si alegerea parametrilor de lucru.

Aceste centrale electrice de apartament Ferroli sunt, de asemenea, foarte performante, asigurand un nivel constant a puterii de iesire.

In plus, centralele electrice de perete Ferroli de 18 kW sunt foarte usor de instalat, ceea ce le face o alegere excelenta pentru cei care au nevoie de o solutie de alimentare rapida si usoara.

Centralele electrice murale Ferroli de 18 kW au multe caracteristici care le fac ideale pentru o gama larga de aplicatii.

Cu o capacitate a vasului de expansiune de 10 l si un nivel de zgomot de 38 dB, acestea sunt foarte eficiente si necesita putina intretinere.

Cum am ales cele mai bune centrale electrice de apartament?

Exista cativa factori care trebuie luati in seama atunci cand cumparati o centrala electrica de 220v. Primul este eficienta.

Cautati un model care are o eficienta energetica de 99% sau mai mare. Acest lucru va va ajuta sa va mentineti facturile de energie la un nivel scazut.

Urmatorul factor de luat in considerare este nivelul de zgomot. Unele centrale electrice sunt mai zgomotoase, in timp ce altele sunt mult mai silentioase.

Alegeti un model care nu va va perturba viata de zi cu zi. Un alt element important este usurinta de instalare.

Unele modele pot fi destul de dificil de montat, asa ca asigurati-va ca cititi cu atentie instructiunile inainte de a face achizitia.

In cele din urma, aveti in vedere dimensiunile unitatii. Asigurati-va ca se va potrivi in spatiul pe care il aveti la dispozitie.

Luand in considerare acesti factori, puteti fi sigur ca veti alege cea mai buna centrala electrica de apartament pentru propriile nevoi.

Pret – centrala termica 220v

O centrala electrica 220v este un echipament esential in orice casa, asigurand caldura si apa calda pe tot parcursul anului.

Cu toate acestea, cumpararea unui cazan poate fi o sarcina descurajanta, cu atat de multe marci, modele si dimensiuni diferite pe piata.

Pentru a ajuta la simplificarea procesului, ghidul nostru rapid de preturi pentru centrale electrice de apartament ofera o prezentare generala a diferitelor tipuri de produse si a preturilor acestora.

Ca si in cazul cazanelor pe gaz, preturile vor varia in functie de putere (kilowati ora). Cu cat este mai mare Kw/h, cu atat este mai mare costul.

Daca doriti un boiler pentru apa calda, acesta va fi, de asemenea, un cost separat. Atunci cand comparati preturile, este important sa va amintiti ca mai ieftin nu inseamna intotdeauna mai bun.

In plus fata de costurile initiale, luati in considerare costurile de functionare, garantia si serviciile post-vanzare atunci cand luati o decizie.

Producator
centrala electrica
Model
Destinatia
centralei
Putere kW Eficienta
energetica
GarantiePret centrala
electrica

(LEI)
PROTHERMRay KE/14 EU Incalzire 6 – 28 kW 99,5% 3 Ani2500 – 3500
MIKOTERMTK  Incalzire 6 – 9 kW 99% 2 Ani 2000
KospelHabitat Incalzire 6 – 36 kW 99% 2 Ani2500 – 3800
MaktekOmegaIncalzire6 – 50 kW100%2 Ani2500 – 6200
FerroliLEBIncalzire & ACM6 – 18 kW99,5%4 Ani3800 – 4800
BoschTronic Heat 3500Incalzire6 – 24 kW97,5%2 Ani2700 – 3800
ConterHeatingIncalzire6 – 12 kW98%2 Ani2150 – 2250
THERMEXE909, E912,
E915
Incalzire & ACM10,5 – 15 kW98%2 Ani3500 – 4100

Pareri si Forum – centrala termica de apartament

Pe baza recenziilor pe care le-am citit in mediul online, se pare ca centralele electrice de 220v sunt o alegere inteleapta pentru oricine cauta un sistem de incalzire eficient din punct de vedere energetic si ecologic.

In plus, aceste sisteme de incalzire par sa aiba costuri de instalare reduse si functioneaza foarte silentios – ceea ce le face ideale pentru apartamente sau orice alta locuinta in care nivelul de zgomot ar putea fi o problema.

Dezbaterea privind incalzirea centrala in apartamente dureaza de ani de zile.

Exista argumente pro si contra atat pentru centralele electrice, cat si pentru cele pe gaz, si poate fi dificil sa decideti care este cea mai buna pentru locuinta dumneavoastra.

Cazanele pe gaz tind sa fie mai scumpe de instalat, dar sunt de obicei mai puternice, ceea ce le face o alegere buna pentru casele mai mari.

Centralele electrice 220v sunt mai putin costisitoare de instalat si sunt mai eficiente, dar s-ar putea sa nu fie capabile sa furnizeze suficienta caldura pentru o casa mare.

In cele din urma, decizia de a alege tipul de centrala termica depinde de propriile nevoi si de preferintele fiecaruia dintre dumneavoastra.

Avantajele si dezavantajele unei celetrale electrice

Avantaje centrala electrica 220vDezavantaje centrala electrica 220v
Randament termic de 99%.
Excelenta daca nu beneficiati de o sursa de alimentare cu gaz de la retea – nu necesita combustibili solizi in casa.
Functioneaza cu panouri solare si baterii de stocare a energiei solare.
Cheltuieli mici de montare a centralei electrice.
Nivel redus al cheltuielilor de functionare in ceea ce priveste serviciile de intretinere.
Foarte silentioasa gratie numarului foarte redus de componente in miscare.
Fara cos de fum pentru centrala, asadar nu trebuie sa fie montat pe peretii exteriori.
Centralele electrice combi furnizeaza instantaneu incalzire si apa calda de la aceeasi unitate.
Energia electrica are un pret mai mare decat gazul narural, ceea ce inseamna ca facturile de curent vor fi mai mari.
Centralele electrice combi se vor descurca cu dificultate in locuintele mari.
Sistemele de panouri solare nu functioneaza cu centralele electrice decat in timpul zilei.
Cele mai multe centrale electrice 220v au o garantie de numai 2 ani.

Concluzie – centrale electrice de apartament

Atunci cand incepeti sa comparati centralele electrice combi cu cele pe gaz, este usor de observat ca cele pe combustibil gazos au destul de multe avantaje.

Poate cel mai important pentru majoritatea proprietarilor de case si a familiilor este faptul ca sunt mai putin costisitoare pentru functionare.

In plus, acestea sunt de obicei mai puternice si, prin urmare, sunt mai potrivite pentru locuintele mai spatioase care necesita mai multa putere deodata.

Aceste centrale electrice 220v pot avea un design elegant si pot fi mai usor de instalat, dar cand vine vorba de performanta si rentabilitate, cele pe gaz ies in fata.

In ceea ce priveste costurile de functionare, cazanele combi pe gaz castiga de obicei in fata celor electrice.

Acest lucru se datoreaza faptului ca gazul este de obicei mai ieftin decat electricitatea. De asemenea, centralele pe gaz tind sa fie mai practice, deoarece pot fi utilizate cu o varietate de surse de combustibil.

Cu toate acestea, exista unele situatii in care o centrala electrica cu boiler incorporat poate fi o optiune mai buna.

De exemplu, daca locuiti intr-o zona in care nu exista alimentare cu gaze naturale sau daca doriti sa va conectati centrala electrica de apartament la o sursa de energie regenerabila, cum ar fi panourile solare, atunci un cazan electric poate fi o optiune mai buna.

De asemenea, acestea tind sa fie mai mici si mai compacte decat cele pe gaz, astfel incat acestea pot fi o solutie buna daca spatiul este limitat.

In cele din urma, cea mai buna centrala electrica 220v pentru dvs. va tine de prioritatile si gusturile fiecaruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *