Cele mai bune Usi de Exterior Case. Modele Rezistente Ieftine

Cele mai bune usi de exterior sunt o parte foarte importantă a oricărei case.

Acestea protejează locuința de intemperii, împiedică pătrunderea intrușilor și adaugă personalitate.

Dacă ești în căutarea celor mai bune uși de exterior pentru casa ta, iată cateva dintre cele mai bune opțiuni:

Usa metalica clasica
Usa Kira de exterior PVC
Usa metalica cu MDF hidrofugat 
Usa metalica dubla de exterior
Usa de exterior termopan
Usa dubla cu geamuri
Usa de exterior termopan case
Usa metalica exterior geam mic
Usa exterior termopan 150×210
Usa metalica exterior gri antracit

Din ce material sunt facute cele mai bune usi de exterior?

Când vine vorba de alegerea unui material pentru usa de exterior, trebuie să țineți cont de câteva lucruri.

Clima din zona dumneavoastră este un factor important – dacă locuiți într-o zonă cu ierni aspre, veți dori să alegeți un material care nu se va deforma sau crăpa la frig.

Dacă vă aflați într-o zonă cu furtuni, veți dori ceva care să reziste la vânturi puternice fără a fi smuls din balamale.

Iar dacă aveți parte de multă ploaie, veți dori un material care să nu putrezească sau să mucegăiască.

De asemenea, va trebui să vă gândiți la întreținerea și îngrijirea generală a ușii dumneavoastră – unele materiale necesită mai multă atenție decât altele.

Și, în cele din urmă, veți dori să luați în calcul costul total al usii de exterior pentru case – atât prețul inițial de achiziție, cât și costurile de întreținere și înlocuire pe termen lung.

 • Usi de exterior din lemn

Ușile de exterior din lemn au un farmec clasic care poate adăuga atractivitate casei dumneavoastră. Cu toate acestea, ele au și unele dezavantaje.

În special, lemnul are tendința de a absorbi umezeala, ceea ce poate duce la deformare, umflături sau chiar la putrezire.

Pentru a preveni acest lucru, aceste usi din lemn de exterior ar trebui să fie izolate de îndată ce sunt instalate și este important să le ingrijiti în mod regulat.

De asemenea, ușile din lemn se deformează în timp și necesită o întreținere regulată pentru a le menține în stare de funcționare corespunzătoare.

Vă recomandăm să alegeți usi de exterior pentru case din fibră de sticlă sau oțel pentru o satisfacție maximă.

Cele din fibră de sticlă și oțel oferă același aspect clasic ca și lemnul, dar fără riscul deteriorării din cauza umiditatii.

Ușile de exterior din fibră de sticlă și oțel sunt, de asemenea, mai durabile decât lemnul și necesită mai puțină întreținere în timp.

 • Usi de exterior din PVC

Ușile exterioare din PVC sunt extrem de apreciate datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă.

În primul rând, acestea necesită foarte puțină întreținere și vor rezista la intemperii până la 30 de ani.

Acest lucru le face să fie o alegere excelentă pentru orice casă, deoarece nu va trebui să vă faceți griji cu privire la repararea sau înlocuirea constantă a acestora.

De asemenea, sunt eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce ajută la menținerea căldurii în casă iarna și a răcorii vara.

În plus, aceste usi de exterior din PVC au proprietăți excelente de izolare fonică, astfel încât vă puteți bucura de liniște și pace în casa dvs.

În cele din urmă, acestea sunt foarte sigure și respectă toate reglementările necesare în materie de construcții.

Acest lucru le face să fie o alegere excelentă pentru orice casă, deoarece puteți fi siguri că familia dumneavoastră este în siguranță.

 • Usi de exterior din otel

Dacă sunteți în căutarea unei uși care să fie atât rezistenta, cât și sigură, atunci o usa de exterior din otel este cea mai bună opțiune.

Acestea sunt realizate cu un cadru interior puternic, care este apoi umplut cu izolație din spumă de înaltă densitate.

Acest lucru le face mult mai rezistente decât ușile din lemn sau fibră de sticlă și înseamnă că este mai puțin probabil să se deformeze sau să se crape în timp.

În plus, suprafața netedă a unei usi de exterior ieftine din otel este mult mai greu de forțat pentru potențialii intruși.

Tipul de finisaj al unei uși de exterior din oțel poate avea un impact important asupra durabilității și atractivității acesteia.

Majoritatea acestora sunt acoperite cu un finisaj din poliester încrustat care necesită vopsire periodică.

Cu toate acestea, versiunile premium beneficiază de un strat de vinil, care este similar cu cel de pe ferestrele placate cu vinil.

Această rezistență sporită la intemperii poate contribui la prelungirea duratei de viață a usii de exterior pentru case și la menținerea aspectului său optim.

Unele usi de exterior din otel au chiar și un strat de acoperire din fibră de sticlă colorată sau un furnir din lemn laminat.

Aceste finisaje de înaltă calitate oferă un nivel suplimentar de protecție împotriva condițiilor meteorologice și conferă ușii un aspect mai luxos.

Indiferent dacă alegeți un finisaj de bază sau unul de calitate superioară, o ușă din oțel de exterior poate fi un accesoriu excelent pentru casa dvs.

 • Usi de exterior din aluminiu

Ușile de exterior din aluminiu sunt o alegere populară atât pentru aplicațiile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale.

La fel ca cele din oțel, acestea utilizează un interior izolat acoperit de o carcasă metalică.

Cu toate acestea, spre deosebire de alte sisteme de uși, versiunile din aluminiu sunt vândute exclusiv prin intermediul dealerilor.

Acest lucru asigură că acestea sunt instalate corespunzător și că clientul beneficiază de toate avantajele garanției.

Aceste usi din aluminiu de exterior au un finisaj cu email ars, astfel încât nu au nevoie de vopsire și nu ruginesc niciodată – ceea ce explică garanțiile de 20 de ani care sunt obișnuite.

În plus, aceste usi de exterior pentru case sunt extrem de durabile și necesită puțină întreținere, ceea ce le face o alegere ideală pentru familiile sau întreprinderile aglomerate.

Dacă sunteți în căutarea unei usi duble de exterior care vă va oferi ani de zile de servicii fără probleme, o ușă din aluminiu este o opțiune excelentă.

Tipuri de usi de exterior pentru case

Atunci când vine vorba de alegerea unei uși exterioare pentru casa dvs., există o varietate de factori care trebuie luați în considerare.

Cel mai important lucru este să găsiți o ușă care să fie atât funcțională, cât și elegantă. Cele mai polulare modele de usi de exterior sunt urmatoarele:

 • Usi de exterior olandeze

Ușile de exterior olandeze au multe de oferit atât în ceea ce privește funcția, cât și stilul.

După cum sugerează și numele, ele au venit inițial din Olanda, unde erau folosite la ferme ca o modalitate de a împiedica animalele să scape, permițând în același timp aerului proaspăt și luminii solare să intre în interior.

Astăzi, ușile olandeze sunt cel mai adesea folosite ca usi de exterior, dar pot fi folosite și în interiorul casei, cum ar fi între bucătărie și sufragerie sau între camera de zi și hol.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre ușile olandeze este că pot fi personalizate pentru a se potrivi oricărui decor.

De exemplu, ele pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv lemn, PVC și oțel, și pot fi finisate în orice culoare sau stil.

Ușa de exterior olandeză este o soluție unică și practică pentru casele cu animale de companie sau copii mici.

Porțiunea inferioară a ușii poate fi lăsată închisă, păstrând câinii și copiii în siguranță în interior și permițându-vă în același timp să întâmpinați vizitatorii.

Acest design permite, de asemenea, o circulație sporită a aerului și a luminii naturale, ceea ce o face o alegere ideală pentru casele din climatele calde.

În plus, acestea sunt adesea mai accesibile decât ușile de exterior tradiționale, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru proprietarii de locuințe cu un buget limitat.

 • Usi de exterior franceze

Când vine vorba de uși, există multe opțiuni diferite din care puteți alege.

Ușile glisante sunt o alegere populară pentru mulți proprietari de case, deoarece permit o cantitate amplă de lumină în casă și oferă acces ușor la exterior.

Cu toate acestea, ușile de exterior franceze oferă o alternativă sofisticată la ușile glisante.

La fel ca cele glisante, ușile franceze pun în evidență sticla, astfel încât lumina se poate împrăștia liber în spațiul dumneavoastră.

Cu toate acestea, principala diferență este că această pereche de usi duble de exterior se deschide sau se închide, spre deosebire de alunecarea pe o șină a celor glisante.

În cazul ușilor de exterior franceze, una dintre ele este statica și se blochează pe loc în cea mai mare parte a timpului.

Cealaltă usa metalica rezistenta este cea pe care o veți deschide și închide pentru acces.

Atunci când aveti nevoie și doriți o intrare mai largă, deblocați ușa statica și ambele usi de exterior franceze se pot deschide pentru o intrare mai largă.

Acestea adaugă o notă de eleganță oricărei case și sunt o modalitate excelentă de a lăsa lumina naturală să intre în spațiul dvs.

 • Usi de exterior cu geam termopan

Ușile de exterior cu geamuri termopan sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți eficiența termică a casei dumneavoastră.

Prin reținerea unui strat de aer între două geamuri, acestea ajută la menținerea căldurii în interior și a frigului afară.

Acest lucru poate face o mare diferență în ceea ce privește facturile de energie, precum și în ceea ce privește confortul locuinței dvs.

Aceste usi exterior case cu geam termopan oferă, de asemenea, o izolare fonică excelentă, ținând la distanță zgomotele nedorite din afară.

Și, pentru că sunt atât de bine izolate, pot ajuta, de asemenea, la reducerea condensului și a umezelii.

 • Usi de exterior antiefractie

În lumea de astăzi, securitatea este mai importantă ca niciodată.

Proprietarii de locuințe caută mereu modalități de a-și proteja familiile și proprietățile, iar una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este instalarea unei usi de exterior antiefractie.

Acestea sunt concepute pentru a oferi un nivel suplimentar de protecție și sunt disponibile într-o varietate de materiale și stiluri.

Cele mai multe uși de apartament blindate sunt fabricate din metal, iar multe dintre ele au panouri securizate sau din sticlă care oferă o vedere clară spre exterior.

În plus, ușile antiefractie au adesea un design ornamentat care adaugă frumusețe casei.

Dacă sunteți în căutarea unei măsuri suplimentare de securitate pentru casa dvs., o usa de exterior antiefractie este o alegere excelentă.

Sfaturi pentru cea mai buna usa exterior pentru casa

 • Comparati preturile online

Având în vedere că atât de mulți comercianți cu amănuntul oferă acum atât opțiuni de cumpărare online, cât și la magazinele fizice, poate fi greu să știi de unde să începi atunci când cauți o usa metalica rezistenta.

Cu toate acestea, experții sunt de acord că efectuarea cercetărilor online înainte de a vizita un magazin vă poate economisi timp.

Site-urile web ale producătorilor sunt o resursă excelentă pentru a afla mai multe despre materialele și construcția unei usi de exterior ieftine, iar aceștia oferă adesea cataloage care vă pot ajuta să găsiți un retailer local.

Chiar dacă nu vedeți modelul exact pe care îl căutați, unul similar vă poate da o idee bună despre finisaj și calitatea generală.

Petrecându-vă timp pentru a face cercetări online, veți putea să vă reduceți opțiunile și să luați o decizie mai bine informată atunci când veți vizita în cele din urmă un magazin.

 • Verificati eficienta energetica

Ușile de exterior din oțel și PVC sunt, în general, mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele din lemn.

Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt mai bune la izolarea împotriva transferului de căldură.

Tocurile, structura și sticla acestor usi de exterior rezistente la intemperii sunt, de obicei, mult mai bine montate și etanșate decât cele din lemn, ceea ce ajută la reducerea cantității de căldură care se pierde.

Cu toate acestea, este important de reținut că ușile reprezintă un procent foarte mic din suprafața totală a unei case.

În consecință, ele reprezintă, de obicei, doar o cantitate mică a pierderii de căldură.

Cea mai mare parte a căldurii se pierde de fapt prin jurul ușii, mai degrabă decât prin ușa în sine.

 • Verificati nivelul de siguranta

O încuietoare de calitate pentru usa de exterior este un element important pentru a descuraja spargerile și jafurile.

Mulți infractori sparg ușile cu piciorul pentru a intra, dar dacă ușa dvs. nu este goală pe interior, nu aceasta este cea care îi lasă pe hoți să intre.

Testele noastre cu un berbec au arătat că există puține diferențe de rezistență între materialele ușilor.

Toate au eșuat în cele din urmă din cauza faptului că montantul ușii de exterior s-a rupt în apropierea broaștei, deși am constatat, de asemenea, că încuietorile și broaștele îmbunătățite pot crește considerabil rezistența usii de exterior pentru case la efracție.

Pe lângă o încuietoare de calitate, este important să aveți o usa de apartament robustă, instalată și întreținută corespunzător.

Dacă aveți orice îngrijorare cu privire la securitatea locuinței dumneavoastră, este o idee bună să vă consultați cu un profesionist în materie de lăcătușerie sau cu un expert în securitatea locuinței.

Concluzie

Dacă ești în căutarea unei noi uși de exterior, trebuie să iei în considerare câțiva factori importanți.

Am prezentat cele mai bune uși de exterior pentru case și de ce ar putea fi potrivite pentru proprietatea ta.

Fie că ești interesat de durabilitate, eficiență energetică, securitate sau de toate cele de mai sus, una dintre aceste uși îți va îndeplini cu siguranță dorințele.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *