Cele mai bune Centrale Termice pe Gaz Ieftine ▷ Forum 2024

Doresti sa stii care sunt cele mai bune centrale termice pe gaz ieftine 2024?

Nu mai cauta raspunsuri pe forumuri. Vezi aceste modele recomandate de specialistii nostri in instalatii termice.

O centrala termica pe gaz ieftina si buna moderna ofera eficienta energetica sporita. Acest lucru se traduce prin costuri mai mici la incalzire si apa calda pe tot anul.

Pachete si promotiii la cele mai bune centrale pe gaz in condensatie 2024:

Centrala murala in condensare Ariston 24 kw
Centrala murala in condensare Ariston 24 kw
Centrala termica in condensare Ferroli Bluehelix 24 kW
Centrala termica in condensare Ferroli Bluehelix 24 kW
 Centrala termica in condensare Immergas Victrix TERA
Centrala termica in condensare Immergas Victrix TERA
Centrala in condensare Ariston Genus One 24
Centrala in condensare Ariston Genus One 24
Pachet centrala in condensare Ariston Alteas One Net cu kit
Pachet centrala in condensare Ariston Alteas One Net cu kit
Centrala termica in condensare WOLF FGB 35 kW
Centrala termica in condensare WOLF FGB 35 kW
Pachet Centrala termica inteligenta Ariston Clas One 30 kW cu termostat Salus
Pachet Centrala termica inteligenta Ariston Clas One 30 kW cu termostat Salus
Centrala termica pe gaz Motan Condens Plus 100
Centrala termica pe gaz Motan Condens Plus 100
Oferta centrala Ariston Genus One 24 cu calorifere
Oferta centrala Ariston Genus One 24 cu calorifere
Centrala termica Viessmann Vitodens 100-W B1KF 32 kW WIFI
Centrala termica Viessmann Vitodens 100-W B1KF 32 kW WIFI

Toate aceste modele ofera avantajul unei instalari facile oriunde exista o instalatie de gaze.

Desi preturile la gaz au crescut in ultimii ani, incalzirea cu gaze naturale este inca o alegere populara pentru multi proprietari de locuinte.

Exista mai multe motive pentru acest lucru, principalul dintre ele fiind eficienta ridicata a sistemelor de incalzire centrala moderne pe gaz.

O centrala termica pe gaz ieftina dar bine intretinuta poate arde combustibilul cu foarte putina risipa, ceea ce inseamna ca proprietarii de locuinte se pot bucura de multa caldura fara a fi nevoiti sa isi faca griji cu privire la facturile mari de energie.

In plus, gazul natural are o valoare calorica relativ ridicata, ceea ce inseamna ca elibereaza o cantitate mare de caldura atunci cand este ars.

Acest lucru il face o alegere ideala pentru cei care doresc sa isi maximizeze eficienta incalzirii.

De asemenea, cele mai bune centrale termice pe gaz necesita o intretinere relativ redusa, ceea ce le face o optiune convenabila pentru familiile ocupate.

Luati impreuna, acesti factori fac din incalzirea cu gaze naturale o alegere confortabila si accesibila pentru multi proprietari de locuinte.

Atunci cand vine vorba de economisirea energiei si protejarea mediului, centralele termice in condensatie pe gaz sunt o alegere de top pentru multi proprietari de case.

Acestea sunt cu pana la 30% mai eficiente decat modelele conventionale pe gaz si emit cu pana la 70% mai putina poluare.

Tipuri de centrale termice pe gaz ieftine

Principala diferenta intre centralele termice pe gaz conventionale si cele in condensatie consta in modul in care acestea trateaza gazele de ardere.

La centrala conventionala, gazele de ardere sunt eliberate in atmosfera printr-un cos de fum.

Intr-o centrala termica pe gaz ieftina, pe de alta parte, gazele de ardere sunt dirijate printr-o unitate de condensare, unde se condenseaza vaporii de apa din ele.

Acest proces elibereaza caldura, care este apoi folosita pentru a incalzi apa din cazan. Prin urmare, cele in condensatie sunt mult mai eficiente decat cele conventionale.

De fapt, acestea sunt atat de avantajoase incat au eliminat practic complet centralele pe gaz conventionale de pe piata, practic acestea au iesit din productie pentru uz general din 2015.

  • Centrala termica pe gaz conventionala: Acestea sunt un tip de centrala termica care nu se mai fabrica astazi. Acestea se caracterizau prin faptul ca erau conectate la o conducta de gaz, iar gazele de ardere si vaporii de apa erau evacuati prin cosul de fum. Aceste centrale pe gaz ieftine au fost utilizate in mai multe instalatii existente inainte de interzicerea fabricarii lor. Cu toate acestea, exista foarte putine exceptii ale acestui tip de centrala care mai functioneaza in prezent. Motivul principal este ca designul este invechit si nu este la fel de eficient ca modelele mai noi. In plus, centralele termice pe gaz conventionale sunt mai susceptibile de a avea scapari de gaze decat alte tipuri de centrale mai moderne, ceea ce poate reprezenta un pericol pentru siguranta. Prin urmare, in general, nu este recomandat sa continuati sa folositi o astfel de centrala daca este posibila inlocuirea acesteia cu un model mai modern.
  • Centrala termica pe gaz in condensatie: Acestea contin un condensator care extrage caldura reziduala din vaporii de apa si preincalzeste apa cu aceasta pentru incalzire. Datorita unui aspect diferit al cosului de fum, aerul de ardere este alimentat prin cos, astfel incat nu trebuie sa fie luat din incapere. Daca achizitionati un asa-numit cazan turbo, nu trebuie sa scoateti gazele de ardere prin cosul de fum datorita ventilatorului de evacuare, dar in unele cazuri acest lucru poate fi rezolvat intr-un mod mai simplu, printr-un cos de evacuare a gazelor prin perete.

In concluzie, cea mai ieftina centrala termica pe gaz in condensatie este mai eficienta decat una standard din mai multe motive.

In primul rand, acesta poate utiliza caldura reziduala cu vapori de apa, ceea ce inseamna ca se pierde mai putina caldura.

In al doilea rand, temperatura gazelor de ardere care ies din cosul de fum este mai scazuta, ceea ce o face mai sigura de utilizat.

In cele din urma, cosul de fum poate avea un design diferit care permite introducerea aerului pentru ardere. Acest lucru duce la un proces de combustie mai curat si mai eficient.

E buna centrala termica pe gaz in condensatie?

Schimbarea unei centrale termice pe gaz vechi poate avea un impact semnificativ asupra eficientei energetice.

Modelele mai noi de centrale cu gaz in condensatie sunt cu pana la 30% mai eficiente, datorita tehnologiei de condensare care ajuta la utilizarea caldurii si a continutului de energie din gazele rezultate.

Astfel, se economiseste o energie valoroasa care, altfel, ar fi irosita cu centralele mai vechi, care elibereaza gazele de evacuare fierbinti prin cosul de fum.

Centralele pe gaz in condensatie au o temperatura a gazelor de evacuare de pana la 160°C, in timp ce cele standard mai vechi au o temperatura de aproximativ 240°C.

Cele mai bune centrale termice pe gaz in condensatie au o temperatura de evacuare de numai 60°C, ceea ce duce la un consum de combustibil si la costuri de incalzire mult mai mici.

Cea mai ieftina centrala termica pe gaz 2024

Atunci cand alegeti cea mai ieftina centrala termica pe gaz, trebuie sa tineti cont de cateva criterii care reflecta conditiile si potrivirea unui anumit tip de centrala termica pe gaz pentru casa dumneavoastra.

Trebuie luati in considerare urmatorii factori si parametri:

Puterea unei centrale termice pe gaz ieftine

Atunci cand alegeti o centrala termica pe gaz, primul lucru pe care trebuie sa il luati in considerare este performanta de care aveti nevoie de la acesta.

Acest lucru inseamna sa tineti cont de o serie de factori, cum ar fi dimensiunea spatiului pe care trebuie sa il incalziti, pierderile de caldura ale cladirii si alti factori, cum ar fi varsta cladirii si numarul de persoane din locuinta.

In mod ideal, aceasta valoare ar trebui sa fie determinata de un profesionist, deoarece cu siguranta nu va doriti ca centrala dvs. pe gaz sa nu reuseasca sa va incalzeasca pe deplin casa sau alta proprietate.

De altfel, supradimensionarea nu „face niciun bine”, pentru ca cele mai bune centrale termice pe gaz sunt concepute pentru a functiona la o anumita performanta optima, iar o reglare mai frecventa a acestora cu siguranta nu le aduce niciun beneficiu in ceea ce priveste durata de viata.

De ce sa va multumiti cu cu o centrala termica pe gaz care intra in functiune doar atunci cand este frig afara?

Daca doriti ca locuinta dvs. sa fie incalzita confortabil pe tot parcursul anului, alegeti o unitate cu o gama de putere modulanta.

In acest fel, poate acoperi intre 15 si 50% din puterea nominala a centralei pe gaz timp de pana la trei sferturi din an.

Nu va trebui sa va mai faceti griji ca o sa inghetati de frig in propria locuinta!

Tipuri de centrale termice pe gaz in functie de pozitionare

De fapt, exista doar doua tipuri de design a centralelor termice pe gaz – si acestea sunt cele stationare sau suspendate.

Am mentionat deja caracteristicile de baza mai sus, asa ca hai sa enumeram doar cateva argumente pro si contra.

Centralele pe gaz suspendate trebuie sa fie fixate in mod norrrmal pe perete, ceea ce necesita o modificare structurala necesara (iar ancorarea trebuie sa fie cu adevarat profesionala).

Pe de alta parte, acestea sunt mai compacte, puteti folosi spatiul de sub ele si ocupa mai putin loc decat cele fixe.

Centralele termice pe gaz stationare au, de obicei, o capacitate mai mare de apa si un timp mai lung de pastrare a caldurii. De asemenea, acestea nu necesita conditii speciale de instalare.

Principalul dezavantaj este ca ocupa mult spatiu, care poate sa nu fie disponibil in apartamentele sau casele mai mici.

Atunci cand alegeti cea mai ieftina centrala termica pe gaz, este important sa va consultati cu un profesionist care va poate sfatui cu privire la cel mai bun tip de sistem de incalzire pentru nevoile si cerintele dumneavoastra.

Randament centrale termice pe gaz. Forum

Toate tipurile de centrale termice pe gaz ieftine sunt de fapt mai eficiente decat cele pe combustibil solid.

O centrala conventionala pe gaz poate avea o eficienta de aproximativ 90% (doar cele mai vechi centrale pe gaz au o eficienta mai mica).

Centralele termice pe gaz in condensatie au cea mai mare eficienta, variind intre 103-109,5% pentru fiecare model.

Acesta este, desigur, un randament teoretic, care reprezinta de fapt suma randamentului combustiei conventionale si a recuperarii suplimentare de caldura din vaporii de apa continuti in gazele de ardere.

Centrale pe gaz sunt, prin urmare, mult mai eficiente in ceea ce priveste consumul de energie decat cele pe combustibil solid.

Acest lucru inseamna ca acestea costa mai putin pentru functionare si produc mai putine emisii de carbon.

De asemenea, acestea sunt mai usor de intretinut si mai putin susceptibile de a se defecta.

Prin urmare, centralele pe gaz reprezinta, dupa aceste panouri solare apa calda 4 anotimpuri, cea mai buna alegere pentru cei care cauta un sistem de incalzire eficient si fiabil.

  • Clasa de eficienta energetica sezoniera: Eficienta energetica sezoniera (SEE) este un parametru cheie pentru evaluarea performantei sistemelor de incalzire. Acesta reprezinta raportul dintre cererea de caldura in timpul sezonului de incalzire si consumul anual de energie. O centrala termica pe gaz poate fi vanduta pe pietele din UE numai daca indeplineste o eficienta energetica anuala de cel putin 86%. Eficienta energetica sezoniera este un indicator dificil de evaluat, deoarece depinde de o serie de factori, printre care climatul, izolatia si modelele de utilizare. Cu toate acestea, este o masura importanta a performantei centralelor pe gaz si o masura pe care consumatorii ar trebui sa o cunoasca atunci cand iau decizii de cumparare.
  • Clasa de eficienta energetica pentru incalzirea apei: Eficienta energetica a unei centrale termice pe gaz ieftine este un aspect important de luat in considerare atunci cand alegeti un aparat nou. Raportul dintre energia utila si cea necesara este dat pe o scara de la A la G, majoritatea centralelor moderne incadrandu-se in clasa A. Cu toate acestea, clasa de eficienta energetica a incalzirii apei poate fi gasita doar pe etichetele aparatelor care incalzesc apa. Aceste informatii sunt esentiale pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza cu privire la alegerea uneia dintre cele mai bune centrale termice pe gaz pentru locuinta dumneavoastra.

Control centrale termice pe gaz

In zilele noastre, exista o multime de optiuni diferite atunci cand vine vorba de alegerea unei centrale termice pe gaz ieftine pentru casa dvs.

Un factor important de luat in considerare este tipul de control pe care il ofera aceasta.

Un sistem de control modern si inteligent va poate ajuta sa va incalziti casa mai eficient, economisind atat bani, cat si energie pe termen lung.

In plus, un sistem de control selectat in mod corespunzator poate fi ajustat pentru a satisface nevoile si obiceiurile specifice ale casei dumneavoastra, asigurandu-va ca locuinta dvs. este intotdeauna confortabila si primitoare.

Exista doua moduri diferite de a controla temperatura unui sistem de incalzire: controlul equitherm si controlul bazat pe temperatura ambianta.

Cel equitherm se bazeaza pe evaluarea temperaturii apei din sistem, iar aceasta trebuie sa fie in circulatie in permanenta pentru ca senzorul sa poata capta citirea reala.

Regulatorul foloseste apoi temperatura exterioara pentru a calcula temperatura ideala a apei din conducte si o mentine.

Acest sistem este util pentru volume mai mari de apa circulanta (de exemplu, incalzirea prin pardoseala).

In schimb, controlul bazat pe temperatura aerului interior este mai potrivit pentru sisteme mai mici care pot raspunde mai flexibil la schimbarile de temperatura (radiatoare conventionale, de exemplu).

Ambele metode au avantajele si dezavantajele lor, asa ca este important sa o alegeti pe cea care se potriveste cel mai bine imobilului dumneavoastra.

Incalzirea apei la centrala termica pe gaz

Exista doua moduri diferite de a controla temperatura unei centrale termice pe gaz: controlul equitherm si controlul bazat pe temperatura ambianta.

Cel equitherm se bazeaza pe evaluarea temperaturii apei din sistem, iar aceasta trebuie sa fie in circulatie in permanenta pentru ca senzorul sa poata capta citirea reala.

Regulatorul foloseste apoi temperatura exterioara pentru a calcula temperatura ideala a apei din conducte si o mentine.

Acest sistem este util pentru volume mai mari de apa circulanta (de exemplu, incalzirea prin pardoseala).

In schimb, controlul bazat pe temperatura aerului interior este mai potrivit pentru sisteme mai mici care pot raspunde mai flexibil la schimbarile de temperatura (radiatoare conventionale, de exemplu).

Ambele metode au avantajele si dezavantajele lor, asa ca este important sa o alegeti pe cea care se potriveste cel mai bine imobilului dumneavoastra.

Centrala termica pe gaz ieftina: Comenzi, Service, Instalare

Deoarece gazul natural este inodor, incolor si insipid, orice aparat care il foloseste ca sursa de combustibil trebuie sa fie echipat cu elemente de siguranta pentru a preveni accidentele.

In cazul unei scurgeri de gaz, aceste aparate sunt proiectate sa se opreasca automat. Cu toate acestea, in timp, aceste caracteristici de siguranta se pot degrada, crescand riscul unei scurgeri de gaz.

De aceea, este important ca cele mai bune centrale termice pe gaz sa fie intretinute periodic de un tehnician certificat.

O verificare service ar trebui sa includa o inspectie a dispozitivelor de siguranta ale aparatului, precum si o curatare si o reglare a cazanului.

In plus, presiunea centralei termice pe gaz ar trebui sa fie testata pentru a se asigura ca se afla in limite de siguranta in functionare.

Luand aceste masuri de precautie, puteti contribui la prevenirea unei scurgeri de gaz in locuinta si va puteti proteja atat pe dumneavoastra cat si familia de pericolele intoxicatiei cu monoxid de carbon – aceasta manifestandu-se prin: cefalee, slabiciune musculara, greata, varsaturi, culoare rosie a fetei, senzatie de sufocare, respiratie neregulata, neliniste etc.

Butoane comenzi centrala termica pe gaz

Majoritatea centralelor termice pe gaz din zilele noastre sunt dotate cu o forma de afisaj digital.

Astfel, este mult mai usor sa vezi toate datele relevante dintr-o privire, fara a fi nevoie sa te joci cu butoanele.

Cele mai recente modele tind, de asemenea, sa fie foarte usor de utilizat, cu comenzi intuitive care faciliteaza ajustarea setarilor cazanului.

Cu toate acestea, merita totusi sa va familiarizati cu comenzile unei centrale termice pe gaz ieftine inainte de a o folosi, pentru a va asigura ca stiti cum sa utilizati in siguranta si in mod eficient.

Noile centrale termice murale in condensatie vin insotite de un termostat wireless pentru control de la distanta. Acest obiect va faciliteaza reglarea temperaturii ambientale intr-un mod foarte simplu.

Service centrale termice pe gaz

Atunci cand va ganditi ce centrala termica pe gaz sa cumparati, este important sa luati in considerare centrele de service ale marcii.

Nu doriti sa trebuiasca sa parcurgeti o distanta mare sau sa lucrati cu un tehnician fara experienta atunci cand cazanul dumneavoastra trebuie sa fie reparat.

Este important sa alegeti cea mai ieftina centrala termica pe gaz care va fi reparata de persoane care cunosc marca si care pot oferi servicii rapide si eficiente.

Instalare centrala termica pe gaz ieftin 2024

Instalarea unei centrale termice pe gaz este una dintre cele mai importante considerente atunci cand se doreste inlocuirea sau instalarea unui cazan nou.

Instalarea acestuia nu trebuie incercata pe cont propriu, deoarece montarea necorespunzatoare poate provoca daune semnificative.

In schimb, cel mai bine este sa o lasati pe seama expertilor care vor pozitiona corect cea mai ieftina centrala termica pe gaz, o vor pune in functiune si vor seta toate comenzile.

Acest lucru va contribui la asigurarea faptului ca boilerul este instalat corect si este gata sa furnizeze caldura eficienta si fiabila pentru casa dumneavoastra.

In plus, punerea in functiune si setarea corecta a comenzilor va ajuta la prevenirea oricaror accidente sau incendii.

Luand aceste masuri de precautie, va puteti asigura ca instalarea centralei dvs. pe gaz este efectuata in siguranta si corect.

Cele mai bune firme de centrale termice pe gaz

Centrale termice Protherm

Protherm este o marca germana aflata sub umbrela Vaillant.

Aceasta produce centrale termice pe gaz ieftine destinate incalzirii apei, care sunt asamblate cu ajutorul unor procese de lucru electronice.

Acest lucru face ca instalarea cazanelor sa fie relativ mai usoara si reduce riscul de greseli. Acestia au o gama larga de produse care raspund la diferite nevoi si preferinte.

Unele dintre cele mai populare modele ale lor includ Protherm Tiger si Protherm Lynx.

Datorita designului lor inovator si a componentelor de inalta calitate, cele mai bune centrale termice pe gaz Protherm sunt unele dintre cele mai fiabile de pe piata.

In plus, serviciul lor de asistenta pentru clienti este de top, asa ca puteti fi siguri ca vor avea grija de dumneavoastra in cazul in care ceva nu merge bine.

Centrale termice Viessman

Grupul Viessmann este un brand german care este unul dintre cei mai mari producatori internationali de sisteme de incalzire, industriale si de refrigerare.

Compania a fost fondata in 1917 de Johann Viessmann si este detinuta si astazi de familie.

Viessmann are peste 12.000 de angajati in intreaga lume si o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Compania ofera o gama larga de produse, inclusiv centrale termice pe gaz si pe combustibil lichid, sisteme solare termice, centrale pe biomasa si multe altele.

Viessmann ofera, de asemenea, o gama completa de servicii, de la planificare la instalare si punere in functiune.

Compania are o istorie indelungata de inovatie si a fost prima care a introdus pe piata multe tehnologii noi, cum ar fi centrala termica pe gaz in condensatie.

Brandul se angajeaza sa se dezvolte durabil, iar toate produsele sale sunt concepute pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic si prietenoase cu resursele.

Marca este recunoscuta pe scara larga pentru calitatea, fiabilitatea si eficienta sa si este de incredere pentru clientii din intreaga lume.

Centrale termice Vaillant

Fondata in 1874, Vaillant este o marca germana care se afla in fruntea tehnologiei de incalzire si ventilatie de peste 140 de ani.

In acest timp, compania a castigat numeroase premii si distinctii pentru produsele sale inovatoare si angajamentul fata de calitate.

In prezent, brandul este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de incalzire si ventilatie, fiind prezent in peste 20 de tari din intreaga lume.

Produsele companiei sunt concepute pentru a satisface nevoile clientilor rezidentiali si comerciale, iar gama sa extinsa include totul, de la cele mai bune centrale termice pe gaz Vaillant si panouri solare la unitati de aer conditionat si pompe de caldura.

Punand un accent puternic pe cercetare si dezvoltare, compania se straduieste in mod constant sa isi imbunatateasca produsele si sa ramana in fata concurentei.

Ca urmare, produsele lor sunt printre cele mai avansate si mai fiabile de pe piata.

Pentru a fi cinstiti, nu trebuie sa uitam de alte branduri si producatori care sunt, de asemenea, foarte bine reprezentati pe piata noastra, precum Immergas, WOLF, Buderus, Ariston, Motan s.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *