Cele mai bune Bete Trekking si Drumetie [de Carbon Pliabile]

Îți plac drumețiile? Atunci știi că un set de bete trekking potrivit poate face diferența pe munte.

Una dintre cele mai importante piese de echipament este o pereche buna de bete de drumetie de carbon.

Am alcătuit acest ghid pentru a-ti prezenta cele mai bune bete de trekking pliabile la oferta.

Iata cele mai populare opțiuni disponibile acum online:

Cele mai bune bete de trekking

Bețele de trekking provin de la o varietate de companii diferite, fiecare cu propriile caracteristici unice.

Iata, care sunt cele mai apreciate bete de drumetie in acest an:

Bete trekking NORTHFINDER
Bete trekking carbon
Bete trekking antishock
Set 2 Bete Drumetie CARBON 5
Bete trekking Rock Viking
Set bete telescopice Black Diamond
Bete trekking Sherpa Northfinder
Set 2 bete hiking telescopice
Bete trekking Beon Pro Black
Bete drumetie, 3 segmente din aluminiu
Bete trekking NORTHFINDER Performance 
Bete mers Merco Nordic

Ce trebuie sa stii despre un set de bete trekking

În trecut, oamenii care se bucurau de schi fond și de snowshoeing foloseau în general bețe cu lungime fixă.

Cu toate acestea, producătorii au dezvoltat bețe telescopice pentru a răspunde cererii pentru un produs mai ușor de strâns și mai reglabil.

Aceste noi bete de drumetie sunt fabricate din aluminiu de calitate aerospațială, care este rezistent, dar ușor.

Acest tip de produs este ideal pentru persoanele care doresc avantajul suplimentar de a folosi bete trekking pe tot parcursul anului, deoarece acestea sunt ușor de depozitat și transportat.

Indiferent dacă faceți drumeții vara sau schiați iarna, o pereche de bete de trekking din carbon pliabile vă pot oferi sprijinul de care aveți nevoie pentru a vă bucura de activitățile preferate în aer liber.

Utilizarea bețelor de trekking, cunoscute și sub numele de bete de drumetie, a devenit din ce în ce mai populară în Romania în ultimii ani.

Există o serie de motive pentru acest lucru, dar unul dintre cele mai semnificative este faptul că tot mai mulți oameni se întorc din drumeții în Europa cu bete de trekking telescopice în bagaje.

În Europa, utilizarea acestora este mult mai frecventă, iar oamenii au ajuns să realizeze numeroasele beneficii pe care le oferă.

Un alt factor care a jucat un rol în creșterea popularității acestor bete de trekking din carbon este promovarea acestora de către publicații respectate precum Backpacker și Outside.

Atunci când oamenii văd că aceste reviste recomandă utilizarea bețelor de drumeție, este mai probabil să le acorde o șansă.

Și odată ce o fac, își dau seama rapid cu cât de mult mai ușor și mai plăcut pot fi drumețiile lor.

Beneficiile unei perechi de bete de drumetie

Există multe motive pentru care oamenii folosesc bete de trekking, iar dacă merită sau nu să le folosiți depinde de nevoile și preferințele fiecăruia.

Prin urmare, vom trece în revistă avantajele și dezavantajele, astfel încât să puteți decide dacă sunt sau nu pentru dumneavoastră.

Avantajele betelor de trekking

 • Atenuează durerile de genunchi în timpul excursiilor – Nimic nu strică o drumeție mai mult decât durerea de genunchi.
  Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ușura stresul asupra articulațiilor și pentru a face excursiile mai confortabile.
  Un set de bete de trekking reprezintă o modalitate excelentă de a reduce impactul asupra genunchilor, deoarece ajută la absorbția șocurilor la fiecare pas.
  Dacă vă deranjează cu adevărat, ați putea încerca, de asemenea, să folosiți o genunchieră pentru un sprijin suplimentar.
  Orice ați face, nu uitați să luați lucrurile încet la început și să vă dezvoltați puterea și rezistența în timp. Cu puțină pregătire, vă veți bucura din nou de drumeții în cel mai scurt timp.
 • Facilitează urcarea pe secțiunile abrupte – Un set de bete de drumetie reprezintă o modalitate excelentă de a face mai ușor de parcurs secțiunile abrupte ale traseului.
  Atunci când urcați, bețele oferă sprijin, astfel încât puteți urca mai ușor sprijinindu-vă greutatea în ele.
  La coborâre, ele acționează ca un al treilea picior și ca o bună ancoră, menținându-vă echilibrat la coborâre.
  Acest lucru poate fi de mare ajutor atunci când drumeții încep să obosească sau când traseul este deosebit de abrupt.
  În plus, aceste bete de trekking usoare pot ajuta la reducerea stresului asupra genunchilor și a spatelui prin absorbția unei părți din impact.
  Prin urmare, acestea reprezintă o piesă de echipament esențială pentru orice drumeț care dorește să ușureze efortul depus de corpul său.
 • Îmbunătățirea părții superioare a corpului – Drumețiile sunt o modalitate excelentă de a face mișcare și de a vă bucura de aer liber, dar sunt în primul rând benefice pentru partea inferioară a corpului.
  Pentru a obține un antrenament pentru tot corpul, drumeții pot folosi cele mai bune bete trekking de carbon pentru a-și angrena brațele și partea superioară a corpului.
  Pe lângă faptul că oferă un antrenament pentru brațe, bețele de drumeție pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea posturii prin îndreptarea spatelui.
  Purtarea unui rucsac poate duce adesea la o postură proastă, dar utilizarea acestor bete de drumetie poate ajuta la contracararea acestui lucru.
  Prin urmare, drumeții care folosesc bete de trekking pliabile nu numai că pot obține un antrenament pentru tot corpul, dar își pot îmbunătăți și postura.
 • Îmbunătățirea circulației – Oricine a urcat un tronson lung de scări știe că brațele pot începe să se simtă destul de grele în momentul în care ajunge în vârf.
  Dar știați că mișcarea brațelor de trekking telescopice în timp ce urcați poate de fapt să îmbunătățească circulația la nivelul brațelor și să prevină umflarea mâinilor și a degetelor?
  Așa este – prin simpla mișcare a brațelor înainte și înapoi în timp ce urcați, puteți ajuta la menținerea circulației sângelui și puteți preveni ca mâinile să se inflameze prea mult.
  Așa că data viitoare când te îndrepți spre un tronson lung de scări, asigură-te că faci și tu un mic antrenament pentru brațele tale!
 • Intensifică ritmulCele mai bune bete trekking pliabile reprezintă o modalitate excelentă de a crește viteza și distanța atunci când mergeți pe jos.
  Oferind un sprijin și o stabilitate suplimentare, vă ajută să mențineți un ritm mai constant și să evitați oboseala.
  În plus, bețele de drumeție vă pot ajuta să traversați cu ușurință terenuri mai dificile. Oferindu-vă o tracțiune suplimentară, acestea vă permit să accelerați ritmul și să cuceriți orice obstacol din calea dumneavoastră.
  Fie că doriți să vă îmbunătățiți condiția fizică sau pur și simplu să explorați natura, un set de bete trekking usoare sunt o piesă esențială de echipament.
 • Ofera sprijin și echilibru – Atunci când mergeți în drumeții pe teren dificil, un set bun de bete de trekking poate face diferența.
  Nu numai că vă ajută să vă păstrați echilibrul, dar vă atenuează și o parte din tensiunea de pe picioare și de pe spate.
  Aceste bete telescopice de munte sunt deosebit de utile pe suprafețe abrupte și alunecoase, unde poate fi nevoie să vă sprijiniți pe ele pentru a vă susține.
  Iar dacă purtați un rucsac greu, ele vă pot ajuta să vă distribuiți greutatea mai uniform. Fie că faceți o drumeție prin munți sau i-ati luat copilului o sanie cu volan si doriti sa mergeti la o plimbare prin dealul plin de zapada din apropiere, un set de bete de trekking din carbon pot reprezenta un mare avantaj.
 • Va ajuta sa indepărtați plantele de pe traseu – Când mergeți în drumeții, este important să fiți pregătiți pentru orice.
  Chiar dacă poteca este bine întreținută, pot exista zone în care au căzut resturi sau ramuri suspendate.
  Dacă purtați pantaloni scurți, acest lucru poate fi deosebit de problematic, deoarece pielea expusă este mai predispusă la tăieturi și zgârieturi. În aceste situații, bețele de drumeție vă pot salva viața.
  Utilizând cele mai bune bete de trekking pentru a îndepărta crengile din cale, puteți traversa în siguranță, fără a risca să vă răniți.
  În plus, dacă dați peste un petic de urzici, puteți folosi bețele telescopice de munte pentru a le împinge la o parte, astfel încât să puteți trece pe lângă ele fără să vă înțepați.
  Cu puțină pregătire, drumețiile pot fi o activitate sigură și plăcută pentru toată lumea.
 • Multifuncționalitate – Bețele de trekking sunt una dintre cele mai versatile piese de echipament pe care le poate deține un drumeț.
  Pe lângă faptul că oferă sprijin pe teren accidentat, acestea pot fi folosite și pentru o varietate de alte scopuri.
  De exemplu, pot fi utilizate pentru a verifica adâncimea unui râu înainte de a-l traversa sau pentru a da o mână de ajutor unui alt excursionist care se chinuie să urce un deal abrupt.
  În plus, bețele de drumeție pot fi folosite ca țăruși de cort pentru anumite corturi și prelate. Iar dacă se întâmplă să întâlniți animale sălbatice pe traseu, puteți folosi bețele de trekking din carbon pentru a le alunga.
  Așadar, data viitoare când ieșiți pe traseu, asigurați-vă că aveți la dumneavoastră un set de bete de trekking pliabile de încredere. Nu știi niciodată când îți pot fi de folos.

Dezavantajele betelor de trekking

Pentru mulți excursioniști, bețele de drumeție sunt o piesă esențială a echipamentului.

Ele oferă o stabilitate suplimentară pe teren accidentat, ajută la scăderea efortului depus de picioare și pot fi folosite pentru a ajuta la deschiderea unei poteci prin vegetația densă.

Cu toate acestea, există, de asemenea, unele dezavantaje ale utilizării acestor bete de trekking pliabile.

Ele pot fi greoaie de transportat și, dacă nu sunt depozitate corespunzător, pot deveni o sursă suplimentară de greutate.

În plus, în unele situații, cum ar fi atunci când faceți drumeții prin tufișuri dese sau poteci întinse, acestea vă pot încurca.

În cele din urmă, folosirea sau nu a bețelor de trekking este o decizie personală pe care fiecare drumeț trebuie să o ia în funcție de propriile nevoi și preferințe.

Cum sa alegi bete de trekking

Haideți acum să vedem cum să alegem corect bețele de trekking. Dacă le alegeți bine, vă puteți bucura de toate avantajele acestor bete de drumetie, dar dacă nu o faceți, ar putea avea efectul advers asupra expediției dumneavoastră.

 • Dimensiunea betelor de trekking

Atunci când alegeți cele mai bune bete trekking din carbon, dimensiunea este cel mai important aspect.

Persoanele mai înalte 185 cm vor avea nevoie de bețe de cel puțin 130 de centimetri, în timp ce persoanele mai scunde pot ajusta orice băț la dimensiunea potrivită.

Bețele reglabile de munte sunt ideale, deoarece pot fi ajustate cu ușurință pentru a se potrivi diferitelor tipuri de teren.

Atunci când urcați sau coborâți o pantă, este deosebit de important să aveți lungimea potrivită a bastonului, deoarece acest lucru vă va ajuta să diminuați o parte din tensiunea din partea inferioară a corpului.

Bețele de drumeție sunt un instrument valoros pentru orice drumeț, oferind stabilitate și sprijin suplimentar pe teren accidentat.

Cu toate acestea, este important să le folosiți corect pentru a evita rănirea. Atunci când stați în poziție verticală cu bete de trekking, coatele trebuie să fie îndoite la un unghi de 90 de grade.

Dacă sunt prea sus sau prea jos, pot duce la dureri de spate sau de umăr.

În plus, atunci când mergeți pe porțiuni de traseu în urcare sau în coborâre, este posibil să fie nevoie să ajustați lungimea bastoanelor în mod corespunzător.

Pentru urcare, scurtați-le cu 5-10 cm, iar pentru coborâre, prelungiți-le cu 5-10 cm.

Urmând aceste sfaturi simple, vă puteți asigura că profitați la maximum de bețele de trekking telescopice și puteți evita orice durere sau rănire inutilă.

 • Material bete de drumetie

Materialul bețelor de trekking și al mânerului variază foarte mult și face o mare diferență în funcție de ceea ce aveți nevoie de la ele. Majoritatea bețelor de drumeție sunt confecționate fie din aluminiu, fie din fibră de carbon.

 • Bete drumetie din aluminiu – Acestea sunt mai durabile și, dacă se frâng, se vor îndoi, nu se vor rupe.
  Nu sunt la fel de ușoare ca cele din fibră de carbon, ceea ce poate fi un minus în călătoriile mai lungi cu rucsacul în spate, unde orice greutate economisită contează.
  Pe de altă parte, aceste bete de trekking din aluminiu sunt absolut cel mai ecologic material dintre cele două.
  Când vine vorba de preț, fibra de carbon este, de obicei, opțiunea mai scumpă. Cu toate acestea, atunci când toți factorii sunt luați în considerare, aluminiul este, de obicei, cea mai bună alegere pentru majoritatea drumeților.
 • Bete trekking din carbon – Bețele din fibră de carbon sunt foarte ușoare, ceea ce le face ușor de transportat în drumeții lungi.
  Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, mai scumpe decât alte materiale, cum ar fi aluminiul. În plus, dacă se rup, tind să o facă în două bucăți, ceea ce poate fi mai puțin favorabil. Un alt lucru de luat în considerare este materialul de prindere.
  Acesta poate diferi în ceea ce privește confortul și calitatea, dar și în ceea ce privește respectarea mediului.
  De exemplu, unele materiale pot fi mai durabile și mai confortabile, dar nu la fel de ecologice. În cele din urmă, depinde de fiecare persoană să decidă ce este cel mai important atunci când alege bete de trekking din carbon.
 • Bete drumetie cu manere de pluta – Am încercat o mulțime de materiale diferite pentru bețele mele de drumeție, iar pluta este de departe preferata mea.
  Este comfortabilă și absoarbe transpirația, așa că nu trebuie să-mi fac griji că aluneca in mana și că fac bășici.
  Și, ca drumeț eco-conștient, îmi place că este un material sustenabil. Prețul este un pic mai mare, dar pentru mine merită pentru confortul și liniștea sufletească.
 • Bete trekking cu manere de spuma – Mânerele din spumă sunt comune și tind să fie mai accesibile decât alte opțiuni, dar nu sunt la fel de ecologice ca pluta.
  Mânerele din plută sunt realizate din materiale durabile și sunt, de asemenea, rezistente la umiditate, ceea ce le face ideale pentru mâinile transpirate.
  Cu toate acestea, cele din spumă pot fi mai confortabile pentru unii utilizatori și sunt, în general, mai durabile.
 • Bete drumetie cu manere de cauciuc – Deși mânerele din cauciuc sunt de obicei mai ieftine, acestea pot fi foarte incomode.
  Mâinile transpirate au tendința de a aluneca pe ele, iar bășicile se formează mai ușor. De asemenea, acesta este un material extrem de nesustenabil, așa că nu îl recomand. În schimb, aș recomanda să folosiți un material mai confortabil și mai durabil.
  De exemplu, bambusul este un material sustenabil care este, de asemenea, comod de folosit. Este important să luați în considerare atât costul, cât și confortul materialului pe care îl folosiți pentru aderență.
  În acest caz, v-aș recomanda să cheltuiți puțin mai mult pentru a obține un mâner mai comod și mai durabil.

Tipuri de bete de trekking

Atunci când vine vorba de cele mai bune bete trekking, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont.

În primul rând, veți dori să decideți dacă doriți un băț reglabil sau pliabil.

Bețele de drumetie reglabile sunt excelente pentru excursii, deoarece pot fi ajustate cu ușurință la lungimea potrivită pentru diferite tipuri de teren.

Bețele pliabile sunt, de asemenea, o opțiune bună, deoarece sunt mai ușoare și mai simplu de depozitat.

Rețineți, totuși, că acestea pot să nu fie la fel de rezistente ca cele reglabile.

În al doilea rând, veți dori să luați în calcul materialul. Bețele de trekking sunt de obicei fabricate din aluminiu, fibră de carbon sau titan.

Fiecare material are propriile beneficii și dezavantaje, așa că asigurați-vă că faceți cercetări înainte de a lua o decizie.

În cele din urmă, va trebui să vă decideți asupra accesoriilor pe care le doriți sau de care aveți nevoie pentru aceste bete de drumetie.

Printre accesoriile comune se numără rozetele, vârfurile și curelele. Asigură-te că alegi accesoriile care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

Bețele de drumeție sunt disponibile în multe varietăți diferite, dar toate au același scop de bază: să vă ajute să faceți excursii mai eficient și cu mai puțin efort.

Bețele de trekking standard sunt fabricate din materiale ușoare, cum ar fi aluminiul sau fibra de carbon, și au curele reglabile la încheietura mâinii care vă permit să vă păstrați mâinile libere în timpul mersului.

Bețele de drumeție cu amortizare a șocurilor au, de asemenea, curele pentru încheietura mâinii, dar sunt prevăzute și cu arcuri interne care ajută la absorbția impactului atunci când cobori o pantă, reducând astfel stresul asupra articulațiilor tale.

Unii drumeți jură pe caracteristica de amortizare a șocurilor, în timp ce alții consideră că nu face o diferență notabilă.

În orice caz, caracteristica de amortizare a șocurilor poate fi dezactivată atunci când urcați o pantă.

Aceste bete de trekking usoare și ultraușoare sunt concepute pentru drumeții care trebuie să economisească greutate în echipamentul lor.

Ele sunt fabricate din materiale și mai ușoare, cum ar fi titanul sau fibrele compozite, și au adesea caracteristici precum arbori telescopici care le permit să se strângă la dimensiuni mai mici.

Utilizarea unor bete de drumetie usoare vă poate ajuta să faceți trasee montane cu mai puțin efort, deoarece nu trebuie să deplasați atât de mult bățul.

Indiferent de tipul de bete de drumeție pe care îl alegeți, acestea vă vor ajuta cu siguranță să vă bucurați mai mult de traseu.

Cum se folosesc betele de trekking

Dacă sunteți nou în utilizarea bețelor de drumeție, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să profitați la maximum de ele.

Reglati inaltimea – Indiferent dacă sunteți un drumeț experimentat sau sunteți la început de drumeție, este important să vă asigurați că bețele de trekking au înălțimea potrivită. Dacă sunt prea scurte, nu veți beneficia pe deplin de avantajele utilizării lor.
Dacă sunt prea inalte, veți începe să simțiți dureri la nivelul umerilor și al spatelui. Cel mai bun mod de a vă ajusta bețele de drumetie este să stați în poziție verticală cu ele în mâini. Coatele ar trebui să fie la un unghi de 90 de grade.
Dacă nu sunt, scurtați sau prelungiți bețele până când ajung la acest unghi. Odată ce ați găsit înălțimea perfectă pentru acestea, vă veți putea bucura de ore întregi de drumeții confortabile.

Tineti-le corect in maini – Bețele de drumeție pot fi un mare avantaj pe traseu, oferind sprijin suplimentar și stabilitate pe teren accidentat.
Dar utilizarea lor eficientă necesită un pic de practică.
Cel mai bun mod de a prinde un băț de trekking este să introduceți mâna prin bucla din partea de jos a curelei, apoi să vă sprijiniți mâna pe curea (cu degetele îndreptate în sus), cu partea de sus a curelei între degetul mare și arătător.
Prindeți în jurul mânerelor astfel încât să aveți partea superioară a curelei între mână și mâner. Reglați curelele astfel încât să obțineți o prindere bună în acest mod.

Deplasati-va corect – Atunci când se procedează corect, mersul cu bete de trekking din carbon poate oferi o serie de beneficii.
Poate contribui la îmbunătățirea posturii și la creșterea amplitudinii de mișcare. În plus, poate contribui la întărirea mușchilor de bază și la reducerea riscului de rănire.
Cu toate acestea, este important să vă asigurați că folosiți tehnica corectă. Mulți oameni fac greșeala de a-și mișca bețele împreună cu același picior.
Acest lucru poate pune de fapt presiune pe spate și șolduri. În schimb, ar trebui să mutați bețele împreună cu piciorul opus.
Acest lucru înseamnă că atunci când pășiți pe piciorul drept, loviți bastonul stâng pe sol. Făcând acest lucru veți crea o împingere naturală înainte care vă va ajuta să vă mișcați mai eficient.

Bete trekking Pareri / Forum

Prima mea experiență cu adevaratele bete de drumetie a fost la școala de alpinism pe Muntele Moldoveanu, în vara anului 2002.

Până atunci, credeam că doar bătrânii și drumeții cu genunchii suferinzi foloseau bete de trekking.

Dar am descoperit rapid că beneficiile bețelor de drumetie se extind dincolo de utilizarea lor pe domeniile schiabile.

Desigur, bețele m-au ajutat să reduc încărcătura la coborâre, dar am fost uimit de cât de mult m-au ajutat la urcare, ca și cum aș fi avut tracțiune integrală!

Pe terenuri mai abrupte și mai tehnice, acestea vă ajută, de asemenea, să vă mențineți echilibrul și controlul.

Pe scurt, am devenit un adept al utilizării bețelor de trekking din carbon în toate aventurile mele viitoare.

Iar acum că sunt mai în vârstă și am dezvoltat unele probleme articulare, sunt deosebit de recunoscător pentru sprijinul pe care îl oferă atât pe porțiunile de urcare, cât și pe cele de coborâre.

De regula betele de drumeție sunt utilizate în mod obișnuit de excursioniști și drumeți pentru a oferi echilibru și sprijin suplimentar.

Am constatat că sunt de neprețuit atunci când traversați pante de taluz, prăpăstii și treceri dificile de râuri.

Ele mă ajută să îmi mențin echilibrul și mă împiedică să îmi luxez gleznele sau să îmi rup spatele. În plus, aceste bete de trekking pliabile sunt excelente pentru condiții de vânt.

Acestea oferă un sprijin suplimentar împotriva vântului și ajută la menținerea drumeților în poziție verticală în rafale puternice.

Drumeția fără bete de trekking este posibilă, dar acestea fac călătoria mult mai ușoară și mai sigură.

Observatii despre betele de trekking

Nu există nicio îndoială că avantajele bețelor de trekking sunt numeroase, mai ales pe traseele abrupte sau lungi.

Acestea pot contribui la eliminarea unei părți din presiunea de la nivelul picioarelor, oferind un sprijin suplimentar pe traseele dificile.

De asemenea, vă pot ajuta să vă păstrați echilibrul și chiar să acționeze ca o frână de urgență în cazul în care alunecați.

Cu toate acestea, este esențial să gasiti cele mai bune bete de trekking din carbon pentru nevoile dvs.

Dacă alegeți un băț care este prea scurt, nu veți beneficia pe deplin de avantajele sale. De asemenea, dacă alegeți unul prea lung, s-ar putea să vă fie greu să îl controlați.

Este important să găsiți unul potrivit și sper că acum simțiți că aveți informațiile corecte pentru a face o alegere bună. Vă mulțumim că ați citit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *