Cele mai Bune Aparate de Sudura Profesionale. Din Germania?

Vrei cel mai bun aparat de sudura? Atunci ai nevoie de un invertor profesional cu specificatii de top.

Poti alege intre un aparat de sudura MIG MAG, MMA sau TIG/WIG cu garantie extinsa.

In functie de domeniul de activitate, iata un top al celor mai profesionale aparate de sudura din 2023.

Verifica promotii valabile astazi:

Aparat sudura tip MIG, TIG, MMA
Aparat sudura MMA 
Aparat sudura TELWIN
Set aparat sudura ProWELD
Aparat sudura Altai
Aparat sudura pentru incepatori

Ce este sudura?

Sudarea este un proces de imbinare a doua segmente metalice cu o tensiune adecvata sub forma unei suduri.

Procesul se realizeaza prin utilizarea unui arc electric intre electrod si metalul de baza. Se utilizeaza apoi metalul de adaos pentru a crea o caldura excesiva care blocheaza arcul electric.

Principiul sudarii cu arc electric este similar cu cel al aparatelor conventionale, si cu cele de tip invertor.

Aparatele de tip invertor de sudura devin incet-incet standardul industriei datorita avantajelor considerabile pe care le ofera fata de cele conventionale.

Printre aceste avantaje se numara portabilitatea, eficienta mai mare, stabilitatea imbunatatita a arcului electric, densitatea mai mare a puterii si calitatea mai buna a sudurii.

Tehnologia invertor are mai multe avantaje in ceea ce priveste sudarea. In primul rand, invertoarele sunt capabile sa produca un curent de iesire mai consistent si mai stabil.

Acest lucru se datoreaza faptului ca au un mecanism suplimentar care schimba sursa de alimentare din CA(curent alternativ) in CC(curent continuu).

In al doilea rand, invertoarele sunt capabile sa modifice rezultatul uniform al sudurii intr-un arc stabil.

Acest lucru se datoreaza faptului ca energia CC pe care o folosesc este mai consistenta decat cea CA.

In cele din urma, aceste invertoare de sudura profesionale sunt mai eficiente decat sistemele traditionale pentru sudare.

Acest lucru se datoreaza faptului ca utilizeaza mai putina energie pentru a produce aceeasi cantitate de putere.

Prin urmare, tehnologia invertoarelor este superioara tehnologiei traditionale de sudare in multe privinte.

Tipuri de aparate de sudura

Exista multe tipuri de aparate de sudura profesionale disponibile pe piata, fiecare fiind proiectat pentru un proces de sudare specific.

Cele mai comune tipuri de invertoare de sudura sunt:

 • Aparat de sudura cu electrod (MMA)
Aparat de sudura WOLFSON

Acest tip de aparat de sudura profesional utilizeaza un electrod pentru a crea un arc electric intre metal si acesta.

Electrodul este fabricat dintr-un material care se vaporizeaza pe masura ce arde, iar acesti vapori creeaza un strat de protectie in jurul zonei de sudura.

Sudarea cu electrod este folosita de obicei pe otel, dar poate fi folosita pe o varietate de metale.

Marele avantaj este ca acest tip de sudura este foarte robust si foarte stabil, astfel incat sudarea cu electrod poate fi folosita in aer liber in aproape toate conditiile.

Sudarea cu electrod ofera o penetrare excelenta, rezistenta ridicata si poate suda materiale metalice de grosimi substantiale. Cu toate acestea, este neplacuta.

Poate crea o multime de stropi si, pe masura ce electrodul arde, lasa un strat de zgura (deseuri de otel).

Are un aspect neingrijit, asa ca deseori trebuie sa fie cioplita cu un ciocan sau slefuita, ceea ce inseamna munca suplimentara.

Dar, in ciuda acestor dezavantaje, acest invertor de sudura profesional este inca o alegere populara pentru multi sudori, datorita versatilitatii si preciziei sale.

 • Aparat de sudura cu gaz si electrod (MIG)
Invertor sudura MIG MAG

Invertoarele de sudura MIG MAG sunt alimentate cu sarma pentru a crea sudura. De obicei, este considerat a fi cel mai usor de invatat tip de sudura pentru incepatori.

Aparatele care realizeaza sudarea MIG sunt de obicei simplu de configurat si de utilizat. Procesul este, de asemenea, destul de indulgent, ceea ce il face o alegere buna pentru debutanti.

In acest procedeu MIG, un fir de sudura este alimentat printr-un pistol portabil. Sarma si metalul se topesc impreuna pentru a se lipi.

Viteza firului poate fi variata in functie de metalul care se imbina si de indemanarea sudorului.

Sudarea MIG este un proces versatil care poate fi utilizat pe o varietate de metale, ceea ce il face o alegere populara pentru multi sudori.

Aceste aparate de sudura MIG MAG sunt unele dintre cele mai versatile de pe piata, fiind capabile sa sudeze o varietate de metale diferite, inclusiv otel inoxidabil, otel moale si aluminiu.

De asemenea, invertoarele de sudura MIG MAG sunt relativ portabile, astfel incat pot fi utilizate intr-o gama larga de medii.

Unul dintre principalele avantaje ale sudarii MIG este ca produce foarte putine deseuri de material.

In general, aceste aparate de sudura profesionale ofera o solutie excelenta pentru o gama larga de aplicatii.

 • Aparat de sudura cu gaz inert (TIG)
Aparat de sudura TIG tip invertor

Sudarea cu TIG, cunoscuta si sub denumirea de sudare cu arc electric cu gaz de tungsten, este un proces care utilizeaza un arc electric pentru a uni doua metale.

Principala diferenta intre MIG si TIG este ca acesta din urma creeaza un arc electric folosind un electrod neconsumabil care topeste cele doua metale in timp ce o tija de umplere este introdusa manual.

Acest lucru necesita doua maini si poate implica, de asemenea, controlul cu piciorul pentru a regla puterea.

Rezultatul este un proces complicat care necesita timp pentru a fi stapanit, astfel incat sudarea TIG nu este, in general, recomandata pentru incepatori.

In comparatie cu MIG, este, de asemenea, destul de lenta. Cu toate acestea, calitatea sudurilor produse de un aparat de sudura profesional TIG este de obicei mult mai buna, ceea ce o face sa fie alegerea preferata pentru aplicatiile esentiale.

In plus, sudarea TIG poate fi utilizata pe o gama mai larga de materiale, inclusiv pe metale care sunt dificil de sudat prin alte metode.

Ca urmare, aceste invertoare de sudura profesionale TIG au devenit un instrument esential pentru multi producatori si fabricanti.

 • Aparat de sudura cu flacara oxiacetilenica
Invertor Procraft industrial

Arderea unui gaz combustibil amestecat cu oxigen produce o flacara a carei temperatura, viteza de propagare si densitate a fluxului termic pot fi controlate in anumite limite prin compozitia amestecului, debitul gazelor si geometria duzei prin care sunt evacuate.

Procedeul utilizeaza, ca sursa de sudare termica, reactia chimica controlata dintre un gaz combustibil amestecat cu oxigen.

La utilizarea gazelor combustibile la sudare trebuie sa se tina seama de urmatorii parametri de baza: temperatura maxima a flacarii; viteza de ardere in amestec cu oxigenul; densitatea fluxului termic.

Utilizarea amestecurilor de gaze combustibile permite obtinerea unei game largi de proprietati ale flacarii si, prin urmare, permite efectuarea sudarii intr-o mare varietate de conditii.

De exemplu, este posibil sa se sudeze metale cu puncte de topire foarte diferite, cum ar fi aluminiul si otelul.

In plus, amestecurile de gaze combustibile pot fi utilizate pentru a suda metale care sunt dificil de sudat prin alte metode, cum ar fi otelul inoxidabil.

In cele din urma, amestecurile de gaze combustibile pot fi utilizate pentru a suda metale in medii sensibile, cum ar fi in prezenta unor materiale organice care ar putea lua foc daca s-ar folosi un arc electric.

In consecinta, sudarea cu gaz combustibil joaca un rol important in multe industrii si este posibil sa continue sa faca acest lucru pentru multi ani de acum incolo.

Cele mai bune aparate de sudura

Un sudor este un mester specializat in fuzionarea materialelor cu ajutorul caldurii si al presiunii.

Sudarea este un proces care exista de secole si este o parte esentiala a multor industrii moderne.

Exista multe tipuri diferite de aparate de sudura profesionale pe piata, iar fiecare are propriile puncte forte si slabiciuni.

Unele invertoare de sudura industriale sunt concepute pentru a fi utilizate cu materiale specifice, in timp ce altele pot fi folosite pe o varietate de metale.

In plus, unele aparate de sudura Germania sunt mai potrivite pentru lucrari precise, in timp ce altele sunt mai bune pentru lucrari grele.

Prin urmare, este important sa alegeti cel mai bun aparat de sudura potrivit pentru lucrarea in cauza.

Urmatoarea lista prezinta unele dintre cele mai bune invertoare de sudura de pe piata si caracteristicile lor cheie.

 • Aparat de sudura Almaz

Almaz este un aparat de sudura cu plasma care este perfect pentru o varietate de aplicatii de sudura.

Are un curent de sudare maxim de 250 amperi si un diametru al electrodului de 1,6-4 mm.

Tensiunea de alimentare este de 230 de volti. Acesta este usor de utilizat si are o varietate de caracteristici care-l fac perfect pentru proiectele de sudare.

De asemenea, este foarte versatil si poate fi folosit pentru o varietate de materiale diferite.

Inverterul de sudura Almaz profesional este o alegere excelenta pentru cei care cauta un aparat usor si compact.

Acesta are o lungime de 370 mm, o latime de 200 mm si o adancime de 270 mm.

De asemenea, cantareste doar 6 kg. In ciuda dimensiunilor sale mici, este totusi capabil sa ofere o sudura performanta.

Aparatul este alimentat de un motor electric si are atat capacitati de sudare MMA, MIG cat si cu plasma.

Afisajul digital faciliteaza setarea parametrilor de sudare, iar protectia impotriva supraincalzirii si ventilatorul de racire ajuta la buna functionare a sa.

Manerul ergonomic face ca aparatul sa fie usor de transportat si pozitionat, iar designul compact il face perfect pentru utilizarea in spatii inguste.

Indiferent daca sunteti un sudor profesionist sau un pasionat, acest invertor de sudura profesional Almaz este o alegere excelenta pentru toate nevoile voastre.

 • Invertor de sudura Telwin Force

Invertorul Telwin Force este un instrument de sudura puternic care poate fi utilizat pentru o varietate de materiale.

Are o tensiune de alimentare de 230V si un curent de sudare maxim de 130A.

Setarea intensitatii curentului poate fi ajustata de la 10-130A, iar tensiunea de circuit deschis este de 72V.

Diametrul electrodului este de 3,2mm-1,6mm, iar greutatea sa este de 5,2 kg.

Invertorul Telwin Force este un instrument de sudura versatil si fiabil, perfect atat pentru uz casnic, cat si pentru uz comercial.

Invertorul Telwin dispune de sudura MMA, maner de transport, protectie la supratensiune si protectie la subtensiune.

De asemenea, aparatul are protectie IP 21, ceea ce il face ideal pentru utilizarea in medii dure. Dispozitivul este usor de utilizat si ofera rezultate consistente datorita functiilor sale avansate.

Indiferent daca sunteti un sudor incepator sau un profesionist cu experienta, acest invertor de sudura profesonal Telwin Force este o alegere excelenta pentru orice gospodarie.

 • Aparat de sudura profesional ProCraft

Aparatul de sudura profesional ProCraft este un model de top, perfect pentru cei care se ocupa serios de sudura.

Are o tensiune de alimentare de 220 V si un curent maxim de sudare de 300 A. Diametrul electrodului este de 5 mm, iar greutatea este de 4 kg.

Invertorul de sudura ProCraft profesional este un instrument puternic si versatil, perfect pentru o varietate de aplicatii.

Este disponibil atat pentru sudarea MMA, cat si TIG, si dispune de un ventilator de racire si de un maner de transport pentru o portabilitate usoara.

De asemenea, aparatul este proiectat cu un grad de izolare IP 21, ceea ce il face sigur pentru utilizare in orice mediu.

In plus, acest aparat de sudura profesional ProCraft este disponibil intr-o varietate de culori, inclusiv verde, rosu si albastru.

 • Aparat de sudura (invertor) CAMPION

Aparatul de sudura CAMPION este un instrument versatil si puternic care poate fi utilizat pentru o varietate de aplicatii de sudare si taiere.

Acest invertor profesional are un curent de sudare maxim de 400 de amperi si poate fi usor de setat la nivelul de intensitate dorit cu ajutorul selectorului din partea din fata a aparatului.

Diametrul electrodului poate fi ajustat de la 1,6 mm la 5 mm, in functie de grosimea materialului de sudat.

Acest aparat de sudura profesional CAMPION ofera, de asemenea, o grosime maxima de taiere de 5 mm, ceea ce il face perfect pentru decuparea foilor groase de metal.

In general, invertorul de sudura CAMPION este o alegere excelenta pentru oricine are nevoie de un dispozitiv de sudura fiabil si puternic.

 • Aparat de sudura industrial Intensiv

Aparatul de sudura industrial Intensiv este un dispozitiv de sudura versatil si usor de utilizat, perfect pentru o varietate de domenii.

Cu o tensiune de alimentare de 230 V, poate suporta un curent de sudare maxim de 180 A.

Intensitatea poate fi reglata de la 30-180 A, iar tensiunea de circuit deschis este de 64 V. Diametrul electrodului poate fi de 1,6 mm pana la 4 mm.

Acest invertor de sudura industrial este perfect pentru utilizarea intr-o varietate de aplicatii profesionale.

Aparatul de sudura profesonal Intensiv este un instrument puternic care poate fi utilizat pentru o varietate de proiecte de sudura.

Dispune atat de tipuri de alimentare cu gaz si energie electrica, cat si de tipuri de sudura MMA, MIG/MAG si TIG.

In plus, dispune de un maner de transport pentru manevrare usoara. Clasa de protectie IP21S si clasa de izolare H il fac un aparat versatil si durabil.

Cel mai bun aparat de sudura profesional

Orice sudor va va spune ca a avea aparatul potrivit pentru munca sa este esential pentru reusita.

La urma urmei, calitatea sudurilor dvs. este la fel de buna ca si cea a invertorului de sudura pe care-l o utilizati.

Cu atat de multe tipuri diferite de aparate de sudura profesionale pe piata, alegerea celui potrivit poate parea o sarcina coplesitoare.

Cu toate acestea, daca va acordati timpul necesar pentru a explora toti factorii necesari asociati cu cerintele dvs. de sudare, veti putea gasi invertorul de sudura perfect pentru aceasta sarcina.

Iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand luati o decizie:

 • Tipul de metal cu care vei lucra

Atunci cand alegeti un invertor de sudura profesional, este important sa luati in considerare tipul de suprafete pe care veti lucra.

Unele aparate de sudura Germania sunt concepute pentru a fi utilizate doar cu anumite materiale, asa ca va trebui sa va asigurati ca dispozitivul pe care il alegeti este compatibil cu tipurile de suprafete pe care intentionati sa le sudati.

De asemenea, ar trebui sa verificati grosimea maxima a suprafetei pe care o poate suporta aparatul de sudura.

Majoritatea invertoarelor de sudura sunt capabile sa sudeze suprafete cu o grosime de pana la ⅛ inci, dar unele sunt capabile sa sudeze doar suprafete cu o grosime de ¼ inci sau mai putin.

Tineti cont de acesti factori atunci cand luati o decizie, astfel incat sa puteti alege aparatul de sudura potrivit pentru propriile nevoi.

 • Ciclul de functionare al invertorului de sudura

Supraincalzirea este o problema frecventa a aparatelor de sudura si este important sa le lasati sa se raceasca dupa o utilizare prelungita.

Ciclul de lucru al unui invertor de sudura se refera la perioada de timp in care acesta poate functiona la putere maxima inainte de a trebui sa se odihneasca.

De exemplu, un aparat de sudura industrial cu un ciclu de functionare de 70% poate suda timp de 7 minute la amperaj maxim inainte de a trebui sa se raceasca timp de 3 minute intr-un ciclu de 10 minute.

Prin comparatie, un aparat de sudura cu sarma cu un ciclu de functionare de 20% ar putea functiona doar 2 minute inainte de a avea nevoie de 10 minute de odihna.

Ciclurile de functionare variaza in functie de tipul de aparat de sudura si de amploarea supraincalzirii, dar toate au obiectivul comun de a preveni deteriorarea din cauza caldurii excesive.

Pentru sudarea simpla, un ciclu de lucru de 20% este adecvat, deoarece acest lucru va permite suficient timp pentru taierea sau pregatirea metalului intre suduri.

Pentru sudarea cu sarcini medii, un ciclu de lucru de 40-60% este ideal, iar pentru sudarea cu sarcini grele, se recomanda un ciclu de functionare de 60-80%.

Alegand un aparat de sudura profesional cu un ciclu de lucru adecvat pentru treaba respectiva, va puteti asigura ca sudurile dvs. sunt de cea mai buna calitate.

 • Tensiunea in gol a unui aparat de sudura profesional

Atunci cand sudati, este important sa fiti constienti de tensiunea in gol sau OCV (Open-Circuit Voltage).

Aceasta este tensiunea care exista intre piesa de lucru si suportul de electrozi atunci cand nu circula curent.

Din motive de siguranta, aparatele de sudura au un OCV maxim de 80V pentru a preveni ranirea atunci cand invertorul de sudura este in repaus.

Desi un OCV ridicat este periculos, acesta faciliteaza aprinderea electrodului.

Cu cat tensiunea in gol este mai mica, cu atat va fi mai greu sa aprindeti electrodul, in special in cazul aparatelor de sudura MMA.

Prin urmare, atunci cand alegeti un invertor de sudura profesional, este important sa luati in considerare OCV pentru a gasi un aparat care sa se potriveasca nevoilor dvs.

 • Accesoriile unui invertor de sudura industrial

Atunci cand achizitionati un aparat de sudura industrial, acesta va fi livrat cu o varietate de accesorii.

Acestea pot include elemente precum un adaptor de alimentare, un debitmetru si un furtun de gaz.

Accesoriile specifice incluse vor depinde de invertorul de sudura pe care il achizitionati.

Cu toate acestea, unele accesorii standard care sunt adesea incluse sunt varfurile de contact, o torta Tig si un suport de electrod.

A avea aceste accesorii poate fi extrem de util, deoarece ele pot face ca proiectele de sudura sa decurga mai usor si sa aiba mai mult succes in general.

Prin urmare, este important sa stiti ce accesorii vin cu aparatul de sudura inainte de a incepe sa il folositi.

 • Brand si buget

Cand vine vorba de aparate de sudura profesionale, exista sute de modele diferite pe piata, toate sustinand ca sunt cele mai bune din clasa lor.

Cu toate acestea, nu toate sunt create la fel. Unele invertoare se folosesc indeosebi in service-uri de mecanica, motiv pentru care nu trebuie sa lipseasca din nicio trusa scule auto profesionala, in timp ce alte aparate sunt create pentru amatorii si incepatorii in arta sudarii.

Pentru a evita dezamagirile, este important sa achizitionati un invertor de sudura profesional de la una dintre marcile de top din industrie, ideal made in Germany.

Cu un dispozitiv de marca, va puteti astepta ca acesta sa ofere o sudura de inalta calitate si sa dureze ani de zile.

Majoritatea aparatelor de sudura de firma costa mai mult initial, dar ofera valoare pe termen lung.

Printre cele mai importante branduri de aparate de sudura industriale se numara: Telwin, Campion, ProWELD, Almaz, Intensiv, Iweld, Micul Fermier, Jasic, ProCraft, AgroPro si Stromo.

Concluzie

Daca esti in cautarea unui invertor de sudura, ti-am oferit cateva sfaturi despre ce sa cauti si recenzii ale celor mai bune aparate de sudura profesionale disponibile.

Speram ca aceste informatii te vor ajuta sa faci o achizitie in cunostinta de cauza si sa profiti la maximum de aparatul tau de sudura.

Ai incercat vreunul dintre aceste invertoare de sudura? Spune-ne in comentarii cum au functionat pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *