Cel Mai Bun Termosemineu pe Lemne cu Calorifere. Pret Pachet

Te gandesti sa cumperi cel mai bun termosemineu pe lemne si nu stii ce sa alegi din multitudinea de oferte?

Daca te-ai hotarat ca e momentul sa economisesti la factura de energie, un termosemineu pe lemne e o alegere inspirata in aceasta iarna.

In functie de suprafata, poti opta pentru un model semineu pe lemne 25 kW sau 30 kW dotat cu calorifere.

Cumpara un pachet termosemineu pe lemne din modelele de mai jos:

Termosemineu pe lemne 22 kW
Pachet complet termosemineu pe lemne
Termosemineu PRITY din teracota
Termosemineu pe lemne Aqua Premium
Termosemineu pe lemne cu calorifere

Pe masura ce costurile de incalzire a locuintelor continua sa creasca, tot mai multi proprietari de case cauta modalitati alternative de a-si incalzi gospodariile.

Ca urmare, termosemineele pe lemne cu calorifere devin din ce in ce mai raspandite.

Cazanele pe lemne sunt un concept modern care reduce utilizarea combustibililor fosili si costurile de incalzire.

De fapt, va puteti inlocui intregul sistem de incalzire cu un pachet termosemineu pe lemne.

Instalarea este rapida si usoara, iar beneficiile le veti simti aproape imediat.

Cu cel mai bun termosemineu pe lemne, va veti bucura de costuri de incalzire mai mici, de o amprenta de carbon redusa si de confortul de a sti ca folositi o resursa regenerabila.

Ce este un termosemineu pe lemne cu calorifere?

Un termosemineu pe lemne cu calorifere este un sistem de incalzire care arde lemne pentru a genera caldura.

Aceste sisteme sunt utilizate de obicei in zonele rurale, unde lemnul este abundent si ieftin, dar pot fi utilizate si in zonele urbane ca alternativa la cazanele traditionale pe gaz natural sau propan.

Acestea sunt foarte eficiente, ceea ce presupune ca utilizeaza mai putin lemn pentru a genera aceeasi cantitate de caldura ca alte tipuri de sisteme de incalzire.

De asemenea, acestea produc foarte putina poluare, ceea ce le face o optiune curata si ecologica.

Aceste termoseminee pe lemne pot fi folosite pentru incalzirea locuintelor, a birourilor, a fabricilor si chiar a centralelor de inot.

In unele cazuri, caldura generata de un pachet termosemineu pe lemne poate fi folosita pentru a genera electricitate.

Cum functioneaza un pachet termosemineu pe lemne?

Functionarea unui termosemineu pe lemne

Cel mai bun termosemineu pe lemne este un tip de cazan care foloseste materialul lemnos pentru a genera caldura.

Acesta are o camera primara in care se plaseaza si se aprinde lemnul.

Pe masura ce acesta incepe sa arda, gazele rezultate in urma combustiei sunt aspirate in camera secundara, unde continua sa arda.

Prin intermediul tuburilor de transfer se face schimbul de caldura catre conductele de apa pentru a furniza apa calda. Acest proces este cunoscut sub numele de convectie.

Apa calda produsa de un termosemineu pe lemne cu calorifere poate fi utilizata pentru incalzirea spatiilor, pentru apa calda menajera sau in orice alt scop in care este nevoie de aceasta.

Datorita progreselor tehnologice, termosemineele pe lemne sunt acum mai eficiente si produc mai putina poluare decat modelele mai vechi.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale cazanelor pe lemne este acela ca reduc semnificativ fumul nociv.

Deoarece aproape toate gazele si gudroanele ard in interiorul habitaclului, putin sau deloc fum se evacueaza in atmosfera.

Acest lucru inseamna ca tu si familia ta puteti respira mai usor stiind ca nu va expuneti la substante chimice daunatoare.

In plus, termosemineele pe lemne pot fi combinate cu sistemul dumneavoastra de incalzire existent ca sistem de rezerva sau pot servi ca sursa principala de caldura pe tot parcursul anului.

Acest lucru le face sa fie o optiune de incalzire extrem de versatila si eficienta.

In cele din urma, aceste termoseminee pe lemne cu calorifere se pot conecta la sau inlocui cazanele de incalzire existente, controlate automat.

Acest lucru va ofera un control complet asupra sistemului dvs. de incalzire si va asigura ca utilizati intotdeauna cea mai eficienta optiune de incalzire posibila.

Cel mai bun termosemineu pe lemne

Exista multe termoseminee ieftine si bune pe piata, dar unele dintre cele mai preferate de cumparatori sunt Ferroli, Prity si Fornello.

Toate aceste trei marci ofera performante deosebite, o constructie de calitate si un design atractiv care se va potrivi cu orice casa.

In plus, toate vin cu o serie de caracteristici care le fac usor de utilizat si de intretinut.

 • Termosemineu pe lemne Ferroli Mirano 22 kW

Ferroli Mirano este un termosemineu pe lemne de inalta calitate, proiectat pentru utilizarea cu lemn, brichete si carbune.

Acesta dispune de un tip de combustie standard si este montat pe podea pentru o instalare usoara.

Acest model semineu pe lemne are, de asemenea, un tiraj natural si un stil traditional. Este fabricat din metal si otel pentru durabilitate si este disponibil in culoarea neagra.

Ferroli Mirano este un termosemineu pe lemne cu calorifere cu o putere nominala de 22 kW si o temperatura maxima de lucru de 350 C.

De asemenea, are un volum al camerei de ardere de 130 m³. Acest model de semineu pe lemne este ideal pentru uz casnic si comercial.

Este foarte eficient si are emisii reduse. De asemenea, cazanul este usor de utilizat si de intretinut.

Acest lucru il face o alegere ideala pentru cei care cauta cel mai bun termosemineu pe lemne eficient si fiabil.

Ferroli Mirano de 22 kW este un cazan pe lemne cu o lungime de 490 mm, o inaltime de 1 050 mm si o adancime de 460 mm.

Are un cos de fum/evacuare a gazelor cu un diametru de 118 mm si cantareste 98 kg. Acesta are un design atragator, care cu siguranta va completa orice casa.

In plus, unitatea este foarte eficienta si poate contribui la reducerea costurilor de incalzire.

 • Termosemineu pe lemne cu calorifere Prity 24 kW

Termosemineul pe lemne cu calorifere Prity 24 kW este o alegere excelenta pentru cei care cauta o solutie de incalzire performanta si eleganta.

Acest cazan este fabricat din otel si este disponibil in culorile crem sau negru. Este proiectat pentru combustie standard si poate fi utilizat atat pentru lemn, cat si pentru carbune.

Tipul de montare pe podea il face usor de instalat, iar stilul modern va completa orice locuinta.

Acest termosemineu pe lemne Prity 24 kW este perfect pentru uz rezidential si va va mentine casa calda si confortabila pe tot parcursul iernii.

Termosemineul pe lemne Prity cu calorifere are o putere nominala de incalzire de 18,2 kW si o putere maxima de incalzire de 24 kW.

De asemenea, are o capacitate a rezervorului de apa de 31 de litri. Acest cazan pe lemne este excelent pentru a va incalzi casa si apa.

De asemenea, este foarte eficient si va va economisi bani la factura de energie.

Acest model semineu pe lemne are o inaltime de 93 cm si o adancime de 55 cm. Are un diametru al cosului de fum/ gazelor de ardere de 130 mm. Greutatea acestuia este de 152 kg.

 • Termosemineu pe lemne Aqua Plus 25 kW

Termosemineul pe lemne Aqua Plus 25 kW este o optiune de incalzire versatila si puternica pentru orice casa sau afacere.

Este proiectat pentru a arde lemne sau brichete, iar tipul sau de combustie standard presupune ca poate fi utilizat in orice mediu.

De asemenea, acesta poate fi montat pe podea pentru o instalare usoara, iar tirajul sau natural asigura ca va functiona bine in orice incapere.

In plus, acest termosemineu pe lemne Aqua Plus 25 kW este disponibil atat in stil traditional, cat si in stil modern, astfel incat se poate potrivi cu orice decor.

Termosemineul pe lemne Aqua Plus 25 kW este o optiune excelenta pentru cei care cauta o modalitate eficienta si ecologica de a-si incalzi locuinta.

Acest model de semineu pe lemne va incalzeste casa rapid si uniform, iar durata sa de viata lunga permite sa va bucurati de ani de zile de caldura fiabila.

In plus, randamentul termic ridicat al acestui termosemineu pe lemne cu calorifere va asigura ca obtineti maximul din lemnul pe care il ardeti, iar ciclul rapid de combustie va asigura ca va puteti incalzi locuinta rapid si eficient.

Acesta are o putere nominala de 25 kW si o presiune maxima de lucru de 2 bar. Capacitatea rezervorului de apa este de 33 l, iar temperatura maxima de lucru este de 85 C.

Eficienta cazanului este de 80%. Volumul camerei de ardere este de 0,093 m³ si este recomandat pentru incaperi de pana la 170 m².

Cazanul foloseste lemnul ca si combustibil si are un termostat reglabil, astfel incat sa puteti controla temperatura din incaperile dvs.

Acest termosemineu pe lemne 25 kW este echipat, de asemenea, cu un ventilator modulant care ajuta la reglarea fluxului de aer si la optimizarea procesului de ardere.

 • Pachet termosemineu pe lemne Fornello 30 kW

Pachetul de incalzire si apa calda pe lemne Fornello de 30 kW este o optiune excelenta pentru cei care cauta un termosemineu eficient si usor de utilizat.

Acest cazan are un sistem termoelectric care ajuta la reglarea temperaturii si are, de asemenea, un volum de 100 de litri.

Tensiunea electrica pentru acest pachet termosemineu pe lemne este de 230 V, iar puterea electrica este de 2000 W.

Greutatea cazanului atunci cand este gol este de 37 kg, iar atunci cand este plin, este de 137 kg. Supapa de siguranta este inclusa la achizitionarea acestui model de semineu pe lemne.

Acesta este usor de utilizat si de operat si va va ajuta sa va pastrati casa calda si confortabila pe tot parcursul sezonului rece.

Pachetul include un termosemineu pe lemne 30 kW care este livrat cu un set de radiatoare din aluminiu Fornello G600F si supape de tur/retur, care pot contribui la imbunatatirea eficientei sistemului dvs. de incalzire.

Setul include, de asemenea, un radiator baie tip suport pentru prosoape, care poate fi folosit pentru a le mentine calde si uscate.

Acest pachet temosemineu pe lemne Fornello de 30 kW este acoperit de o garantie de 20 de ani, astfel incat puteti fi siguri ca va rezista o perioada lunga de acum incolo.

 • Pachet termosemineu pe lemne Fiama 35 kW

Pachetul include un termosemineu de 35 kW cu combustibil solid, un set de radiatoare din aluminiu, un set de accesorii si un radiator cu suport pentru prosoape.

Setul de radiatoare este format din 10 elementi si are o garantie de 20 de ani. Setul de accesorii include 11 piese si o supapa de tur/retur.

Radiatorul cu suport pentru prosoape este conceput pentru a fi utilizat in baie. Acest pachet termosemineu pe lemne 35 kW va ofera tot ce aveti nevoie pentru a va incalzi casa in mod eficient si eficace.

Acest pachet termosemineu pe lemne Faima este o optiune de incalzire puternica si eficienta pentru camere de pana la 200 m2.

Cu o putere nominala de 35 kW, acesta poate creste rapid temperatura chiar si a spatiilor mari.

Cazanul are, de asemenea, un grad de eficienta ridicat de 80%, ceea ce implica faptul ca va contribui la reducerea facturilor de energie.

In plus, acest termosemineu pe lemne 35 kW Faima este usor de instalat, avand o inaltime de 1310 mm, o latime de 600 mm si o adancime de 650 mm.

De asemenea, acesta include un termostat incorporat pentru un control usor al temperaturii.

Cum alegi cel mai bun termosemineu pe lemne

Cand vine vorba de alegerea unui termosemineu pe lemne cu calorifere, exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont, iar acestea includ:

 • Locatie – Atunci cand alegeti cel mai bun termosemineu pe lemne, este important sa luati in considerare locul in care il veti amplasa.
  Va trebui sa dispuneti de suficient spatiu pentru a instala si accesa liber incalzitorul. De regula, acestea sunt compacte si usor de utilizat, astfel incat se potrivesc in majoritatea incaperilor pentru a transfera caldura in toata casa.
  In plus, dimensiunea lor redusa le face mai usor de intretinut si de pastrat curate.
 • Dimensiunea casei – Cand vine vorba de incalzirea locuintei dumneavoastra, nu exista o singura solutie.
  Dimensiunea, constructia, utilizarea si amplasarea casei dumneavoastra vor juca un rol in determinarea celui mai bun tip de termosemineu pe lemne cu calorifere pentru nevoile dvs.
  De exemplu, casele mai mari sau cele din climatele mai reci vor necesita un sistem de incalzire mai puternic decat locuintele mai mici sau cele din climatele mai blande.
  De asemenea, gospodariile care sunt slab izolate sau care au ferestre mari vor necesita, de asemenea, un termosemineu pe lemne mai puternic.
  Din fericire, pe piata gasiti o gama larga de dimensiuni de cazane si de termoseminee pe lemne pentru a se potrivi oricarei nevoi.
 • Curatenie si mentenanta – Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui termosemineu pe lemne cu tiraj fortat este mentinerea curateniei.
  Un cazan curat va fi mai eficient si va produce mai putin fum. Termosemineele pe lemne Fornello includ modele de reducere a intretinerii, cum ar fi sistemul de optimizare a eficientei schimbatorului de caldura.
  Cazanele lor pe lemne isi pastreaza cenusa in niste zone accesibile de indepartare a acesteia, care sunt accesate de obicei o data pe saptamana.
  Acest lucru permite o intretinere usoara si mai putin frecventa. Curatarea regulata si reparatiile periodice, atunci cand este necesar, vor mentine cazanul dvs. in stare excelenta pentru multe sezoane intregi.

Pret termosemineu pe lemne

Pretul unui termosemineu pe lemne cu tiraj fortat variaza in functie de o serie de factori, cum ar fi puterea de incalzire, materialul si marca.

Printre cele mai importante considerente se numara dimensiunea unitatii, tipul de combustibil pe care il arde si eficienta sa.

In ceea ce priveste dimensiunea, cazanele mai mari costa, de obicei, mai mult decat modelele mai mici.

In ceea ce priveste tipul de combustibil, termosemineele pe lemne pot arde fie peleti de lemn, fie busteni.

Unitatile care ard peleti tind sa fie mai scumpe decat cele care ard lemn de foc, din cauza costului mai ridicat al peletilor.

In cele din urma, eficienta cazanului este un alt factor cheie care poate avea un impact asupra pretului.

Modelele cu eficienta mai ridicata costa de obicei mai mult la inceput, dar ofera si economii mai mari pe termen lung in ceea ce priveste costurile de combustibil.

Atunci cand va ganditi sa achizitionati un termosemineu pe lemne cu calorifere, asigurati-va ca luati in calcul toti acesti factori pentru a alege unitatea care se potriveste cel mai bine nevoilor si bugetului dvs.

Termosemineu pe lemne Forum/Pareri

Daca va ganditi la un termosemineu pe lemne cu tiraj fortat pentru casa dvs., este important sa va documentati si sa aflati ce cred alti cumparatori.

Din fericire, exista o multime de forumuri online unde puteti obtine un feedback onest de la persoane care au achizitionat si instalat deja cazane pe lemne.

Din ceea ce putem afla, majoritatea cumparatorilor sunt multumiti de achizitia lor si considera ca termosemineele pe lemne sunt o modalitate excelenta de a economisi bani pe costurile de incalzire.

Cu toate acestea, exista cateva plangeri cu privire la deranjul de a trebui sa te ocupi in mod constant de foc, precum si la riscul de acumulare de creozot in cosul de fum.

In general, totusi, se pare ca aceste termoseminee pe lemne cu calorifere sunt o optiune populara pentru cei care cauta o alternativa la metodele traditionale de incalzire.

Avantajele de a alege un termosemineu pe lemne

Unele avantaje ale unui pachet termosemineu pe lemne includ:

 1. Economic
  Termosemineele pe lemne sunt o modalitate foarte ieftina de a va incalzi casa. Investitia initiala poate fi mai mare decat alte metode de incalzire, dar economiile pe termen lung sunt semnificative. Lemnul este o resursa regenerabila care este, de obicei, mult mai ieftina decat combustibilii fosili, cum ar fi petrolul si gazul.
 2. Eficienta
  Cazanele pe lemne sunt, de asemenea, foarte eficiente. Ele pot atinge temperaturi foarte ridicate, ceea ce le face ideale pentru incalzirea spatiilor mari. In plus, termosemineele pe lemne pot fi folosite pentru a incalzi apa pentru uz casnic, ceea ce inseamna ca puteti economisi si mai multi bani pe facturile de energie.
 3. Respecta mediul inconjurator
  Acestea sunt o optiune ecologica pentru incalzirea locuintei dumneavoastra. Copacii absorb dioxidul de carbon din atmosfera si elibereaza oxigen, ceea ce ii face sa fie un rezervor net de carbon. Arderea lemnului elibereaza dioxidul de carbon care a fost absorbit anterior de copac, ceea ce inseamna ca nu exista o crestere neta a acestuia in atmosfera atunci cand folositi un termosemineu pe lemne cu calorifere.
 4. Resursa regenerabila
  Dupa cum s-a mentionat mai sus, lemnul este o resursa regenerabila, ceea ce inseamna ca poate fi refacut in timp. Acest lucru este in contrast cu combustibilii fosili, cum ar fi petrolul si gazele, care nu sunt regenerabile si se vor epuiza in cele din urma. Utilizarea unui termosemineu pe lemne cu tiraj fortat ajuta la asigurarea faptului ca nu vom ramane fara aceasta resursa importanta in viitor.
 5. Usor de instalat
  Termosemineele pe lemne sunt relativ usor de instalat, mai ales daca aveti tevi existente in casa. In plus, multe companii care vand cazane pe lemne ofera si servicii de instalare, ceea ce inseamna ca puteti avea noul dvs. produs in functiune in cel mai scurt timp.
 6. Intretinere redusa
  Odata instalate, termosemineele pe lemne necesita foarte putina intretinere. Acestea trebuie curatate in mod regulat pentru a preveni acumularea de funingine, dar in afara de asta, ar trebui sa functioneze fara probleme timp de multi ani cu o interventie minima.

Concluzie

Daca cautati cel mai bun termosemineu pe lemne, va recomandam sa luati in considerare unul dintre modelele pe care le-am evidentiat.

Nu numai ca acestea ofera performante si eficienta superioare, dar vin si cu o serie de caracteristici care le fac usor de utilizat si de intretinut.

Atunci cand cumparati un termosemineu pe lemne cu tiraj fortat, este important sa luati in considerare nu doar pretul, ci si valoarea pe termen lung a unitatii.

Credem ca oricare dintre produsele de pe lista noastra ar fi o investitie excelenta si ar oferi ani de servicii fiabile.

Ati gasit un termosemineu pe lemne cu calorifere care sa va indeplineasca dorintele? Spuneti-ne in comentariile de mai jos.

Un comentariu

 1. Ma interesează un astfel de sistem pt a avea apa caldă, și încălzirea unui spațiu de 90 m2, ideal dacă are și cuptor, magic dacă are in plus și plita. Multumesc anticipat pt recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *