Cel mai bun Telefon pentru Poze. Top Camere Performante

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, faci multe fotografii cu telefonul tău.

Dar cât de des acestea ies grozave?

Cu cel mai bun telefon pentru poze va fi mai ușor ca niciodată să faci fotografii uimitoare, indiferent de condițiile de iluminare sau de distanță.

În plus, cu capacitățile puternice de zoom și macro, nu vei rata niciun detaliu.

Iata clasamentul nostru cu cele mai bune telefoane pentru poze 2023:

Samsung Galaxy S22 Ultra
iPhone 14 Pro
Google Pixel 6 Pro
Sony Xperia 1 III
Huawei P50 Pro
OPPO Find X5 Pro
Xiaomi 12 Pro
OnePlus 10 Pro

Cel mai bun Samsung pentru poze

 • Samsung Galaxy S22 Ultra

SPECIFICAȚII

 • Display: AMOLED de 6,8 inchi (3088 x 1440; 1-120 Hz)
 • CPU: Snapdragon 8 Gen 1
 • RAM: 8 GB, 12 GB
 • Stocare: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB
 • Camera spate: 108MP lat (f/1.8), 12MP ultra-wide (f/2.2), 10MP teleobiectiv (f/4.9) cu zoom optic 10x, teleobiectiv 10MP (f/2.4) cu zoom optic 3x
 • Camera frontală: 40MP (ƒ/2.2)
 • Greutate: 228 g
 • Durata de viață a bateriei: 10 h

În fiecare an, Samsung lansează o nouă linie de telefoane Galaxy, iar în mod repetat aceste telefoane se numără printre cele mai bune dispozitive Android de pe piață.

Seria Galaxy S22 nu este diferită – de fapt, ar putea fi chiar cea mai bună de până acum.

Dar dintre toate telefoanele grozave din seria S22, Samsung Galaxy S22 Ultra se evidențiază ca fiind cel mai bun dintre cele mai bune.

Capacitatea sa uriașă de megapixeli, atât pe camera frontală, cât și pe cea din spate, le oferă utilizatorilor un control total asupra fotografiilor și videoclipurilor lor.

În plus, cu toate cele mai recente funcții și aplicații preîncărcate pe telefon, este ușor să rămâi conectat și productiv, indiferent unde te afli.

Experiența camerei foto de pe Galaxy S22 Ultra este de top. Acesta vine echipat cu o configurație bine gândită de patru camere, care este completată de un senzor principal de 108 MP.

Acesta este susținut de puternicul obiectiv ultrawide de 12 MP de la Samsung și de o pereche de shootere de 10 MP – un teleobiectiv și un obiectiv periscop.

În partea din față, veți găsi o cameră selfie de 40 MP plasata în ecranul Infinity-O. Rezultatul sunt fotografii și clipuri video clare și precise, care vor impresiona pe oricine le vede.

În timp ce megapixelii spun doar o parte din poveste, combinația de obiective echipează Galaxy S22 Ultra pentru a excela în aproape orice situație.

L-am supus la o serie de situații si provocări în Brasov, când a fost testat în comparație cu alte dispozitive din această listă, iar Galaxy S22 Ultra le-a trecut pe toate cu brio.

Senzorul principal de 48 MP este luminos și detaliat, în timp ce senzorul de 108 MP vă oferă opțiunea de a fotografia la o rezoluție mai mică pentru și mai multă claritate sau de a mări imaginea de până la 12x fără a pierde din calitate.

Zoomul spațial de 50x este impresionant în teorie, dar am constatat că este cu adevărat utilizabil doar în condiții de foarte mare luminozitate – în caz contrar, imaginea este prea granuloasă.

Cu toate acestea, chiar și cu acest inconvenient, Galaxy S22 Ultra este în continuare cel mai bun telefon pentru poze.

Camera telefonului este folosită frecvent în zilele noastre nu numai pentru selfie-uri sau apeluri telefonice, ci și pentru a filma videoclipuri și a face fotografii ale evenimentelor importante.

Calitatea camerei foto a devenit unul dintre factorii cheie de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un telefon.

Din acest punct de vedere, Samsung Galaxy S22 Ultra nu dezamăgește. Acesta oferă imagini luminoase și clare, cu un HDR decent, deși este mai puternic decât este necesar.

Saturația camerei nu este la fel de mare ca la unele mărci, dar nuanțele de roșu și verde sunt totuși destul de vibrante.

În ciuda potențialului său de 108MP, camera principală a lui Galaxy S22 Ultra scade de 9 ori, coborând la 12MP pentru o performanță mai bună în condiții de lumină slabă și pentru a obține fișiere de imagine mai ușor de gestionat.

Puteți să o readuceți la rezoluția maximă, după cum este necesar, dar am constatat că încă se comportă admirabil la rezoluția sa inferioară.

Samsung Galaxy S22 Ultra devine și mai bun odată ce începeți să măriți imaginea, datorită duo-ului său teleobiectiv.

Teleobiectivul său standard adaugă un zoom optic de 3x la combinație, în timp ce partenerul său teleobiectiv periscop crește la un zoom optic de 10x.

Rezultatul este că puteți îndrepta mult mai mult spre imagini fără a pierde din calitate.

Desigur, fiind a treia și a patra cameră din configurație, teleobiectivele au lentile mult mai mici, dar nu am observat o scădere prea mare a culorii sau a clarității.

Nu, zoom-ul optic de 10x nu va fi la fel de clar sau de precis ca zoom-ul de 1x de pe camera principală, dar depășește cu ușurință zoom-ul hibrid și digital de la cei mai apropiați rivali ai telefonului.

Chiar și camera ultra-wide de la Samsung păstrează aspectul lipsit de distorsiuni al unui obiectiv ultra-wide-angle.

Acest lucru este impresionant. Iar dacă nu aveți nevoie de toată această putere suplimentară, Galaxy S22 standard este, de asemenea, o opțiune excelentă.

Nu este la fel de capabil când vine vorba de fotografie, dar este un telefon solid și complet, cu o cameră foto excelentă.

Aplicația implicită a camerei foto de pe Samsung S22 Ultra mi s-a părut plăcută și plină de controale și moduri de fotografiere.

Cu toate acestea, unii utilizatori ar putea dori chiar mai mult control asupra imaginilor lor.

Aplicația opțională Expert RAW oferă acest nivel suplimentar de control, permițând utilizatorilor să ajusteze balansul de alb, diafragma și viteza de declanșare, precum și să exporte fișiere RAW pentru o editare ulterioară mai detaliată.

Deși nu este cea mai ușor de utilizat de către începătorii în fotografie, această aplicație este cea mai bună modalitate de a profita la maximum de cei patru senzori ai aparatului foto.

Samsung Galaxy S22 Ultra are un zoom spațial impresionant de 100x, deși este puțin probabil ca utilizatorii să profite frecvent de această funcție din cauza calității imaginilor rezultate.

De cele mai multe ori, un zoom spațial de 30x este suficient, iar orice depășește acest nivel duce la pierderea detaliilor.

Cu toate acestea, zoom-ul de 100x este totuși util ca lupă pentru citirea de la distanță a diferitelor semne.

Stabilizarea imaginii este, de asemenea, utilă în această privință. În general, Galaxy S22 Ultra este cel mai bun telefon pentru poze, cu câteva caracteristici impresionante, inclusiv zoomul spațial de 100x.

Cel mai bun telefon pentru fotografii iPhone

 • iPhone 14 Pro

SPECIFICAȚII

 • Data lansării: Septembrie 2022
 • Camere spate: 48MP (f/1.8) principală cu zoom optic 2x, 12MP (f/2.2) ultrawide, 12MP (f/2.8) telefoto cu zoom optic 3x
 • Camera frontală: 12MP (f/1.9) OIS: Da
 • Greutate: 207g
 • Dimensiuni: 147,5 x 71,5 x 7,9 mm
 • Stocare: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB
 • Durată de viață a bateriei: 10 h

IPhone 14 Pro este un dispozitiv puternic și ușor de purtat în buzunar.

Într-adevăr, are o grosime considerabilă, dar amprenta sa relativ compactă și combinația amplă de camere și putere îl fac o opțiune atractivă, în special pentru fotografi.

Sistemul de camere foto este excelent, la fel ca multe alte caracteristici pe care Apple le oferă cu acest dispozitiv.

Nu este cea mai ieftină opțiune de pe piață, dar cu siguranță merită prețul pentru ceea ce primești.

IPhone 14 Pro este unul dintre cele mai bune telefoane cu camera pentru selfie de pe piață, oferind rezultate excelente atât în modul foto, cât și în cel video.

Senzorul de 48 MP captează detalii uimitoare, iar fotografiile RAW sunt pur și simplu superbe.

Procesarea în modul automat este, de asemenea, de top, telefonul fiind capabil să expună rapid și precis fotografiile.

Și, deși lipsa unui zoom periscop este dezamăgitoare, nu reprezinta o problemă.

În general, iPhone 14 Pro este un telefon cu cea mai buna camera pentru poze, care ar trebui să se afle în fruntea listei oricărui iubitor de fotografiere.

Noul iPhone 14 Pro este unul dintre cele mai performante și mai scumpe modele iPhone fabricate vreodată.

Are o cameră foto excelentă, un procesor puternic și bateria rezistă toată ziua. Dar este acesta cel mai bun telefon pentru poze al anului 2023?

Dacă ești un fan Apple căruia îi plac telefoanele mai compacte, absolut.

Dacă te consideri un utilizator intensiv care are nevoie de o baterie superioară și de cea mai bună experiență de vizualizare, atunci ar trebui să te gândești să achiziționezi modelul iPhone 14 Pro Max.

Cel mai bun telefon pentru selfie

 • Google Pixel 6 Pro

SPECIFICAȚII

 • Data lansării: octombrie 2021
 • Camere din spate: 50MP f/1.9, 12MP f/2.2 ultrawide, 48MP f/3.5 teleobiectiv
 • Camera frontala: 11,1 MP
 • OIS: Da
 • Greutate: 210g
 • Dimensiuni: 163,9 x 75,9 x 8,9 mm
 • Stocare: 128 GB/256 GB/512 GB

Linia de smartphone-uri Pixel de la Google a fost întotdeauna cunoscută pentru calitatea excelentă a camerei foto, în ciuda faptului că nu are întotdeauna cel mai premium hardware.

Acest lucru s-a datorat procesării excelente a imaginilor de către Google, care a profitat din plin de orice fel de hardware disponibil.

Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat odată cu Pixel 6 Pro, care dispune de unele dintre cele mai avansate echipamente hardware pentru camera foto dintre toate smartphone-urile.

Ca urmare, Pixel 6 Pro este capabil să realizeze fotografii și videoclipuri cu adevărat uimitoare.

Cel mai recent telefon emblematic al Google, Pixel 6 Pro, oferă un upgrade semnificativ față de predecesorul său în ceea ce privește calitatea camerei foto.

Telefonul dispune de o cameră cu unghi larg de 50 MP, o cameră ultrawide de 12 MP și o cameră teleobiectiv de 48 MP, oferind utilizatorilor imagini de înaltă calitate într-o varietate de setări.

În plus, bara extinsă a camerei foto de pe Pixel 6 Pro îi conferă un aspect unic în comparație cu alte telefoane Android de pe piață.

Cu upgrade-ul hardware realizat în totalitate de companie, Pixel 6 Pro îi va impresiona cu siguranță chiar și pe cei mai exigenți pasionați de selfie-ui.

După cum știe orice pasionat de selfie-ui, un aparat foto este la fel de bun ca și operatorul său.

În timp ce Pixel 6 Pro are câteva specificații excelente, interfața de utilizator este ceea ce îl diferențiază cu adevărat de alte telefoane de pe piață.

Aplicația camerei foto este concepută cu o logică de tipul „keep it simple”, lăsând cipul Tensor să facă cea mai mare parte a efortului de gândire în locul tău.

Pur și simplu alegeți modul de fotografiere și subiectul, iar Pixel 6 Pro se va ocupa de restul. Această abordare simplificată are ca rezultat niște fotografii cu adevărat impresionante.

Fie că fotografiați în lumina puternică a soarelui sau în lumină slabă, Pixel 6 Pro produce imagini cu o reproducere excelentă a culorilor și detalii excepționale.

Nu e de mirare că acest telefon a devenit rapid un favorit printre fotografii de toate nivelurile de îndemânare.

Cel mai bun telefon pentru filmat

 • Sony Xperia 1 III

SPECIFICAȚII

 • Data lansării: august 2021
 • Camera din spate: 12MP (24mm f/1.7) + 12MP (70mm f/2.3, 105mm f/2.8) + 12MP (16mm f/2.2)
 • Camera frontala: 8MP (f/2)
 • Diafragma camerei din spate: f/1.7 + f/2.3 + f/2.8 + f/2.2
 • Dimensiuni: 165 x 71 x 8,2 mm
 • Stocare: 128 GB/256 GB

Pentru profesioniștii din domeniul video și pentru pasionații de film care doresc să lucreze cu videografia manual pe smartphone, Sony Xperia 1 III este singura alegere.

Este capabil să filmeze secvențe la o rezoluție de până la 21:9 pentru capturi în stil cinematografic, oferă un control manual complet și dispune de un profil de culoare frumos aplatizat, perfect pentru post-procesare în Premiere Pro sau Da Vinci Resolve.

Ecranul OLED mare de 6,5 inchi al telefonului este, de asemenea, ideal pentru revizuirea filmărilor, editarea audio și aplicarea gradației de culoare – ceea ce îl face un instrument esențial pentru oricine lucrează în domeniul video.

Datorită procesorului său puternic și a hardware-ului de înaltă performanță al camerei foto, Sony Xperia 1 III este smartphone-ul de ultimă generație pentru videografi și realizatori de filme.

Cu un design elegant și performanțe puternice, Sony Xperia 1 III este un smartphone de top, care oferă utilizatorilor o experiență cinematografică impresionantă.

Afișajul 21:9 al telefonului este perfect pentru vizionarea de filme și emisiuni TV, iar suportul 4K HDR vă asigură că veți avea întotdeauna o imagine clară și vibrantă.

De asemenea, interfața camerei foto include toate funcțiile pe care fanii Sony Alpha le vor îndrăgi, facilitând capturarea de fotografii și videoclipuri frumoase.

În general, Xperia 1 III este o alegere excelentă pentru oricine își dorește un smartphone high-end cu numeroase funcții pentru a se bucura de conținut multimedia.

Telefoane cu zoom mare

Există trei tipuri principale de camere de telefon – standard, cu unghi larg și teleobiectiv.

Majoritatea telefoanelor emblematice le au pe toate trei, dar fiecare are propriile puncte forte și puncte slabe.

Camerele standard sunt bune pentru uz general, în timp ce camerele cu unghi larg sunt excelente pentru fotografii in natura.

Pe de altă parte, camerele telefotografice sunt ideale pentru a face fotografii de aproape fără a pierde detalii.

Aici intervine noua serie de telefoane cu zoom mare. Huawei P50 Pro, OPPO Find X5 Pro și Xiaomi 12 Pro au toate camere teleobiective impresionant de puternice, care pot mări subiecții îndepărtați fără a sacrifica calitatea.

Dintre cele trei, Huawei P50 Pro are cea mai bună cameră în general, cu o configurație versatilă care poate face față oricărei situații.

Cu toate acestea, atât OPPO Find X5 Pro, cât și Xiaomi 12 Pro oferă un raport calitate-preț excelent, ceea ce face ca acestea să merite să fie luate în considerare dacă sunteți în căutarea unui telefon cu zoom mare fiabil.

Concluzie

Dacă ești în căutarea unui telefon nou și vrei unul care să facă fotografii extraordinare, Samsung Galaxy S22 Ultra merită luat în calcul cu siguranță.

Acest telefon are unele dintre cele mai bune caracteristici ale camerei de pe piață, ceea ce îți permite să captezi cu ușurință fotografii și videoclipuri impresionante.

În plus, este dotat cu alte funcții excelente care vor face ca experiența ta cu smartphone-ul să fie și mai plăcută.

Prin urmare, dacă cauți cel mai bun telefon pentru poze, nu uita să verifici Samsung Galaxy S22 Ultra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *