Ce ochelari de soare poti purta cand alergi? Varianta optima

Alergatul este un sport versatil pe care îl poți face practic oriunde și oricând dorești.

Dar, indiferent dacă alergi pe timp insorit soare, furtuni sau ploaie, o parte importantă a echipamentului este reprezentata cu siguranță de ochelarii de alergare.

Sunt mult mai mult decât un accesoriu de modă: ochelarii vă protejează ochii de vânt, ploaie, lumină puternică și radiații UV.

Cu lentile colorate, asigură o vizualizare mai bună. Și chiar și atunci când insectele sau polenul sunt în mișcare, nu iti pot patrunde in ochi.

Ochelari de soare alergare ieftini
Ochelari de soare sport Cebe 
Ochelari de soare alergare Booger Arnette 
Ochelari alergare montana
Ochelari de soare alergare Bolle
Ochelari de soare alergare Serengeti 
Ochelari de soare alergare Ray-Ban 
Ochelari de soare sport Oakley
Ochelari alergare Oakley
Ochelari de soare sport Ray-Ban

Ce este special la ochelarii de soare pentru alergare?

Ochelarii de alergare sunt perfect concepuți pentru nevoile dvs. de jogging sau alergare:

  • Sunt fabricati dintr-un material dur dar ușor.
  • Ochelarii rezistenți la zgârieturi sunt concavi, astfel încât să vă ofere o protecție optimă împotriva curenților de aer.
  • Multi ochelari au sisteme de ventilație care împiedică aburirea lentilelor.
  • Pentru a avea un câmp vizual nerestricționat atunci când vă antrenați, lentilele sunt foarte subțiri și de obicei deschise în partea de jos.
  • Adesea, ramele sunt prevăzute și cu un material antiderapant în interior, astfel încât ochelarii să rămână la locul lor chiar și atunci când vă mișcați repede sau dacă transpirați.
  • Dacă sunteți miop sau hipermetrop, puteți introduce lentile cu grosimea necesară în multe modele.

CE TREBUIE SĂ IAU ÎN CONSIDERARE ATUNCI CÂND CUMPĂR?

Cel mai important lucru la ochelarii de alergare sunt lentilele: Deoarece există multe versiuni diferite, ar trebui să vă gândiți la condițiile meteorologice și luminoase în care vă veți antrena.

Deși există și ochelari cu sisteme de lentile interschimbabile pentru toate tipurile de sport – adică puteți schimba obiectivele și le puteți adapta la condițiile respective – merită totuși să luați în considerare factorii de protecție UV, nuanță și culoare la cumpărare.

OCHELARII TREBUIE SA AIBA PROTECȚIE UV

Deoarece radiațiile UV ale soarelui pot provoca inflamații dureroase și leziuni permanente ochilor, ochelarii sportivi ar trebui să aibă cu siguranță o bună protecție UV.

Fiți atenți la informațiile producătorului atunci când cumpărați – multI ochelari de alergare oferă protecție sută la sută împotriva radiațiilor UV-A, UV-B și UV-C. De altfel, intensitatea nuanței lentilei nu are de-a face cu rezistența filtrului UV integrat.

NUANTE DESCHISE PENTRU O VIZIBILITATE BUNA

Dacă doriți, de asemenea, să vă protejați ochii – de exemplu de soare, de lumini puternice sau de reflecții pe umezeală sau zăpadă – alegeți ochelarii de alergare cu o nuanță deschisa la culoare.

O distincție generală se face între cinci puncte forte: scala variază de la categoria de filtrare 0 cu absorbție a luminii de până la 20 la sută la a patra categorie, care absoarbe până la 97 la sută.

Pentru a alerga, este suficient dacă purtați ochelari cu lentile ușor nuanțate din categoria 1 sau 2. Unii ochelari au și lentile auto-nuanțate, acestea se adaptează automat la condițiile de lumină schimbatoare.

Culoarea ochelarilor joacă, de asemenea, un rol important, deoarece diferitele culori au efecte foarte diferite asupra percepției vizuale:

  • Ochelarii cu nuanțe maro redau cea mai bună fidelitate a culorilor. Mai presus de toate, puteți recunoaște tonurile verzi într-un mod mai diferențiat – acest lucru este util atunci când sunteți în pădure.
  • Pentru zilele înnorate cu ceață și vizibilitate redusă, nuanțele gălbui sunt perfecte, deoarece filtrează componenta albastră și măresc contrastele. Efect secundar pozitiv: au un efect de îmbunătățire a dispoziției.
  • Dacă vă plimbați mult prin oraș, aveți grijă cu ochelarii roșii. Acestea au un efect de falsificare a culorilor, ceea ce face mai dificilă vizualizarea luminilor de semnalizare.
  • Ochelarii cu nuanțe de gri creează o întunecare uniformă și vă oferă o protecție eficientă la antiorbire.

O POTRIVIRE BUNĂ ESTE CRUCIALĂ

Pentru ca ochelarii să nu te deranjeze în timp ce alergi, trebuie să se potrivească perfect. Ar trebui să vă vina perfect astfel incat să nu vă atingă genele. Pentru a vă da seama dacă se potrivesc ochelarii de alergare, faceți câteva mișcări sacadate ale capului sau săriți în timp ce ii probati.

Dacă se clatină sau chiar îți alunecă pe nas, sunt prea mari. Dacă ochelarii dvs. au tampoane sau rame reglabile, le puteți adapta la faței voastre, dacă este necesar, altfel ar trebui să alegeți un model mai mic.

De asemenea, verificați dacă aveți o vizualizare clară în toate direcțiile. Dacă cadrul de vizualizare este prea larg pentru forma feței voastre, acesta vă poate restricționa câmpul vizual și vă poate împiedica în timpul mersului.

CUM ÎMI CURĂȚ OCHELARII DE ALERGARE?

Deși ochelarii de alergare sunt confecționați dintr-un material foarte dur – lentilele sunt de obicei fabricate din plastic rezistent la zgârieturi – ar trebui să le curățați cu atenție.

Cel mai bun mod de a îndepărta petele, praful și murdăria este cu o cârpă moale din microfibră, apă caldă și un detergent lichid. Când nu purtați ochelarii, păstrați-i în carcasa lor pentru a nu se îndoi sau rupe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *