Afumatoare Carne Electrica vs Lemne Profesionala cu fum Rece

Care este cea mai buna afumatoare pentru carne: electrica sau pe lemne? Cu fum rece sau cald?

Atat afumatoarea pe lemne, cat si cea profesionala electrica ofera aroma si gustul preparatelor traditionale de altadata.

Voi compara cele doua tipuri de afumatori de carne si voi explica care sunt avantajele si dezavantajele lor.

Iata topul celor mai recomandate afumatoare de carne daca vrei sa faci cea mai buna alegere in acest an:

Afumatoare verticala electrica 
Gratar cu afumatoare Kamado
Afumatoare din lemn pt gradina
Gratar cu afumatoare pe lemne
Afumatoare metalica de carne
Afumatoare profesionala ITA H&G
Gratar cu afumatoare din otel
Afumatoare din tabla zincata
Afumatoare traditionala lemn de arin
Afumatoare electrica 1600 W

Tipuri de afumatori de carne

Daca planuiti sa cumparati o afumatoare profesionala, trebuie sa stiti ce tip sa alegeti. Exista patru tipuri:

  1. Afumatoare carne electrica.
  2. Afumatoare carne pe peleti.
  3. Afumatoare carne pe gaz.
  4. Afumatoare carne pe lemne (carbuni).

Afumatorile vin in toate formele si marimile, dar, in scopul acestei discutii, ne vom concentra pe doua tipuri principale: electrice si pe lemne.

Cea mai buna afumatoare electrica

Acestea sunt alimentate cu energie electrica si sunt mai bune decat vechile afumatori pe carbuni.

Un utilizator nu trebuie decat sa conecteze afumatoarea de carne si sa aleaga temperatura potrivita.

Aceasta va gati apoi carnea la temperatura dorita, fara nicio alta interventie.

Afumatorile electrice profesionale retin mai mult din sucurile naturale ale carnii, oferindu-i un gust mai aromat.

De asemenea, acestea produc mai putin fum, astfel incat exista mai putine sanse ca mancarea sa aiba gust de combustibil.

Aceste afumatori electrice sunt, de asemenea, mai usor de utilizat, deoarece nu trebuie sa va faceti griji cu privire la adaugarea de mai mult carbune sau la monitorizarea atat de atenta a temperaturii.

Prin urmare, acest tip de afumatoare electrica profesionala este o optiune excelenta pentru cei care doresc sa se bucure de carne afumata delicioasa fara probleme.

Afumatoare electrica profesionala

Daca va place gustul carnii afumate, dar nu doriti sa va ocupati de problemele legate de utilizarea unei afumatori traditionale, atunci o afumatoare electrica este solutia perfecta.

Aceasta are o putere de 1600 W si este ideala atat pentru incepatori, cat si pentru cei experimentati.

Fabricata din otel inoxidabil, aceasta are trei gratare fixe si o suprafata de gatit spatioasa, ceea ce o face perfecta pentru afumarea bucatilor mari de carne.

In plus, cea mai buna afumatoarea electrica include un termometru si un termostat pentru un control precis al temperaturii, precum si un maner de asistenta pentru acces usor la zona de gratar.

Inaltimea afumatoarei electrice Hendi este de 72 cm, iar latimea este de 38 cm. Suprafata de gatit este de 40 x 27,9 cm.

Exista, de asemenea, o tava de colectare a grasimii sau a sucurilor care se scurg de pe carne in timp ce aceasta este afumata.

Afumatoarea electrica profesionala Hendi este fabricata din materiale de inalta calitate si este foarte usor de utilizat.

Pur si simplu asezati carnea pe rafturi, setati temperatura si temporizatorul si lasati aparatul sa-si faca treaba. Va veti putea bucura de fiecare data de carne perfect gatita si afumata.

Cea mai buna afumatoare pe lemne

Daca sunteti un fan al carnurilor afumate, stiti ca diferitele tipuri de lemn pentru afumare pot da mancarii dumneavoastra arome diferite.

De exemplu, carpenul are o aroma puternica, indrazneata, care este adesea folosita pentru carnea de porc, in timp ce fagul confera o dulceata mai subtila care se potriveste bine cu carnea de vita.

Cu o afumatoare pe lemne profesionala, aveti flexibilitatea de a experimenta cu diferite lemne pentru afumare si de a gasi combinatia care se potriveste cel mai bine gustului dumneavoastra.

Afumatoare pe lemne de gradina

Afumatoarea profesionala pe lemne KER este perfecta pentru afumarea unor cantitati mari de carne deodata.

Cu o capacitate a camerei de 300 de litri si o dimensiune a focarului de 19 litri, poate gazdui pana la 24 de kilograme de carne.

Temperatura maxima de 80°C asigura o gatire uniforma a mancarii, iar numarul de tepuse si carlige permite afumarea unei varietati de tipuri de carne in acelasi timp.

Realizata din lemn de molid de inalta calitate si tabla de otel, aceasta afumatoare cu fum rece KER este construita pentru a rezista.

Indiferent daca afumati carne de porc, de vita sau de pui, aceasta va va garanta o aroma delicioasa a produselor afumate.

Lungimea tubului de 2×500 mm si diametrul de 100 mm ofera suficient loc pentru afumarea bucatilor mari de carne, iar picioarele de 400 mm asigura stabilitatea afumatorii.

Cosul de afumare si deflectorul ajuta la controlul fluxului de fum, in timp ce termometrul asigura mentinerea constanta a temperaturii.

Raftul lateral ofera un loc convenabil pentru a aseza uneltele si ustensilele, iar sistemul de inchidere a usilor mentine fumul inauntru, permitand in acelasi timp accesul usor la interiorul afumatorii.

Vizorul detasabil va permite sa verificati evolutia alimentelor fara a deschide usa, iar designul general al afumatorii pe lemne face ca aceasta sa fie usor de utilizat si de curatat.

Fie ca sunteti incepator sau un bucatar experimentat, afumatoarea profesionala pe lemne KER este o alegere excelenta pentru oricine doreste sa pregateasca alimente perfect afumate.

Cea mai buna afumatoare cu fum rece

Daca sunteti in cautarea unei modalitati usoare si lente de a gati mancarea, atunci poate doriti sa investiti intr-o afumatoare cu fum rece.

Aceste dispozitive au un design mai sofisticat care le permite sa proceseze alimentele la temperaturi scazute (in jur de 30 de grade Celsius).

Aceasta este o metoda de procesare blanda care nu supraincalzeste alimentele, pastrand suculenta acestora si toti nutrientii din interior.

Timpii de gatire variaza intre 8 si 30 de ore, astfel incat puteti sa o setati si sa uitati de ea. Cel mai bun mod de a utiliza aceasta afumatoare cu fum rece este in aer liber.

Un alt beneficiu al acestora este ca folosesc un furtun pentru a raci fumul inainte de a intra in camera de afumare.

Acest lucru ajuta la evitarea faptului ca mancarea sa fie prea gatita sau uscata.

Afumatoare cu fum rece

Afumatoare cu fum rece ITA H&G este modalitatea perfecta de a adauga o aroma delicioasa mancarurilor dumneavoastra preferate.

Cu o aprindere usoara si o temperatura scazuta de lucru, este potrivita pentru afumarea carnii, a pestelui, si chiar a branzeturilor.

Sursa de alimentare de 220 V va asigura ca o puteti folosi oriunde, iar designul compact presupune ca ocupa mai putin spatiu decat alte afumatori.

Cel mai bun gratar cu afumatoare

  • Gratar cu afumatoare de gradina Strend Pro
Gratar cu afumatoare cu horn

Gratarul cu afumatoare de gradina Strend Pro este modul perfect de a va bucura de mancare sanatoasa si delicioasa in timp ce petreceti timp cu familia si prietenii.

Acest gratar cu carbuni are o constructie metalica durabila si o suprafata mare de gatit, perfecta pentru a hrani o gasca de amici.

Suprafata de gatit cromata este usor de curatat, iar termometrul incorporat asigura ca mancarea este gatita la perfectie.

Acest gratar cu afumatoare dispune, de asemenea, de un raft fix care ofera un spatiu amplu pentru depozitarea uneltelor si consumabilelor, precum si de un maner util care faciliteaza mutarea acestuia dintr-un loc in altul.

Fie ca preparati fripturi, pui sau legume la grill, acest gratar cu afumatoare Strend Pro va va ajuta sa creati mese memorabile de care va veti bucura multi ani de acum incolo.

Cu o inaltime de 112 cm, este suficient de inalt pentru a gazdui un pui sau un curcan intreg. Suprafata de gatit este de 61 x 30 cm, oferind suficient spatiu pentru burgeri, fripturi si legume.

In plus, latimea de 63 cm il face usor de transportat, chiar si atunci cand este complet incarcat.

Gratarul cu afumatoare Strend are, de asemenea, doua rafturi laterale, oferind suficient spatiu pentru pregatirea lucrarilor sau pentru platouri de servire.

Cel mai bun lucru dintre toate, greutatea de numai 15,8 kg il face usor de carat, la munte sau in alte locatii.

Fie ca faceti un grill pentru o petrecere sau pur si simplu doriti sa va bucurati de o zi de vara, acest gratar cu afumatoare profesional este o alegere ideala.

Cum alegi o afumatoare carne profesionala

Cand vine vorba de afumarea carnii, exista o multime de factori diferiti de luat in considerare, iar printre acestia se numara:

  • Pret afumatoare

Cand vine vorba de afumatori de carne, exista o gama larga de preturi din care puteti alege.

Puteti cumpara o afumatoare ieftina pentru aproximativ 300 de lei sau puteti cheltui 11.000 de lei sau mai mult pentru o combinatie de afumatoare si gratar all-in-one.

Evident, cu cat cheltuiesti mai mult, cu atat mai buna este calitatea pe care o primesti.

Cu toate acestea, daca sunteti un bucatar de casa care cauta un produs bun de nivel mediu, puteti achizitiona o afumatoare electrica pentru aproximativ 600 de lei.

  • Controlul temperaturii

Daca sunteti in cautarea unei afumatori usor de intretinut, cele pe lemne sunt o optiune excelenta.

Spre deosebire de alte modele, afumatorile pe lemne sunt echipate cu un termostat pentru a ajuta la reglarea temperaturii interne.

Acest lucru inseamna ca puteti seta valoarea temperaturii si puteti pleca increzator ca mancarea se va gati uniform si lent.

In plus, aceste afumatori pe lemne sunt cunoscute si pentru usurinta cu care se curata. Pur si simplu scoateti cenusa din buncar si o aruncati la gunoi.

  • Izolatie, tip metal si etansari

Atunci cand alegeti un gratar cu afumatoare, este important sa luati in considerare calitatea constructiei.

Cele de inalta calitate sunt fabricate din metal gros, ceea ce asigura o distributie uniforma a caldurii si ajuta la prevenirea fluctuatiilor de temperatura.

In plus, gratarul trebuie sa fie izolat corespunzator si etansat in toate locurile potrivite. Acest lucru ajuta la impiedicarea scaparii caldurii, facand afumatoarea cu fum rece mai eficienta impiedicand pierderea de aroma.

De asemenea, metalul trebuie sa fie de buna calitate pentru a distribui caldura in mod uniform si pentru a preveni punctele fierbinti.

Gratarele cu afumatoare mai ieftine folosesc adesea metal subtire, ceea ce face mai dificil de controlat temperatura si poate duce la o gatire neuniforma.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, merita sa investesti intr-un gratar cu afumatoare de inalta calitate.

  • Materiale si durabilitate

Cand vine vorba de afumatori de carne, manopera, materialele si durabilitatea sunt considerente importante.

Cautati una cu margini fine, roti si picioare solide, vopsea rezistenta la rugina si apa si piese mobile de buna calitate.

Retineti ca, desi afumatorile din otel inoxidabil pot arata bine, nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere pentru toata lumea.

  • Termometru

O afumatoare profesionala este o piesa versatila de echipament de gatit care poate fi folosita pentru a pregati o mare varietate de alimente.

Spre deosebire de un gratar, o afumatoare cu fum rece foloseste caldura indirecta pentru a gati incet si uniform alimentele, conferindu-le o aroma si o textura unice.

Pentru a profita la maximum de aceasta, este important sa achizitionati una cu un termometru de buna calitate.

Termometrele ieftine sunt adesea inexacte, ceea ce face dificila mentinerea temperaturii necesare.

Pe de alta parte, un termometru de buna calitate va va permite sa controlati cu precizie temperatura afumatorii, asigurandu-va ca mancarea iese perfecta de fiecare data.

  • Suprafete de depozitare si de lucru

Oricine a afumat vreodata carne stie ca este un proces care necesita timp, rabdare si atentie la detalii.

Pe langa afumarea propriu-zisa a carnii, exista si procesul de pregatire, care poate fi adesea la fel de consumator de timp.

Acesta este motivul pentru care multe afumatori de calitate superioara vin cu suprafete de lucru si mese incorporate.

Aceste suprafete ofera un loc convenabil pentru a depozita toate uneltele si consumabilele care sunt necesare pentru afumarea carnii, inclusiv, tocatoare, tacamuri de taiat, sosuri, manusi etc.

Cu cat suprafata de lucru este mai mare, cu atat mai bine. Unele gratare cu afumatoare au, de asemenea, dulapuri si cosuri de depozitare, care ofera si mai mult spatiu pentru depozitarea consumabilelor.

Avand toate aceste materiale la indemana, este mai usor sa afumati carnea ca un profesionist.

  • Asistenta tehnica si garantie

Inainte de a face o achizitie majora, este important sa va documentati si sa va asigurati ca cumparati un produs bun de la o companie de renume.

Cand vine vorba de o afumatoare carne, asistenta si garantia sunt doi dintre cei mai importanti factori de luat in considerare.

Un dealer de calitate va avea o buna reputatie pe piata si va oferi o garantie cuprinzatoare care acopera toate piesele si manopera.

De asemenea, ar trebui sa aiba numerele de telefon ale serviciului pentru clienti listate pe site-ul lor si in manual, astfel incat sa puteti obtine cu usurinta ajutor daca aveti nevoie.

Site-ul web al producatorului ar trebui sa fie informativ si usor de navigat, iar manualul ar trebui sa fie clar si util.

In cele din urma, ar trebui sa va asigurati ca puteti obtine cu usurinta piese de schimb pentru unitate, deoarece acest lucru va fi esential in cazul in care ceva se defecteaza dupa achizitie.

Luand in considerare toate aceste lucruri, puteti fi sigur ca faceti o investitie inteleapta, care va va servi bine in anii urmatori.

  • Curatare usoara

Multi oameni cred ca curatarea exteriorului afumatorii este optionala, dar cea a interiorului este obligatorie.

Atunci cand afumati carnea, grasimile, sucurile si condimentele vor cadea si se vor varsa afara.

Acesti stropi se pot transforma cu usurinta intr-un teren propice pentru bacterii. In plus, arderea grasimii rancede va face carnea neplacuta.

Desi cresterea temperaturii va ucide in general totul, tot va trebui sa va curatati bine gratarele. Grill-urile din otel inoxidabil sunt foarte usor de curatat.

Gratarele fabricate din crom se deterioreaza si incep sa rugineasca in timp.

Nu puteti pune aceste gratare in masina de spalat vase, deoarece in aceasta totul va fi acoperit cu grasime care va fi foarte greu de indepartat.

Din aceste motive, este important sa va curatati regulat afumatoarea cu fum rece – atat in interior, cat si in exterior!

Concluzie

Daca sunteti pe piata pentru o afumatoare, va recomandam sa luati in considerare o afumatoare electrica sau pe lemne care are capacitatea de a produce fum rece.

Nu numai ca acest lucru va va oferi o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste tipurile de alimente pe care le puteti afuma, dar va va ajuta sa creati acele arome delicioase si afumate pe care toata lumea le iubeste.

V-am oferit cateva informatii despre unele dintre cele mai bune afumatori de pe piata, asa ca nu uitati sa le verificati inainte de a lua decizia finala.

Daca mai aveti intrebari sau daca nu reusiti sa alegeti o afumaoare profesionala, nu ezitati sa comentati mai jos, iar echipa noastra va incerca sa va raspunda cat mai curand posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *